Anunţuri

Anunţuri

ANUNȚ PUBLIC

În conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, în data de 15 februarie 2018, ora 12.00, Consiliul Local Sighișoara se va întruni în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba Bugetul Local pentru anul 2018.

Citește tot articolul »

Impozite și taxe locale aferente anului 2018

Municipiul Sighișoara informează contribuabilii persoane fizice și juridice, că încasarea impozitelor și taxelor locale aferente anului 2018, stabilite prin Hotărârea Consilului Local Sighișoara nr. 201/28.12.2017, se face atât la Casieria din incinta Municipiului Sighișoara, cât și la Casieria din str. Hermann Oberth nr. 7, după următorul program:

Citește tot articolul »

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor abordări subiective privind așa-numitul ”Dosar al demisiei” care este pe rolul instanțelor de judecată, în spiritul stabilirii clare a stării de fapt a acestui demers în justiție, precum și în vederea informării corecte a cetățenilor, facem următoarele precizări:

Citește tot articolul »

Ziua Națională a României

La aniversarea a 99 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean invită sighișorenii să participe la manifestările organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României – 1 Decembrie care se vor desfășura după următorul program:

Citește tot articolul »

ANUNȚ privind termenul de depunere a cererilor pentru cumpărare lemne de foc

Prin prezenta aducem la cunoștința persoanelor interesate că termenul de depunere a cererilor pentru cumpărare lemne de foc este data de 1 august a fiecărui an, conform prevederilor Legii 46/2008 - Codul Silvic, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii de Guvern nr. 715/2017 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

Citește tot articolul »
,,

TELVERDE SOLVIT - 0800 672507

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și a companiilor românești care își desfășoară activitatea în statele membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor legitime, cauzate de faptul că o autoritate publică nu se conformează legislației europene, a fost instituită linia telefonică TELVERDE SOLVIT - 0800 672507.

Citește tot articolul »

Comunicat de presă

Miercuri, 15 noiembrie 2017, primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a avut, la sediul Municipiului Sighișoara, o întâlnire cu reprezentați ai CNCF ,,CFR” S.A. – dl. Chiper Marius, director dezvoltare

Citește tot articolul »
,

Comunicat de presă

dl. Luca Macedon Irimes, director pregătire derulare investiții și dl. Coapsi Georgian, șef UPM Brașov și cu reprezentanți ai Comunei Albești și ai societăților comerciale Sefar și Monosouisse din Sighișoara, semnatari ai memoriului transmis, la începutul lunii octombrie a.c., de Municipiul Sighișoara către Guvernul României, Ministerului Transporturilor și CNCF ,,CFR” S.A. pe tema proiectului Reabilitarea liniei ferate Braşov – Simeria, componentă a coridorului IV Paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronson Brașov – Sighișoara.

Citește tot articolul »
,

Comunicat de presă

În cadrul acestei întâlniri au fost discutate aspecte referitoare la trecerile la nivel de cale ferată din zona Cartierului Târnava II , iar după efectuarea unei vizite în teren, s-a stabilit că, trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în cartierul Târnava II - str. Mihai Viteazu, intersecție cu str. Trandafirilor – se menține

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că, datorită condiţiilor meteo nefavorabile, s-a prelungit perioada de închidere a circulației rutiere în zona pasajului subteran al căii ferate de pe str. Trandafirilor (Bărăgan) până în data de 15.11.2017, pentru finalizarea lucrărilor de “înlocuire conducte și branșamente gaze naturale pe străzile Gheorghe Lazăr, Viilor, zona Plopilor, SRMP1-SRMP2, localitatea Sighișoara, județul Mureș”.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetăţenii că, în perioada 14.11.2017 – 14.12.2017, pe strada Anton Pann se vor executa lucrări de reabilitare a reţelei de apă potabilă. Apelăm la înțelegerea cetăţenilor şi a participanților la trafic, pentru neplăcerile inerente în astfel de situaţii.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că, în perioada 10 - 14.11.2017, pasajul subteran al căii ferate de pe str. Trandafirilor (Bărăgan) va fi închis pentru finalizarea lucrărilor de “înlocuire conducte și branșamente gaze naturale pe străzile Gheorghe Lazăr, Viilor, zona Plopilor, SRMP1-SRMP2, localitatea Sighișoara, județul Mureș”.

Citește tot articolul »

La multi ani!

Cu prilejul prăznuirii Sfinților Mihail și Gavril, doresc să adresez celor care își aniversează ziua onomastică sincere felicitări, urări de sănătate și împliniri. La mulți ani!

Citește tot articolul »

S-a efectuat plata serviciilor prestate de Asociația pentru Drepturile Animalelor Sighișoara în anul 2017

În baza acordului de parteneriat nr. 19.384/19.09.2012 încheiat cu Asociația pentru Drepturile Animalelor Sighișoara, ajuns la termen în cursul lunii septembrie a.c., Municipiul Sighișoara și-a îndeplinit în cursul acestei săptămâni, obligațiile de plată pe anul 2017, urmând ca, pentru asigurarea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, să fie demarată procedura de achiziție publică a serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân.

Citește tot articolul »

SIGHIȘOARA CITY APP

De ce o aplicație pentru smartphone? Pentru că Sighișoara are foarte mulți vizitatori, iar pentru a rămâne în competiție și în pas cu timpul, a fost nevoie de această aplicație pentru a putea prezenta oaspeților frumusețea Sighișoarei și pentru a le face șederea mai plăcută.

Citește tot articolul »
,

INFORMARE cu privire la prestarea acţiunilor sau a lucrărilor de interes local, de către beneficiarii de ajutor social, în perioada 1 iulie 2017 - 30 septembrie 2017

În cadrul politicii naţionale de asistenţă socială, familiile şi persoanele singure, cetăţeni români, au dreptul la un venit minim garantat, care se asigură prin acordarea ajutorului social lunar, în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că în data de 29 octombrie 2017, pe drumul național DN13, tronsonul Sighișoara, între orele 7.30 – 12.00, se vor efectua lucrări de aplicare a marcajului rutier la trecerea de pietoni DN 13 km 117+007, zona Unității Militare.

Citește tot articolul »

La mulți ani!

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, doresc să adresez celor care își aniversează ziua onomastică sincere felicitări, urări de sănătate și împliniri. La mulți ani!

Citește tot articolul »

La mulți ani, Armatei Române!

La data de 25 octombrie 1944 soldaţii români au eliberat nord-vestul Transilvaniei de sub ocupaţie străină, înlăturând astfel nedreptatea făcută neamului românesc prin Dictatul de la Viena de la 1940.

Citește tot articolul »
,

La mulți ani, Armatei Române!

Ziua Armatei Române este ziua în care se cuvine să aducem un pios omagiu veteranilor de război şi eroilor care şi-au pus viaţa şi cariera pe altarul iubirii de patrie şi de neam. Este ziua în care trebuie să ne arătăm respectul faţă de cei care au ales una dintre cele mai onorante meserii din lume, faţă de românii care poartă, cu mândrie şi curaj, uniforma militară.

Citește tot articolul »

Expoziție de fotografie “Centenarul Cinematografiei Militare Românești”

În cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi zilei de 25 octombrie - Ziua Armatei Române, Batalionul 72 CBRN Negru Vodă și Studioul Cinematografic al Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naționale, în colaborare cu Municipiul Sighișoara și Muzeul de Istorie organizează, în perioada 24-26 octombrie 2017, la Turnul Fierarilor, Expoziția de fotografie “Centenarul Cinematografiei Militare Românești”. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 24 octombrie 2017, ora 10.00, la Turnul Fierarilor.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat în trimestru III al anului 2017, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ” POD PESTE RÂUL TÂRNAVA MARE ÎN MUNICIPIUL SIGHIȘOARA ” propus a fi amplasat în jud. Mureș, loc. Sighișoara, str. Viilor – Cartier Târnava.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că în data de 22 octombrie 2017, pe drumul național DN13, tronsonul Sighișoara, între orele 7.30 – 12.00, se vor efectua lucrări de aplicare a marcajului rutier la trecerea de pietoni DN 13 km 116+006.94, intersecție cu strada Ecaterina Teodoroiu.

Citește tot articolul »

Lucrări de marcaj rutier în Cartierul Cornești

Municipiul Sighișoara informează că, în data de 15 octombrie 2017, pe drumul național DN13, tronsonul Sighișoara, între orele 7.30 – 13.00, se vor efectua lucrări de marcaj rutier la trecerile de pietoni DN 13 km 115+762 (zona Hotel Korona) și DN 13 km 115+606 (zona Viva). Circulația rutieră va fi restricționată, aceasta desfășurându-se alternativ, pe un singur sens de circulație.

Citește tot articolul »

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA MURES) informează

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA MURES) informează potențialii beneficiari că cea de a doua sesiune de depunere a Cererile de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, se prelungește până la data de 17 noiembrie 2017, ora 14.30.

Citește tot articolul »

Propunere de colaborare între Muzeul de Istorie Sighișoara și Muzeul Prince Jung’s Palace din Beijing, Republica Populară Chineză

În data de 10 octombrie a.c., Municipiul Sighișoara a fost gazda unei delegații a Muzeului Prince Jung’s Palace din Beijing, Republica Populară Chineză. Delegația, condusă de directorul instituției, domnul Yang Jiankun, a fost primită de primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean și reprezentanți ai Muzeului de Istorie Sighișoara, iar apoi a vizitat Muzeul de Istorie Sighișoara, Biblioteca Documentară și centrul istoric.

Citește tot articolul »
,

Pensionarii întreabă, primarul răspunde!

În data de 24 octombrie 2017, începând cu ora 11.00, în Sala Mare de Festivități a Municipiului Sighișoara va avea loc întâlnirea reprezentanților Municipiului Sighișoara cu pensionarii sighișoreni, “Pensionarii întreabă, primarul răspunde!”.

Citește tot articolul »

Campania de toamnă a distribuției aeriene și manuale

Municipiul Sighișoara informează că, în cursul lunii octombrie a.c., Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor derulează campania de toamnă a distribuției aeriene și manuale a momelilor vaccinale la vulpi, acțiune care se desfășoară în conformitate cu dispozițiile HG nr. 55/2008 pentru aprobarea Programului strategic privind supravegherea, controlul și eradicarea turbării la vulpe în România.

Citește tot articolul »

A N U N Ț privind acordarea stimulentelor educaționale (tichete sociale pentru grădiniță)

Potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările și completările ulterioare, copiii pot beneficia de stimulente educaționale, sub formă de tichete sociale pentru grădiniță, având valoarea nominală lunară de 50 lei, în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

Citește tot articolul »
,

Ziua Mondială a Educației la Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu”

În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări și este una specială, de apreciere a cadrelor didactice, însumând provocări multiple, emoţii, satisfacţii profesionale, experienţă, îngrijorări şi bucurii ale cadrelor didactice.

Citește tot articolul »

Tineri diplomați în vizită la Sighișoara

În data de 4 octombrie 2017, Primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a primit vizita unui grup de diplomați străini ai țărilor acreditate în România precum și diplomați români, participanți la cea de-a XXIV-a ediție a „Cursurilor Internaționale Nicolae Titulescu pentru tinerii diplomați”, organizată de Ministerul Afacerilor Externe.

Citește tot articolul »

La mulți ani, cadrelor didactice!

Astăzi, 5 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Educaţiei, o zi a cărei semnificaţii însumează provocări multiple, emoţii, satisfacţii profesionale, experienţă, îngrijorări şi bucurii ale cadrelor didactice.

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

„Municipiul Sighișoara organizează la data de 26.10.2017, respectiv 30.10.2017, concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale vacante:

Citește tot articolul »

ANUNT DE ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL

Primaria municipiului Sighisoara anunta publicul despre desfasurarea procedurii de informare si consultare a publicului privind initierea fazelor de elaborare pentru documentatia de urbanism : Plan Urbanistic Zonal INFIINTARE FERMA DE CAPRE SI CONSTRUIRE FABRICA DE PROCESARE LAPTE, zona Intre Huli, Cartier Venchi, Sighisoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ - COLECTARE DEȘEURI VOLUMINOASE

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în luna Octombrie a.c., S.C. Schuster Ecosal S.R.L. va începe colectarea deșeurilor voluminoase și anume, deșeurile solide de dimensiuni mari, (saltele, canapele, piese de mobilier vechi, uși mochete), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de precolectare sau colectare a deșeurilor municipale.

Citește tot articolul »
,,

Promenada inimilor

Clubul Rotary Sighișoara și Municipiului Sighișoara, organizează în data de 7 octombrie 2017, începând cu ora 14.00, în cadrul campaniei “Promenada inimilor”, o plimbare pe următorul traseu, în două etape: cea scurtă, pentru bolnavii cardiaci, pe strada Nicolae Titulescu și cea lungă, pentru restul participanților, pe străzile Nicolae Titulescu – Aleea Teilor – Griviței – Vlad Țepeș – Gheorghe Lazăr – Andrei Șaguna .

Citește tot articolul »
,,,,,,

A N U N Ţ privind acordarea ajutoarelor pentru energie termică

Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat, beneficiază, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2017 – martie 2018, de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, respectiv de ajutor pentru energie termică, prin compensarea procentuală a valorii efective a facturii pentru energie termică, în limita consumului mediu lunar.

Citește tot articolul »

ANUNŢ privind acordarea ajutoarelor pentru gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2017 – martie 2018

Începând cu data de 26 septembrie 2017, consumatorii vulnerabili/persoanele cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale / energie termică furnizată în sistem centralizat / energie electrică / lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și se încadrează în prevederile O.U.G. nr. 70/31.08.2011 și ale H.G. nr. 920/21.09.2011, cu modificările și completările ulterioare, vor putea ridica formularul de cerere-declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, de la sediul Municipiului Sighişoara, cam. 18 sau îl pot descărca de pe site-ul Municipiului Sighișoara, la adresa www.sighisoara.org.ro. astfel:

Citește tot articolul »

Precizări cu privire la programul Săptămânii Europene a Mobilităţii

În caz de vreme nefavorabilă, activităţile dedicate Zilei europene fără maşini, din data de 22 septembrie 2017, de pe strada Vlad Ţepeş, nu se vor mai desfăşura, urmând ca reprezentanţii Poliţiei Sighişoara şi ai Municipiului Sighişoara, să efectueze vizite în unităţile de învăţământ , în intervalul orar 9.00 – 12.00, unde vor desfăşura activităţi de informare.

Citește tot articolul »

La mulți ani pompierilor din România!

Ziua Pompierilor din România este un moment aniversar care îmi oferă deosebita onoare de a le mulțumi și de a le adresa sincere felicitări, sănătate, putere de muncă și succes în îndeplinirea misiunilor tuturor pompierilor militari și civili. LA MULȚI ANI!

Citește tot articolul »

Săptămâna Europeană a Mobilității

Săptămâna 16-22 septembrie este dedicată Săptămânii Europene a Mobilității, o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul european de coordonare cu sprijinul direcţiilor generale pentru Mediu şi Transport al Comisiei Europene.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că, în data de 13.09.2017, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, între orele 6.00 - 13.00, va fi închisă circulația auto pe strada 1 Decembrie 1918, pe porțiunea cuprinsă între Clubul Aristocrat până la clădirea Perla și tronsonul din strada Octavian Goga până la parcarea din Piața Octavian Goga.

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ

Ca și rute alternative vor fi utilizate străzile Morii – Hermann Oberth, respectiv străzile Ștefan Octavian Iosif – str. George Coșbuc – str. Nicolae Iorga. Între străzile General Grigorescu și Ștefan Octavian Iosif, circulația pe strada George Coșbuc va fi permisă în ambele sensuri.

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ

Autobuzele ATT care traversează centrul în intervalul orar respectiv vor fi redirecționate pe ruta Cornești – Vârtej. Acestea vor opri în stația de la Podul 1 și recomandăm celor care doresc să ajungă în centru, să coboare în stația respectivă.

Citește tot articolul »
,

Dragi elevi, profesori și părinți,

Luni, 11 septembrie 2017, pășim într-un nou an școlar! Fiind profesor de profesie, acest eveniment deosebit al toamnei – începutul anului școlar - îmi stârnește întotdeauna emoții și amintiri frumoase, încă din vremea copilăriei, dar și din vremea maturității, când am avut menirea și onoarea de a îndruma destinele a mii de tineri. Pentru mine, debutul anului școlar nu a însemnat niciodată un moment de tristețe, de regret după zilele de odihnă din anotimpul estival. Din contră, consider că luna septembrie este un fel „primăvară” sufletească și intelectuală pentru copiii noștri care pășesc cu emoție spre băncile școlii. Este începutul unei evoluții care poate duce spre un viitor luminos, liniștit și plin de împliniri. Dar, acest viitor nu poate fi dobândit decât prin efortul nostru al tuturor și, în primul rând, al vostru, al elevilor. Munca, perseverența, curajul sunt principiile care trebuie să vă călăuzească în drumul vostru spre maturitate.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în perioada 09.09.2017 – 10.09.2017, datorită lucrărilor de înlocuire a conductelor de gaze naturale, pasajul pe sub calea ferată, care face legătură între strada Mihai Viteazu (DN13) și Cartierul Târnava II, va fi închis.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Municipiul Sighişoara solicită depunerea de oferte pentru vânzarea deşeurilor din fier rezultate în urma scoaterii din uz a unor bunuri proprietate publică, aferente serviciilor cu alimentare apă potabilă, aflate în administrarea S.C. COMPANIA AQUASERV S.A., în urma lucrărilor de modernizare efectuate la Uzina de apă, Sat Albeşti, str. Morii FN şi Staţia de epurare, str. Ştefan cel Mare.

Citește tot articolul »

TELVERDE SOLVIT - 0800 672507

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și a companiilor românești care își desfășoară activitatea în statele membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor legitime, cauzate de faptul că o autoritate publică nu se conformează legislației europene, a fost instituită linia telefonică TELVERDE SOLVIT - 0800 672507.

Citește tot articolul »

Anunț privind înscrierea/reînscrierea copiilor la Creșa din cadrul Municipiului Sighișoara, în anul 2017-2018

Municipiul Sighișoara informează că, în urma analizării dosarelor depuse, conform Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului Social de Zi – Creșa, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 56/29.09.2016, comisia de analiză a stabilit lista nominală în vederea înscrierii/reînscrierii copiilor la Creșa din cadrul Municipiului Sighișoara, în anul școlar 2017-2018.

Citește tot articolul »

"Happy Stories Fair" la Sala Sander

În data de 1 septembrie 2017, la Sala Sander, începând cu ora 15:00, Asociația Wild Carpathia organizează evenimentul "Happy Stories Fair" prin care se vor prezenta oportunitățile pe care programul Erasmus+ le oferă gratuit pentru copii, tineri dar și adulți.

Citește tot articolul »

Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial

În data de 8 septembrie 1993 a fost înființată Organizaţia Mondială a Oraşelor Patrimoniului Mondial, la Fez (Marocco). Pentru comemorarea acestui mare eveniment, data de 8 septembrie a fost declarată "Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial". Toate orașele, membre ale organizației, sunt binevenite pentru a comemora această zi, organizând diferite activități care au ca scop evidențierea unicității lor. Sighişoara este membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Patrimoniului Mondial din anul 2000, după ce cu un an înainte Centrul Istoric Sighişoara a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO.

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ privind Campania de vaccinare

Vaccinarea este cel mai important act de prevenţie în apariţia principalelor boli infecţioase foarte contagioase printre care rujeola, orieonul, rubeola şi ca urmare recomandăm tuturor părinţilor să se implice în efectuarea vaccinării propriilor copii.

Citește tot articolul »

Campania Spune NU cerșetoriei!

Prin Ordinul Prefectului județului Mureș nr. 191/12.05.2017 a fost constituit Grupul de lucru pentru diminuarea fenomenului cerșetoriei din zona municipiului Sighișoara și a localităților limitrofe format din reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Mureș, Gruparea Mobilă de Jandarmi "Regele Ferdinand I”, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul de Jandarmi Mureș, DGASPC Mureș, CAS Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăriile comunelor învecinate și școli gimnaziale.

Citește tot articolul »
,

Lucrări de amenajare la Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga“

Municipiul Sighișoara informează că, la Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga“, situată în Sighișoara, pe str. Dumbravei, se execută lucrări de amenajare a curții interioare. Proiectul se regăsește pe lista de investiții din acest an a municipalității și are o valoare de 416.000 lei, iar termenul de finalizare este 15 septembrie 2017.

Citește tot articolul »

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Cu ocazia zilei de 1 octombrie - Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, invită sighişorenii care au împlinit sau vor împlini în cursul anului 2017, 50 de ani de căsătorie, să participe la tradiţionala sărbătoare „Nunta de aur a sighişorenilor”.

Citește tot articolul »

Comunicat de presă - Academia Sighişoara

În a doua săptămână a festivalului-şcoala de vară Academia Sighişoara, desfăşurată în perioada 8-14 august 2017, a continuat forfota culturală în cetatea medievală Sighişoara. Pe lângă cursurile profesorilor de renume în plan internaţional au avut loc concerte de neuitat susținute deopotrivă de artişti consacraţi şi de tinerii ce au participat intensiv la cursurile de vară.

Citește tot articolul »
,

În atenția comercianților

Municipiul Sighișoara informează comercianții care doresc să desfășoare activitate comercială pe perioada evenimentului „Pro Etnica 2017 – Festival Intercultural Sighișoara” că, în perioada 16 – 18.08.2017, programul de lucru pentru încheierea contractelor de închiriere a unei suprafețe de teren, emiterea autorizațiilor de funcționare și cel al casieriei din incinta Primăriei, Piața Muzeului, nr. 7, este următorul:

Citește tot articolul »

Academia Sighișoara - Comunicat de presă

În fiecare an, Academia Sighişoara îşi propune promovarea creaţiei contemporane româneşti şi internaţionale. În acestă ediție, o acţiune aparte pentru compozitorii români, artişti şi bursieri ai Academiei Sighişoara din ultimii ani - Alexandru Murariu, Alexandru Mihalcea, Sonia Vulturar şi Aurelian Băcan - o reprezintă solicitarea unui ciclu de miniaturi camerale inspirate din ciclul Las Musas de Andalucia de Joaquín Turina. Tinerii compozitori vor avea ocazia să îşi „materializeze sonor” creaţiile în cadrul concertului din data de 11 august, în Sala Barocă a Primăriei Sighişoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii faptul că, ziua de 14 august 2017, stabilită prin H.G. nr. 512/2017 ca fiind zi liberă, va fi recuperată în data de 19 august 2017, când programul de lucru al instituției se va desfășura în regim de program normal.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș informează cetățenii despre confirmarea la nivelul unor gospodării din municipiul Satu Mare, a două focare de pestă porcină africană la porcii domestici și solicită sprijinul în vederea prevenirii apariției acestei maladii și în județul Mureș.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Municipiului Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, la data de 04.09.2017, respectiv 06.09.2017 concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţii publice de execuţie vacante:

Citește tot articolul »

Expoziție de mașini marca MORGAN la Sighișoara

Asociația Morgan Club România, cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființare, organizează în data de 6 august 2017, între orele 10.00 și 12.00, în Piața Cetății, Expoziția de mașini marca MORGAN care va reuni la Sighișoara posesori și pasionați ai acestei mărci automobilistice britanice de prestigiu.

Citește tot articolul »

Concert de clavicord ...bach & co...

În data de 6 august 2017, începând cu ora 17.00, la Sala Sander, Cipriana Smărăndescu va susține un concert de clavicord …bach&co…, un program gândit special pentru valorosul clavicord Samuel Maetz - 1825, alegând un compozitor al cărui instrument preferat era chiar clavicordul. Astfel, Johann Sebastian Bach își invită elevii și adepții să cânte și să studieze la clavicord, indiferent dacă erau claveciniști sau organiști, tocmai pentru a obține un control extrem de rafinat al tehnicii specifice claviaturii în general. Pe langă lucrări aparținând Cantorului de la Leipzic, sunt incluse și cele ale fiilor acestuia (Carl Philipp Emanuel, Wilhelm Friedemann, Johann Christian, etc) sau ale unor discipoli (Christian Petzold), alături de un opus aparținând unui contemporan, născut exact în același an, 1685, Georg Friedrich Haendel.

Citește tot articolul »

Sighișoara beneficiază de finanțare prin PNDL 2017-2020

Prin adresa nr. 20103/25.07.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene ne-a comunicat faptul că, prin OMDRAPFE nr. 3698/18.07.2017 a fost aprobată lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de dezvoltare locală, pentru județul Mureș, în perioada 2017-2020. Conform listei, municipiul Sighișoara beneficiază de finanțare atât pentru obiectivul de investiții “Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în municipiul Sighișoara – Sat Hetiur” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 3.353.209,30 lei, cât și pentru „Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighișoara” cu o valoare alocată din bugetul de stat de 6.570.260,80 lei.

Citește tot articolul »

În atenția comercianților

Municipiul Sighișoara informează comercianții care doresc să desfășoare activitate comercială pe perioada Festivalului Sighișoara Medievală 2017 că, începând cu data de 27.07.2017, ora 12.00, se pot prezenta la sediul Municipiului, str. Muzeului nr. 7, la camera 15, pentru încheirea contractelor de închiriere a unei suprafețe de teren și obținerea autorizației de funcționare, cu următoarele documente:

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ DE INTERES CETĂȚENESC

Pentru mijlocirea aplicării Regulamentului de parcare, acces și trafic în Cetatea Medievală Sighișoara - zonă protejată cu valoare mondială, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 128 din 28 iulie 2011, toți cei interesați sunt așteptați până în data de 21 iulie 2017 la Biroul Administrare Parcări din str. Hermann Oberth nr. 47 B, să depună o cerere de solicitare, însoțită de următoarele documente, în copie:

Citește tot articolul »

Anunt rezultat procedura selectie

Anunt privind rezultatul procedurii - Selecție în vederea eliberării licenței de traseu pentru desfășurarea transportului de persoane, în scop turistic, în centrul istoric,zona mediană și în cetatea medievală din Municipiul Sighișoara, cu cel mult 2 (două) vehicule tip titicar

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara a finalizat procedura de selecție a proiectelor privind solicitările de finanțări nerambursabile din bugetul general al unității adminitrativ-teritoriale pe anul 2017 pentru activități non-profit de interes local, în domeniile: tineret, sport, educație, mediu, culte, cultură și social, derulate în anul 2017.

Citește tot articolul »

Program Zilele Maghiare

Manifestarea culturală Zilele Maghiare, organizată de Asociația Homo Novus, cu sprijinul Municipiului Sighișoara, se va desfășura în perioada 14-16 iulie 2017, după următorul PROGRAM:

Citește tot articolul »

Invitație la concert

Formația “Klezmerband Di Gojim” din orașul De Fryske Marren - Olanda, oraș cu care Municipiul Mediaș este înfrățit din anul 1996, va susține vineri, 14 iulie 2017, începând cu ora 16.30, în Piața Muzeului, un concert-cadou pentru sighișoreni, și nu numai.

Citește tot articolul »

ANUNT CONVOCARE SEDINTA EXTRAORDINARA

Prin Dispoziția Primarului municipiului Sighișoara nr.463 din 7 iulie 2017, a fost convocat Consiliul Local Sighișoara, în ședință extraordinară, pentru ziua de miercuri, 12 iulie 2017, ora 13.00, în sala de ședinte cu următoarea ordine de zi:

Citește tot articolul »
,,,,,,

ANUNT CONCURS

- Referent de specialitate I în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică – funcție contractuală de execuție – 1 post. - Referent de specialitate II în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică – funcție contractuală de execuție – 1 post

Citește tot articolul »

Comunicat de presă

Ca urmare a constatării existenței mai multor vulpi în Cartierul Târnava II din Municipiul Sighișoara și având în vedere necesitatea prevenirii unor posibile incidente care să pună în pericol sănătatea și securitatea locuitorilor, municipalitatea a solicitat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 407/2006 – Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic, sprijinul autorităților abilitate – Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sighișoara și Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Mureș, pentru luarea măsurilor legale în vederea recoltării acestora.

Citește tot articolul »

Anunt de participare

pentru eliberare licența de traseu pentru desfăşurarea transportului de persoane, în scop turistic, în centrul istoric, zona mediană și în cetatea medievala a municipiului Sighișoara, cu cel mult 2 (două) vehicule tip titicar

Citește tot articolul »

Zilele Maghiare

Zilele Maghiare, manifestare cultural-artistică organizată de Asociația Homo Novus Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara, îmbogățește calendarul cultural sighișorean pe anul 2017 și vine să prezinte câteva aspecte reprezentative ale culturii maghiare prin intermediul dansului popular, a muzicii ușoare și clasice, a expozițiilor de fotografie și pictură.

Citește tot articolul »

Caravana “EU SUNT 12”

Caravana “EU SUNT 12”, o experiență senzorială și multimedia oferită de Bergenbier, poposește, în data de 4 iulie 2017, între orele 14.00 și 23.00 și la Sighișoara, în Piața Octavian Goga.

Citește tot articolul »

Expoziția de artă vizuală EUTOPIA

În perioada 30 iunie – 20 iulie 2017, la Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor Sighișoara, va putea fi vizitată Expoziția de artă vizuală “Eutopia” organizată de membrii Asociației Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 30 iunie 2017, ora 11.00.

Citește tot articolul »

Lansare de carte

Duminică, 16 iulie 2017, începând cu ora 12.00, la Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor Sighișoara, va avea loc lansarea de carte a profesorului Nicolae Suciu, intitulată “Sindromul de exaltare în sud-estul noii Europe”, volumul I și II, al Editurii Limes 2016/2017.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că, în data de 30.06.2017, casieriile vor avea program de lucru cu publicul după cum urmează:

Citește tot articolul »

Comunicat de presă

Prin Hotărârea Consilului Local Sighişoara nr.39/30.03.2017 privind aprobarea bugetului general al unităţii administrativ–teritoriale pe anul 2017 a fost aprobată suma de 1.130.000 de lei pentru acordarea finanţărilor nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes local în baza Legii nr. 350/2005, iar prin Hotărârea Consilului Local Sighişoara nr. 59/11.04.2017 a fost aprobat Programul anual de acordare a finanţărilor nerambursabile pe anul 2017.

Citește tot articolul »
,

Comunicat de presă

În urma evaluării, din cele 21 de proiecte depuse, Comisia de selecţie şi evaluare a proiectelor care are în componenţă atât reprezentanţi ai Aparatului de Specialitate al Primarului, cât şi ai Consiliului Local Sighişoara, a selecţionat un număr de 13 proiecte, din care un proiect pe domeniul Tineret, un proiect pe domeniul Învăţământ, un proiect pe domeniul Culte, 8 proiecte pe domeniul Cultură şi două proiecte pe domeniul Social.

Citește tot articolul »
,

Comunicat de presă

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sighişoara din data de 27 iunie 2017 s-a numărat şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării finanţărilor neramburasabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de interes local

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2017, în fiecare zi de duminică, în intervalul orar 08.00 – 21.30, strada 1 Decembrie 1918, pe tronsonul cuprins între Club Aristocrat și intersecția cu str. Morii, va fi restricționată circulația autovehiculelor, accesul fiind liber pietonilor, bicicliștilor și pentru alte activități recreative și sportive - role, triciclete, trotinete, cros, etc.

Citește tot articolul »

Ziua Drapelului Național

Prin Legea nr. 96/1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată ca fiind Ziua Drapelului Național pentru a marca data la care, în anul 1848, Guvernul revoluționar de la București a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național. Municipiul Sighişoara vă invite, în data de 26 iunie 2017, începând cu ora 12.00, la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”, la manifestările dedicate Zilei Drapelului Național, care se vor desfășura după următorul program:

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că duminică, 18.06.2017, între orele 6 - 20, traficul autovehiculelor pe DN 13 (E60) la traversarea municipiului Sighișoara va fi restricționat în vederea executării lucrărilor de tăiere a unor arbori de pe versantul Cetății care prezintă risc de cădere și de blocare a traficului. Devierea circulației rutiere se va realiza pe traseul străzilor: Consiliul Europei (intersecția semaforizată), Gheorghe Lazăr, Libertății – Târnavei – Zaharia Boiu și va fi semnalizată conform reglementărilor actuale privind instituirea restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public.

Citește tot articolul »

Târgul Meșteșugarilor 2017

Fundația Veritas Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara, organizează cea de-a XIII-a ediție a Târgului Meșteșugarilor, acțiune culturală pentru comunitate și turiști care îmbină tradiția artei populare a meșteșugului cu cea a portului și a cântecului popular, un prilej de comunicare între meșterii populari dar și o piață de desfacere pentru produsele de artizanat.

Citește tot articolul »

SC AQUASERV S.A. sucursala Sighişoara informează...

Compania AQUASERV S.A. sucursala Sighişoara anunţă consumatorii că, pentru remedierea unor avarii apărute pe conducta de aducțiune în Albesti și pe reţeaua de distribuţie din Sighișoara se sistează furnizarea apei potabile în data de 09.06.2017, între orele 09:00 – 14:00 (estimare), în următoarele zone:

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii faptul că, ziua de 2 iunie 2017, stabilită prin H.G. nr. 333/2017 ca fiind zi liberă, va fi recuperată în perioada 6-13 iunie 2017, urmând ca instituția să aibă un program de lucru cu publicul prelungit cu o oră.

Citește tot articolul »

Zilele Culturii Germane

În spiritul continuității tradiției și a preocupării constante pentru o viață culturală bogată, și în acest an, Forumul Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara, organizează, în perioada 9 – 11 iunie 2017, Zilele Culturii Germane.

Citește tot articolul »

25 de ani de la Primul Festival Medieval din ROMÂNIA

În perioada 26-27 mai, a.c., la București și Sighișoara se organizează o serie de evenimente culturale pentru a sărbători aniversarea a 25 de ani de la Primul Festival Medieval din România – Sighișoara, 1992. În acel an, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET din București, Primăria Municipiului Sighișoara, Organizația Democratică de Tineret din Târgu Mureș, în parteneriat cu TVR, UNITER, Casa de Cultură a Studenților din București, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului și a sponsorului principal Rank Xerox, puneau bazele fenomenului de festival medieval în România.

Citește tot articolul »

U.A.T. Municipiul Sighișoara a aderat la Strategia Națională Anticorupție

Având în vedere adoptarea de către Guvernul României, prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2016, a Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2016 – 2020, a Inventarului măsurilor preventive anticorupţie şi a indicatorilor de evaluare, precum şi a Planului naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016 – 2020, U.A.T. Municipiul Sighișoara, prin Primar, în calitate de autoritate cu rol de a asigura respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum şi punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului, a hotărârilor consiliului local/consiliului judeţean şi de a dispune măsurile necesare pentru aplicarea ordinelor şi instrucţiunilor cu caracter normativ la nivelul unităţii administrativ teritoriale, asumându-şi valorile fundamentale şi principiile promovate de către Strategia Naţională Anticorupţie pe perioada 2016 – 2020, recunoscând importanţa obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2016 – 2020 precum şi a mecanismului de monitorizare a acesteia, sprijinind principiile și obiectivele Strategiei Naționale Anticorupție și asumându-și îndeplinirea măsurilor specifice ce țin de competența exclusivă a unității administrativ-teritoriale, a aderat la Strategia Naţională Anticorupţie pe perioada 2016 – 2020.

Citește tot articolul »
,,

ZIUA EROILOR

Conform art. 39 din Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată ca fiind Ziua Eroilor - sărbătoare naţională a poporului român, zi în care clopotele tuturor bisericilor bat la ora 12, în cinstirea eroilor neamului românesc.

Citește tot articolul »
,

Anunt

privind rezultatele sesiunii de selecție și evaluare a proiectelor pentru care s-a solicitat finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare

Citește tot articolul »

Reguli instituite pe perioada evenimentului „Zilele Sighișoarei” 2017

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 58/11.04.2017 a fost aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a evenimentului „Zilele Sighișoarei” care se va desfășura în perioada 19-21 mai 2017, în zona centrală a municipiului. Pentru a delimita perimetrul de desfășurare a evenimentului, în perioada 18 mai 2017, ora 18.00 - 22 mai , ora 10.00, circulația rutieră va fi închisă, astfel:

Citește tot articolul »
,,,

Vizită pastorală la Sighișoara

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat în data de 17 mai a.c. o vizită pastorală în protopopiatul Sighișoara. În cadrul acestei vizite, Înaltpreasfinția Sa, însoțit de Părintele dr. protopop, Dan Ovidiu, a fost întâmpinat la sediul Municipiului Sighișoara de către primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean și de către salariații instituției cărora le-a rostit o alocuțiune despre bucuria slujirii semenilor noștri.

Citește tot articolul »
,

Municipiul Sighişoara a câştigat un proiect european cu un buget total de aproape 3 milioane de euro

Proiectul cu titlul „MAINSTREAM SIGHIŞOARA- investiţie europeană pentru incluziunea socială″ propus de către Fundaţia „Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi″ (Partener Lider al proiectului), Municipiul Sighişoara, (partener 2), Fundaţia „Veritas Sighişoara” (partener 3) şi Şcoala Gimnazială „Miron Neagu″ din Municipiul Sighişoara (partener 4) a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Obiectiv tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei discriminări.

Citește tot articolul »

Ziua Europei

Ziua de 9 mai este o zi cu triplă semnificație pentru România, și anume: Ziua Independenței de Stat a României, proclamată în anul 1877, Ziua Victoriei – 1945, ziua în care Aliaţii din cel de-al doilea război mondial au obţinut victoria împotriva Germaniei naziste și Ziua Europei care se serbează pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

Citește tot articolul »
,

Ziua Europei

Pentru a sărbători această zi cu triplă semnificație, Municipiul Sighișoara vă invită să participați la manifestările cultural-artistice care se vor desfășura după următorul program:

Citește tot articolul »

În atenția agenților economici

Agenții economici interesați să desfășoare activitate de comerț pe perioada evenimentului „Zilele Sighișoarei” care se va desfășura în municipiul Sighișoara în perioada 19-21 mai 2017, pot depune, până la data de 19.05.2017, la Registratura Municipiului Sighișoara, str. Muzeului nr. 7, o solicitare privind închirierea unei suprafețe de teren și autorizarea activității de comerț care să fie însoțită de documentele necesare în vederea autorizării.

Citește tot articolul »
,

În atenția agenților economici

Activitatea de comerț din cadrul evenimentului se va desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţilor culturale şi comerciale în cadrul evenimentului „Zilele Sighișoarei” 19-21 mai 2017.

Citește tot articolul »

Master Workshop de arhitectură la Sighișoara

În urma lansării proiectului pilot pentru protejarea patrimoniului cultural al Sighișoarei și a zonei adiacente, în perioada 29 aprilie – 12 mai 2017, Municipiul Sighișoara și Funadația Mihai Eminescu Trust organizează un Master Workshop în cadrul căruia se va elabora un set de propuneri privind amenajarea spațiilor publice din Sighișoara – spații verzi și de agrement.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

ANUNȚ - Lucrări de ,,Reabilitare sistem distribuție apa potabilă –conducta supratraversare Pasarela st. Consiliul Europei F.N.”.

Citește tot articolul »
,

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ”SECURITY OF HISTORICAL CITIES – SIGURNOST POVIJESNIH GRADOVA„

La invitația Asociației Localităților, Zonelor Istorice și de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.), în perioada 31 martie – 01 aprilie 2017, Municipiul Sighișoara, prin dl. Ioan F. Pascu, consilier superior în cadrul Compartimentului urbanism disciplina în construcții și patrimoniu UNESCO, a participat în calitate de conferențiar la Conferința internațională ”SECURITY OF HISTORICAL CITIES – SIGURNOST POVIJESNIH GRADOVA care s-a desfășurat în orașul Split din Croația.

Citește tot articolul »
,

Lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din municipiul Sighișoara

În această perioadă în care natura începe să-și schimbe hainele, să îmbrace haine de primăvară, S.C. Ecoserv Sig S.R.L. - Secția Sere – Zone Verzi, societate aflată sub tutela Consiliului Local Sighișoara și căreia i-a delegat activitatea de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din municipiu, execută diverse lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi și anume:

Citește tot articolul »
,,

Precizări cu privire la lucrările de întreţinere a sistemului de iluminat public din municipiul Sighișoara

- contractul de concesiune a serviciului de iluminat public al Municipiului Sighişoara, a expirat la data de 15.06.2014, până în prezent nereuşindu-se să se încheie nici un alt contract în acest sens. De aceea, se impune reluarea procedurii de delegare prin licitaţie publică a serviciului de iluminat public, proces care, in urma reinventarierii complete a componentelor serviciului, este în curs de pregătire, urmând ca în maxim două luni să se prezinte aprobării de către Consiliul Local a Regulamentului serviciului de iluminat public şi a caietului de sarcini, in vederea concesionării acestui serviciu.

Citește tot articolul »

HRISTOS A ÎNVIAT!

Sfintele Sărbători de Paști să vă umple casa de lumină și belsug, să vă aducă pace și credință în suflete, să vă puteți bucura împreună cu cei dragi! Wir wünschen Ihnen frohe und glüchliche Osterfeiertage! Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

Citește tot articolul »
,

În atenția agenților economici care desfășoară activități de alimentație publică, cazare și agreement

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș invită în data de 7 aprilie 2017, începând cu orele 11.00, în Sala Mică a Municipiului Sighișoara, operatorii economici sighișoreni care desfășoară activități de alimentație publică, cazare și agrement, la o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate noutățile legislative care reglementează domeniul protecției consumatorului.

Citește tot articolul »

Stadiul lucrărilor la obiectivul „ Lucrări tehnico – edilitare Blocuri de locuinţe pentru tineret P+2+M, strada Panseluţelor ET II din Sighişoara

Municipiul Sighișoara informează că lucrările tehnico – edilitare la blocurile de locuinţe pentru tineret P+2+M din strada Panseluţelor ET II Sighişoara formează obiectul contractului de lucrări 7838/21.03.2016 încheiat între Municipiul Sighişoara şi S.C. Termolang S.R.L. Amplasamentul a fost predat către constructor în data de 11.04.2016, încheindu-se procesul verbal nr. 9913/11.04.2016. Pentru a putea emite ordinul de începere a fost nevoie de încheierea unui contract cu un diriginte de şantier.

Citește tot articolul »

„Sighişoara International Blues Festival”

„Sighişoara Internațional Blues Festival”, ajuns la cea de-a XII-a ediție, este evenimentul ce deschide seria manifestărilor de amploare din „calendarul cultural sighişorean” și care, pentru două zile, reunește la Sighișoara unii dintre cei mai valoriși artiști de pe scena blues-lui internațional. Festivalul se va desfășura în perioada 31 martie – 1 aprilie 2017, după următorul program:

Citește tot articolul »

Centru de Consultanță și Consiliere în cadrul Proiectului “Îmbunătățirea accesului la justiție

În cadrul Proiectului “Îmbunătățirea accesului la justiție. O abordare integrată cu accent pe populația romă în alte grupuri vulnerabile”, implementat de Consiliul Superior al Magistraturii, Administrația Instanțelor din Norvegia, Consiliul Europei și Agenția Națională pentru Romi, în municipiul Tîrgu Mureș funcționează, în perioada 13 februarie 2017 - 30 aprilie 2017, un Centru de Consultanță și Consiliere

Citește tot articolul »

EARTH HOUR ( ORA PĂMÂNTULUI) 2017 la Sighişoara

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.

Citește tot articolul »

În atenţia beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari ai măsurilor de climă şi mediu, ale Programului Naţional de dezvoltare Rurală (PNDR)

Ca urmare a lansării campaniei de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2017, beneficiarii şi potenţialii beneficiari ai măsurilor de mediu şi climă, ale PNDR pot consulta documentele aferente acestor măsuri pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin accesarea următorului link: http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că S.C. Schuster Ecosal S.R.L. continuă, până în data de 7 aprilie 2017, colectarea deșeurilor voluminoase şi anume, a deșeurilor solide de dimensiuni mari, (saltele, canapele, piese de mobilier vechi, usi mochete), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de precolectare sau colectare a deșeurilor municipale.

Citește tot articolul »

Accesul auto în Cetatea Medievală, restricţionat

În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Sighişoara nr. 128/28.07.2011 privind aprobarea Regulamentului de acces, trafic şi administrarea locurilor de parcare în Cetatea Medievală Sighişoara – Zonă protejată cu valoare mondială, accesul auto în Cetatea Medievală este restricţionat.

Citește tot articolul »

Impozite și taxe locale aferente anului 2017

Municipiul Sighișoara reamintește contribuabililor faptul că, persoanele fizice sau juridice care efectuează plata integrală a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și a impozitului asupra mijloacelor de transport, stabilite prin Hotărârea Consilului Local Sighișoara nr. 105/27.12.2016, până la data de 31.03.2017, beneficiază de bonificație de 10%.

Citește tot articolul »

ORA PĂMÂNTULUI 2017

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour ( Ora Pământului).

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Anunț privind examenul de recrutare organizat la data de 27 martie 2017, respectiv 29 martie 2017 în vederea ocupării funcției publice vacantă de consilier clasa I grad profesional superior în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

Citește tot articolul »

Diplomă de apreciere pentru Municipiul Sighișoara

Asociația WWF Programul Dunăre Carpați România a acordat Municipiului Sighișoara Diploma de Apreciere pentru sprijinul necontenit pe care îl oferă inițiativelor pentru protejarea naturii și patrimoniului, pentru participarea în lucrul cot la cot cu societatea civilă pentru dezvoltarea durabilă a Colinelor Transilvaniei.

Citește tot articolul »
,

Municipiul Sighișoara reprezentat la EnerGOinvest

În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute subiecte precum Programul de Îmbunătățire a Eficienței Energetice, program care, la nivelul municipiului nostru se află în curs de elaborare, Modalități de cooperare între autoritățile locale prin intermediul Convenției Primarilor

Citește tot articolul »

Întâlnire pe tema finanțărilor europene nerambursabile acordate micilor fermieri

În cursul săptămânii trecute, la Sala Sander, C.L.I.M. Sighișoara, în parteneriat cu Municipiul Sighișoara, Instituția Prefectului – Județul Mureș și cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a organizat o întâlnire cu micii fermieri sighișoreni și din împrejurimi pe tema finanțărilor europene nerambursabile care pot fi acordate în activitățile agricole și non-agricole.

Citește tot articolul »

Colectarea deșeurilor voluminoase din municipiul Sighișoara

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în perioada 17 martie – 7 aprilie 2017, S.C. Schuster Ecosal S.R.L. va colecta deșeuri voluminoase - deșeuri solide de dimensiuni mari (saltele, canapele, piese de mobilier vechi, uși, mochete) care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de precolectare sau colectare a deșeurilor municipale.

Citește tot articolul »
,,,,,,,

Anunț conform prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificarile și completările ulterioare, în data de 30 martie 2017, ora 12.00 Consiliul Local Sighișoara se va întruni în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2017

Anunț conform prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificarile și completările ulterioare, în data de 30 martie 2017, ora 12.00 Consiliul Local Sighișoara se va întruni în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2017

Citește tot articolul »

INFORMARE

INFORMARE referitoare la termenul de eliberare a actelor de identitate si posibilitatea obtinerii acestora intr-un termen mai scurt

Citește tot articolul »

ANUNŢ-EVIDENTA PERSOANELOR

1. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat in trimestul I 2017, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate cu următoarele documente:

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în luna martie a.c., S.C. Schuster Ecosal S.R.L. va începe colectarea deșeurilor voluminoase și anume, deșeurile solide de dimensiuni mari,(saltele, canapele, piese de mobilier vechi, usi mochete), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de precolectare sau colectare a deșeurilor municipale.

Citește tot articolul »

Modificare de program a evenimentului Mărțișor muzical

Impresarul de la care a fost achiziționat pachetul artistic pentru evenimentul Marțișor muzical, eveniment care se va desfășura azi, 5 martie a.c., începând cu ora 17.00, la Sala Sander, ne-a notificat cu privire la faptul că, solistul Alin Oprea nu își va putea onora contractul datorită unor probleme de sănătate survenite în cursul nopții, fapt ce a impus renunațarea la pachetul artistic achiziționat inițial - Gino și Alin Oprea – și implicit, modificarea programului.

Citește tot articolul »
,,,

Mărțișor muzical

Începutul primăverii îmi oferă plăcutul prilej de a adresa tuturor Domnișoarelor și Doamnelor cele mai sincere și calde urări de sănătate, putere de muncă și bucurii.

Citește tot articolul »

Impozite și taxe locale aferente anului 2017

Municipiul Sighișoara reamintește contribuabililor faptul că, persoanele fizice sau juridice care efectuează plata integrală a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și a impozitului asupra mijloacelor de transport stabilite prin Hotărârea Consilului Local Sighișoara nr. 105/27.12.2016, până la data de 31.03.2017, beneficiază de bonificație de 10%.

Citește tot articolul »

Vizarea autorizațiilor de funcționare

Autorizațiile de funcționare eliberate de Municipiul Sighișoara pentru desfășurarea unor activități comerciale pe raza teritorială a municipiului Sighișoara, se pot viza pentru anul în curs, la cererea reprezentantului/administratorului agentului economic, până cel târziu la data de 31 martie 2017.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, la data de 27.03.2017, respectiv 29.03.2017 concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante: Un post consilier, clasa I, grad profesional superior din cadrul Compartimentului de Evidența persoanelor – Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor.

Citește tot articolul »

Carnavalul Lolelor 2017, anulat

Ca urmare a unui comunicări primite de la Centrul Cultural Petre Țuțea Sighișoara, înregistrată la Municipiul Sighișoara cu nr. 4648/23.02.2017, facem cunoscut faptul că, Carnavalul Lolelor, programat a se desfășura în data de 26 februarie 2017, a fost anulat de către organizator.

Citește tot articolul »

Anunt concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional superior din cadrul Compartimentului de Evidența persoanelor– Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

Anunt concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional superior din cadrul Compartimentului de Evidența persoanelor– Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

Citește tot articolul »

Repartiții pentru locuințe A.N.L. construite în Municipiul Sighişoara

Săptămâna trecută a avut loc la sediul Municipiului Sighișoara încă o întâlnire cu solicitanții din Lista de prioritate pentru acordarea locuințelor construite în Municipiul Sighişoara în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri şi familii de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, destinate închirierii. Din cei 46 de solicitanți convocați, au fost prezenți doar 31 dintre aceștia

Citește tot articolul »

Repartiții pentru locuințe A.N.L. construite în Municipiul Sighişoara

Primii 30 de solicitanţii de locuinţe A.N.L. construite în Municipiul Sighişoara în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri şi familii de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, destinate închirierii, din Lista de prioritate pentru acordarea locuințelor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 114/27.12.2016 au fost invitați ieri, 13.02.2017, la sediul Municipiului Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, în vederea repartizării locuințelor – 27 de apartamente și trei garsoniere situate pe str. Miron Neagu, str. Rozelor și str. Panseluțelor.

Citește tot articolul »
,

Groapă medievală de provizii descoperită în Parcul Central

Existența la Sighișoara a unor astfel de gropi pentru depozitarea grânelor în piața veche (Marktplaz) a Orașului de Jos este cunoscută de mai multă vreme, unele fiind documentate încă din anii `60 ai secolului trecut, iar o alta a fost descoperită cu numai câțiva ani înainte în perimetrul aceleiași zone (punctul este marcat și protejat).

Citește tot articolul »
,

Oficiul Fitosanitar Mureș informează…

Întrucât se apropie perioada pentru inceperea unui nou ciclu de vegetaţie în sere şi solarii și pentru obținerea unor culturi legumicole de calitate este necesar ca, la plantare să fie utilizate răsaduri viguroase, sănătoase, libere de boli şi dăunători. Pentru realizarea acestui deziderat sunt necesare în prealabil operatiuni de dezinfecţie si dezinsecţie aplicate după cum urmează:

Citește tot articolul »
,,,

În atenția deținătorilor de păsări…

Pe raza județului Mureș a fost confirmată existența virusului Influenței Aviare H5N8 HPAI la un număr de 5 Lebede Negre (Cygnus atratus), în localitatea Sîncraiu de Mureș. Având în vedere situația epidemiologică în raport cu Infleunța Aviară la nivel național și internațional pentru creșterea gradului de conștientizare privind riscurile acestei boli, facem cunoscute măsurile stabilite de DSVSA Mureș:

Citește tot articolul »

Calendarul evenimentelor culturale 2017

În ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din data de 26 ianuarie 2017 a fost prezentat Calendarul evenimentelor culturale care cuprinde evenimentele culturale organizate pe parcursul anului 2017 de către municipalitate, Muzeul de Istorie Sighișoara, Biblioteca Municipală Zaharia Boiu, precum și de diferite asociații și fundații. Calendarul evenimentelor culturale poate fi consultat: http://www.sighisoara.org.ro/portal/portal.nsf/AllByUNID/000015E2?OpenDocument

Citește tot articolul »

Ziua Unirii Principatelor Române

Se împlinesc 158 de ani de la unirea principatelor Moldovei cu Ţara Românească. Este un moment aniversar, moment de sărbătoare, pentru ceea ce a reprezentat timp de secole, idealul tuturor românilor şi anume, UNIREA.

Citește tot articolul »

Ziua Unirii Principatelor Române

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, zi cu mare încărcătură simbolică pentru destinul României Mari, primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, are deosebita plăcere de a vă invita să participați la manifestările cultural-artistice care se vor desfășura după următorul PROGRAM:

Citește tot articolul »

Ziua Culturii Naționale

"Românii văd în Eminescu, de aproape un secol și jumătate, un poet reprezentativ pentru spiritualitatea și forța lor de creație. (...) Este justificat în acest caz să legăm ziua culturii naționale de numele poetului în care vorbitorii de limba română de pretutindeni văd în el o expresie a spiritualității lor" extras din expunerea de motive a proiectului Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, potrivit căreia începând din anul 2011, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naționale.

Citește tot articolul »

Programul casieriilor Municipiului Sighișoara

Municipiul Sighișoara informează contribuabilii, persoane fizice și juridice, faptul că, programul casieriilor Municipiului Sighișoara este următorul: Casieria din Piața Hermann Oberth nr. 7 LUNI – MIERCURI: 08.00 – 15.00 JOI: 08.00 – 18.30 VINERI: 08.00 – 13.00 Casieria din Piața Muzeului nr. 7 LUNI - JOI: 08.30 – 11.30 și 13.00 și 15.00 VINERI: 08.30 – 10.30 și 12.00 și 13.00

Citește tot articolul »

Modificarea tarifelor pentru serviciile de utilități, specifice serviciului de salubrizare

Municipiul Sighișoara aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, în baza Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 112/27.12.2016, tarifele pentru serviciile de utilități specifice serviciului de salubrizare derulate în anul 2017 de către S.C. Schuster Ecosal S.R.L., titular al contractului de concesiune nr. 22.161/891/23.10.2012, având ca obiect prestarea serviciului public de salubrizare în aria administrativ-teritorială a Municipiului Sighișoara au fost modificate. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul de mediu - Anexa nr. 2 obligă proprietarii sau administratorii de depozite de deșeuri, începând cu anul 2017, la plata unei taxe de 80 lei/tona percepută pentru deşeurile inerte şi nepericuloase încredinţate în vederea eliminării finale prin depozitare.

Citește tot articolul »

În atenția sighișorenilor!

Municipiul Sighișoara roagă sighișorenii să asigure și să mențină curățirea trotuarelor, prevenind astfel accidentările concetățenilor. În acest sens, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 21/2002 și ale Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 46/2003, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 140/31.08.2006 instituțiile publice, persoanele juridice și cetățenii au obligația să asigure și să mențină curățirea trotuarelor, a rigolelor și a locurilor de parcare pe care le folosesc, să îndepărteze zăpada și gheața din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le dețin sub orice formă. Zăpada trebuie îndepărtată imediat după depunere și depozitată în grămezi, la limita dintre carosabil și trotuar, fără acoperirea rigolelor, a gurilor de canal sau obturarea căilor de comunicație. Apelăm la spiritul civic al sighișorenilor reiterând solicitarea de a acționa în sensul celor mai sus-menționate.

Citește tot articolul »

In atenția contribuabililor

Biroul Impozite și taxe informează contribuabilii persoane fizice şi juridice, că plata impozitelor pe clădiri, teren, asupra mijloacelor de transport şi taxelor de circulație, firmă și publicitate aferente anului 2017, se va face începând cu data de 10.01.2017, atât la Casieria din incinta Primăriei, P-ţa Muzeului, nr.7, cât şi la Casieria din P-ța H. Oberth, nr.7.

Citește tot articolul »

Procedura de eliberare a autorizatilor de functionare

Ținând cont de prevederile legale în vigoare, precum și de Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr.86/28.11.2016 privind aprobarea procedurii de autorizare a agenților economici pentru desfășurarea unor activități economice pe raza municipiului Sighișoara, pentru obținerea autorizației de funcționare în vederea desfășurării unor activități de comerț / prestări servicii, reprezentanții agenților economici trebuie să depună la registratura Municipiului Sighișoara o cerere căreia sa-i anexeze, în fotocopie, documentele necesare în vederea autorizării (cererea tip fiind atașată pe site). Pentru relații suplimentare reprezentanții agenților economici se pot adresa, zilnic, între orele 8,30 – 12,00, Compartimentului Autorizare Activități Economice, cam. 24 din cadrul Municipiului Sighișoara, sau la tel. 0265/771280 int. 105. Mențiune: dacă spațiul în care se va desfășura activitatea nu este înscris în Carte Funciară ca și spațiu comercial / prestări servicii, reprezentanții agenților economici trebuie să se adreseze inițial Serviciului Urbanism, cam. 55 - 56 din cadrul Municipiului Sighișoara, în vederea obținerii autorizației de schimbare a destinației spațiului. Prezentăm: - Hotărârea nr.86/28.11.2016 privind aprobarea procedurii de autorizare a agenților economici pentru desfășurarea unor activități economice pe raza Municipiului Sighișoara

Citește tot articolul »
,

La multi ani 2017!

Acum că roata timpului a mai țesut încă un an, iar cristalele fulgilor de zăpadă întregesc magia sărbătorilor, să ne bucurăm alături de cei dragi nouă, de minunea vieții și să așteptăm încrezători clipele viitorului! Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet și prosperitate! La mulți ani!

Citește tot articolul »

Dragi sighișoreni,

Împărtășindu-vă bucuria Nașterii Domnului, înconjurați de mireasma bradului, însoțiți de lumina sacră a candelei credinței strămoșești și a colindelor, vă doresc un Crăciun fericit alături de cei dragi, iar Anul Nou să vă aducă sănătate, fericire, prosperitate și împlinirea tuturor dorințelor! La Mulți Ani!

Citește tot articolul »

Primarului orașului Bruges (Belgia) în vizită la Sighisoara

În data de 17 decembrie 2016, primarul orașului Bruges (Belgia), domnul Renaat Landuyt, a avut o întâlnire cu primarul municipiului Sighișoara, domnul Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de un posibil parteneriat între Sighișoara și Bruges, în cadrul proiectului-pilot "Managementul integrat al sitului UNESCO Sighișoara în contextul peisajului teritorial cultural și natural", proiect inițiat de Ministerul Culturii.

Citește tot articolul »

Târg de Crăciun 2016

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA organizează, în perioada 21-28 decembrie a.c., ediția 2016 a Târgului de Crăciun, manifestare cultural-artistică ce vine în întâmpinarea praznicului împărătesc a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Atelierul lui Moș Crăciun, întâlniri cu Moș Crăciun, spectacole tematice pentru copii, colinde, poezii, expoziții de pictură și concerte sunt doar unele dintre surprizele pregătite pentru a ne bucura împreună de marea Sărbătoare a Crăciunului.

Citește tot articolul »

În atenția agenților economici

Municipiul Sighișoara invită agenții economici să participe la Târgul de Crăciun care se va desfășura în perioada 21-28 decembrie 2016, în Piața Octavian Goga. Municipalitatea pune la dispoziție cu titlu gratuit un număr de 5 căsuțe de lemn în care agenții economici pot comercializa de la delicatese de sezon precum vinul fiert, ceaiuri aromate, cozonac, turtă dulce și prăjituri, la decorațiuni și ornamente de Crăciun.

Citește tot articolul »

Cadouri muzicale

Primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean invită sighișorenii la concertele care se vor avea loc în luna decembrie 2016, în Sala Festivă a Municipiului Sighișoara, după cum urmează: 7 decembrie 2016, ora 18.00 Trio – pian, violoncel și vioară, condus de maestrul Cristian Florea, director al Filarmonicii din Chișinău – Concert de muzică clasică “Cântec în jurul lumii” care cuprinde piese din repertoriul internațional și colinde

Citește tot articolul »

Reprezentanți ai Municipiului Sighișoara prezenți la Conferinţa regională a Asociaţiei

În perioada 21-24 noiembrie 2016 a avut loc la Zamość în Polonia conferinţa regională a Asociaţiei Oraşelor Patrimoniu Mondial din Europa Centrală şi de Est unde din cele 33 de oraşe membre au patricipat un număr de 13 oraşe şi anume: Zamość, Varşovia, Cracovia, Toruń din Polonia, Liov din Ucraina, Budapesta din Ungaria, Ćesky Krumlov şi Kutná Hora din Republica Cehă, Banská Stiavinca şi Bardejov din Sloviacia, Viena din Austria, Riga din Letonia şi nu în ultimul rând Sighişoara din România. Din partea Municipiului Sighişoara au participat domnul Ioan Fedor Pascu, consilier principal în cadrul Compartimentului Patrimoniu UNESCO şi domnul Nicolae Teşculă, director al Muzeului de Istorie Sighișoara.

Citește tot articolul »

Evaluarea dosarelor depuse în vederea obținerii unei locuințe construite prin A.N.L. în Municipiul Sighișoara

În ședința ordinară din data de 28.11.2016, Consiliul Local Sighișoara a aprobat Regulamentul privind cadrul, modalitatea și criteriile de analiză și soluționare a cererilor de atribuire a locuințelor pentru tineri construite prin A.N.L., administrarea, exploatarea și închirierea acestora în Municipiul Sighișoara și contractul cadru de închiriere a locuințelor construite prin A.N.L. în Municipiul Sighișoara.

Citește tot articolul »

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al Municipiului Sighișoara informează ...

In contextul procesului electoral din data de 11 decembrie 2016, reprezentat de alegerile parlamentare, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara informează cetățenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate.

Citește tot articolul »

Modificări în circulația rutieră pe strada Nouă

Începând cu data de 28 noiembrie 2016, în baza avizului favorabil primit de la Poliția Municipiului Sighișoara - Biroul Rutier, pe strada Nouă din municipiu va fi instituit sens unic de circulație, pe sensul de mers dinspre strada Florilor spre strada Târnavei. În acest sens vor fi montate indicatoare rutiere de informare cu semnificația "Sens unic" la intersecția str. Nouă cu str. Florilor și indicatoare rutiere de interzicere cu semnificația 'Accesul interzis" la intrarea pe strada Nouă, dinspre str. Târnavei.

Citește tot articolul »

Iluminat festiv

În data de 21 noiembrie 2016 au început lucrările de montare a ornamentelor luminoase pentru sărbătorile de iarnă. Sighișoara va fi iluminată festiv pe arterele principale și anume: str. Cornești, str. Zaharia Boiu, str. Consiliul Europei, str. Mihai Viteazu, Str. 1 Decembrie 1918, str. Hermann Oberth, str. Ana Ipătescu, în Parcul Central, în parcurile de pe str. Crizantemelor, str. Zaharia Boiu și str. Morii precum și în satul apartinător Hetiur.

Citește tot articolul »

Atenționare

În urma unei notificări primite de la Consiliul Județean Mureș cu privire la imposibilitatea obiectivă a acestei instituții de a asigura serviciile de deszăpezire pe drumurile județene din zona Sighișoara, Municipiul Sighișoara roagă cetățenii ca, în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile – ninsoare abundentă sau căderi de precipitații mixte, să își limiteze deplasările în afara municipiului.

Citește tot articolul »

Ziua Națională a României

La aniversarea a 98 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean invită sighișorenii să participe la manifestările organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României – 1 Decembrie care se vor desfășura după următorul program

Citește tot articolul »

Dispoziția 792 / 09.11.2016

Dispoziția Nr.792/09.11.2016 - privind stabilirea locurilor speciale pentru afișaj electoral din Municipiul Sighișoara în vederea desfășurării și organizării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 11 decembrie 2016

Citește tot articolul »

Serviciul Public Asistență Socială informează...

În perioada 26 septembrie – 10 noiembrie 2016, au fost preluate solicitările pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri pentru sezonul rece 2016-2017. Pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței au fost preluate un număr de 319 de solicitări

Citește tot articolul »

Reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România în vizită la Sighișoara

În data de 10 noiembrie 2016, o delegație a Ambasadei Federației Ruse în România formată din secretarul Korshunov Dmitry și domnul Lanchikov Andrey, șeful Secției consulare, a fost prezentă la Sighișoara. Aceștia au fost primiți de executiv la sediul Municipiului Sighișoara, iar în cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de mutarea și restaurarea Monumentului Skariatin.

Citește tot articolul »

Dispoziția 791 / 09.11.2016

Dispoziția 791/09.11.2016 - privind delimitarea, sediul și numerotarea secțiilor de votare din Municipiul Sighișoara în vederea desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 11 decembrie 2016

Citește tot articolul »

Informare - Spitalul Municipal Sighișoara

În ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din data de 27.10.2016, Primarul Municipiului Sighișoara, domnul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a prezentat o informare referitoare la demersurile întreprinse ca urmare a aspectelor sesizate de către cetățenii municipiului cu privire la managementul defectuos al Spitalului Municipal Sighișoara, precum și la starea acestuia.

Citește tot articolul »

PROIECT pentru Restaurarea, Consolidarea și punerea în valoare a Sălii "Mihai Eminescu"

La începutul anului 2014 Municipiul Sighișoara a comandat întocmirea unei Documentații de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) privind întregul corp de clădiri care găzduiesc Biblioteca municipală ”Zaharia Boiu” și Casa de Cultură ”Mihai Eminescu”. Această D.A.L.I. era necesară pentru depunerea unui dosar în vederea reabilitării imobilelor prin finanțare din granturi norvegiene. Însă, din cauza faptului că unul dintre corpurile construcției (cel al farmaciei) se afla în proprietate privată, dosarul a fost respins, deși acesta nu a fost nici studiat și nici propus spre finanțare. S-a făcut imediat o dezmembrare pe mai multe corpuri (opt), dar era deja prea târziu. O nouă oportunitate s-a ivit prin Programul Operațional Reginal 2014-2020. prioritatea de investiții 5.1– Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural

Citește tot articolul »

Informații de interes cetățenesc

Serviciul Tehnic, investiții - urmărire contracte, monitorizare de utilități publice , S.C. Ecoserv Sig S.R.L. - întreprindere publică al cărei Asociat Unic este Consiliul Local Sighişoara şi căreia i-a fost delegat serviciul public pentru administrarea domeniului public şi privat al Municipiului Sighişoara -, execută, în această perioadă, lucrări de: întreţinere drumuri – plombări cu mixturi asfaltice - pe str. Aurel Vlaicu, Cartier Venchi şi Sat Hetiur, reparaţii trotuare pe str. Izvorului,

Citește tot articolul »

Ziua Armatei Române

La data de 25 octombrie 1944 soldaţii români au eliberat nord-vestul Transilvaniei de sub ocupaţie străină, înlăturând astfel nedreptatea făcută neamului românesc prin Dictatul de la Viena de la 1940.

Citește tot articolul »

COMUNICAT privind evaluarea activității managerului Spitalului Municipal Sighișoara

Urmare a aspectelor sesizate în ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din data de 28.07.2016 cu privire la situația Spitalului Municipal Sighișoara și a petiției înregistrată la Municipiul Sighișoara sub nr. 18.349/22.07.2016, formulată de un grup de cetățeni pe aceeași temă, am dispus constituirea Comisiei de evaluare a managerului Spitalului Municipal Sighișoara care să evalueze îndeplinirea indicatorilor de performanță ai managementului spitalului public stabiliți în Contractul de management nr. 11742/04.05.2016.

Citește tot articolul »

ANUNȚ în atenția solicitanților de subvenții de la bugetul local în baza Legii nr. 34/1998

Prin H.G. 725/2016, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 792 din 7 octombrie 2016, a fost modificată şi completată H.G. nr. 1.153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Citește tot articolul »

Concurs de artă fotografică " Fii pregătit!"

Asociația Ghidelor și Ghizilor din România, în parteneriat cu Municipiul Sighișoara, Instituția Prefectului Municipiului București, Casa Corpului Didactic București și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov organizează un Concurs de artă fotografică cu tema “Fii pregătit!” în scopul încurajării persoanelor pasionate de arta fotografică de a imortaliza momente unice din activitățile organizate cu copiii și tinerii care au legătură cu cultura, arta și creația, precum și orice alte activități care implică participarea unui grup de tineri și au impact asupra comunității din care fac parte. Obiectivele concursului sunt promovarea valorilor Ghidismului și Cercetășiei, prin intermediul artei fotografice și stimularea voluntariatului în rândul tinerilor

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ

Instituția Prefectului - Județul Mureș informează că, în perioada 15 octombrie – 30 octombrie 2016, la nivelul județului Mureș se va desfășura acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor - campania de de toamnă.

Citește tot articolul »

ANUNȚ - SOLICITARE DE MEDIU

S.C. ,,GST AUTOMOTIVE SAFETY RO” S.A. cu sediul în Sighișoara, str. Mihai Viteazu, nr.92, jud. Mureș, punct de lucru Albești, Calea Baraților, nr. 17, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Spor de putere la hala de producție”

Citește tot articolul »

ANUNȚ DE MEDIU

S.C. TEAM OIL S.R.L. pentru SNTGN TRANSGAZ S.A. Mediaș, titular al proiectului "Conducta de transport gaze natural Nadeș-Sighișoara" anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Mureș

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în luna octombrie a.c., S.C. Schuster Ecosal S.R.L. va colecta deșeurile voluminoase – deșeuri solide de dimensiuni mari (cu excepția deșeurilor și echipamentelor electrice și electronice) care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de precolectare sau colectare a deșeurilor municipale. Colectarea se va face în fiecare zi de vineri, începând cu data de 7 octombrie 2016, după următorul grafic:

Citește tot articolul »

ANUNȚ

În data de 7 octombrie 2016, începând cu ora 15.00, la inițiativa Asociației Pentru Educație Deschisă – Sighișoara, în municipiul nostru se va desfășura evenimentul SIGHIȘOARA ÎNTINEREȘTE, în cadrul cărruia se va face o igienizare prin văruire a copacilor din centrul municipiului, a celor de pe str. Andrei Șaguna, în zona Bisericii “Sfânta Treime” , acțiune la care s-a alăturat și Municipiul Sighișoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ privind acordarea unor subvenţii în anul 2017, de la bugetul local, asociaţiilor şi fundaţiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială

Potrivit prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările și completările ulterioare și ale H.G. nr. 1153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998, pot primi subvenţii de la bugetul local asociaţiile şi fundaţiile care îndeplinesc următoarele condiţii:

Citește tot articolul »

ANUNŢ referitor la dosarele depuse în vederea repartizarii unei locuințe pentru tineri, construite prin programul A.N.L. în Municipiul Sighişoara

Solicitanţii de locuinţe A.N.L. construite în Municipiul Sighişoara în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri şi familii de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, destinate închirierii, sunt invitaţi până la data de 14 octombrie 2016, la sediul Municipiului Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, pentru actualizarea documentelor din dosarele depuse în vederea repartizării unei locuinţe.

Citește tot articolul »

Nunta de aur a sighişorenilor

Primarul Municipiului Sighisoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, invita sighişorenii care au împlinit/vor împlini în cursul anului 2016, 50 de ani de căsătorie, să participe la tradiţionala sărbatoare „Nunta de aur a sighişorenilor”.

Citește tot articolul »

În atenția cetățenilor!

Pentru a veni în sprijinul identificării și depistării persoanelor lipsite de spirit civic care depozitează deșeuri pe domeniul public, la voia întâmplării, Municipiul Sighișoara face un apel către toți cetățenii de bună credință, ca în momentul în care sunt depistate asemenea persoane, să sesizeze aceste fapte la Serviciul Public Poliția Locală la numărul de telefon: 0265-770440.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

A N U N Ţ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Citește tot articolul »

A N U N Ț

Municipiul Sighișoara organizează la data de 18.10.2016, respectiv 20.10.2016 concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de director executiv în cadrul Direcției Relații Publice și comunicare

Citește tot articolul »

Convocator

Prin dispoziţia nr. 570 din 31 august 2016, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, art. 53 alin. (2), republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă adunarea sătească a satului Hetiur pentru ziua de JOI, 15 septembrie 2016, orele 18,00, la Căminul cultural din satul Hetiur, cu următoarea:

Citește tot articolul »

Festivalul Fanfarelor Sighişoara 2016

Din 2004, fiecare început de toamnă este întâmpinat la Sighişoara cu muzică de promenadă. Prin acest eveniment, Sighişoara se înscrie pe harta localităţilor care nu numai că susţin o fanfară, dar şi creează cadrul de exprimare a acesteia, alături de cele mai reprezentative fanfare din România.

Citește tot articolul »

Raportul pentru anul 2015 privind activitatea operatorilor economici aflaţi sub tutela Primăriei Municipiului Sighişoara – S.C. Apă Termic Transport S.A. şi S.C. Ecoserv Sig S.R.L.

Primăria Municipiului Sighişoara, în calitate de autoritate publică tutelară, a elaborat, în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G. nr. 109/2001 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Raportul pentru anul 2015 privind activitatea operatorilor economici aflaţi sub tutela Primăriei Municipiului Sighişoara – S.C. Apă Termic Transport S.A. şi S.C. Ecoserv Sig S.R.L.,

Citește tot articolul »

ANUNT CONCURS

Municipiul Sighisoara organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţii contractuale de execuţie vacante, pe perioadă nedeterminată

Citește tot articolul »

CONVOCATOR

Prin dispoziţia nr. 492 din 09 august 2016, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, art. 53, alin. (2), republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă adunarea sătească a satului Hetiur pentru ziua de MIERCURI, 24 august 2016, orele 18,00, la Căminul cultural din satul Hetiur, cu următoarea:

Citește tot articolul »

Anunț

Școala Gimnazială ”Victor Jinga” Sighișoara, solicită ofertă de preț privind atribuirea contratului de achiziție publică a lucrărilor pentru ”Amenajare curte interioară”.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

În temeiul art. 47 alin. (4 ) și (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cu modificările și completările ulterioare,

Citește tot articolul »

Anunț

Prin Dispoziția Primarului municipiului Sighișoara nr. 412 din 8 iulie 2016, a fost convocat Consiliul Local Sighișoara, în ședință extraordinară, pentru ziua de 12 iulie 2016, orele 14,00, în sala de şedinţe, cu următoarea:

Citește tot articolul »

COMUNICAT

privind sistarea procedurii de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Sighișoara, pentru anul 2016

Citește tot articolul »

Anunț concurs

Municipiul Sighișoara organizează la data de 28.07.2016, respectiv 01.08.2016 concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcții contractuale de execuție vacante, pe perioadă nedeterminată:

Citește tot articolul »

Anunț de mediu

”A.P.M. Mureş anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului fără efectuarea evaluării impactului asupra mediului, pentru proiectul mediu Construire supermarket LIDL,

Citește tot articolul »

ANUNŢ

S.C. Schuster Ecosal S.R.L., cu sediul în Sighişoara, str. Viilor, nr.82 B, tel. 0265-774589, aduce la cunoştiinţa cetăţenilor municipiului Sighişoara că deşeurile vegetale de la populaţia care locuieşte la case particulare, se vor colecta în europubelele de 240 l.

Citește tot articolul »

COMUNICAT

cu privire la desfăşurarea în Municipiul Sighişoara, în perioada 26-29 mai 2016, a Festivalului Internaţional de Arte şi Film având ca temă vampirii

Citește tot articolul »

LA MULŢI ANI!

Doresc să transmit tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena cele mai sincere urări de sănătate, pace şi linişte sufletească.

Citește tot articolul »

În atenția cetățenilor!

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că în perioada 20 - 23 mai 2016, vor fi efectuate pe toate străzile din Sighișoara lucrări de înlocuire a becurilor și parțial a bobinelor din rețeaua de iluminat stradală

Citește tot articolul »

ANUNT CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 14 iunie 2016 - proba scrisă, concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcției publice de execuţie vacante din cadrul Direcției Relații publice și comunicare

Citește tot articolul »

COMUNICAT

Decernarea titlului de cetățean de onoare al Sighișoarei ambasadorului Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Primăria Muncipiului Sighișoara va închide circulația pe strada Română începând de joi 28 aprilie 2016, ora 8,00 până vineri 29 aprilie, ora 20,00.

Citește tot articolul »

ANUNŢ - EVIDENȚA PERSOANELOR

1. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti)

Citește tot articolul »
,

Informatii utile pentru cetateni din partea Compartimentului Urbanism din cadrul Municipiului Sighisoara

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care solicită eliberarea de certificate de urbanism și autorizații de construire, vă prezentăm conținutul cadru al acestor documentații în conformitate cu ANEXA Nr. 1 La Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Citește tot articolul »

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA aduce la cunoștință publică anunțul referitor la intensificarea controalelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor asupra produselor de origine animală în perioada Sărbătorilor Pascale 2016

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA aduce la cunoștință publică anunțul referitor la intensificarea controalelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor asupra produselor de origine animală în perioada Sărbătorilor Pascale 2016

Citește tot articolul »

Anunț de mediu

"MUNICIPIUL SIGHIȘOARA titular al proiectului "Construire drum în zona cartierului Târnava II", anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Mureș în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul "Construire drum în zona cartierului Târnava II,

Citește tot articolul »

Urări de Paşti!

Tuturor sighişorenilor care sărbătoresc în zilele de 27 si 28 martie Sfintele Paști le urez sărbători fericite! Paşte fericit! Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Frohe Ostern!

Citește tot articolul »

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA aduce la cunoștință publică

Având în vedere: ANUNȚUL privind cererile de înscriere pe lista cu juriști în vederea participării la tragerea la sorți pentru desemnarea în funcțiile de președinte/locțiitor a Birourilor electorale de circumpscripție municipal, orășenești și comunale din județul Mureș, postat pe site-ul Tribunalului Mureș

Citește tot articolul »
,

A doua întâlnire a reţelei europene MUSTER

Municipiul Sighişoara lucrează, împreună cu alte patru oraşe, în cadrul proiectului MUSTER, „Administrarea pe mai multe nivele în vederea unei dezvoltări regionale integrate şi viabile”, program „Europa pentru Cetăţeni”, pe tema participării cetăţeneşti şi a problematicii comune ale unei dezvoltării locale durabile.

Citește tot articolul »

INFORMARE referitoare la termenul de eliberare a actelor de identitate și posibilitatea obținerii acestora într-un termen mai scurt

TERMEN LEGAL: Potrivit art. 14 alin (8) din O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, republicată, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identiate este de până la 30 de zile, termen care poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului.

Citește tot articolul »

Sighişoara la Ora Pământului

În fiecare an, în luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. La îndemnul WWF - (World Wide Fund for Nature) - organizaţia care a iniţiat mişcarea Earth Hour, în anul 2007, 5200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina de Earth Hour în 2011, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

Ziua de 8 martie îmi oferă plăcutul prilej de a adresa un cald salut, urări de bine și multă sănătate tuturor doamnelor și domnișoarelor din municipiul Sighișoara.

Citește tot articolul »

A N U N Ț - privind acordarea stimulentelor educaționale (tichete sociale pentru grădiniță)

Potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, copiii pot beneficia de stimulente educaționale, sub formă de tichete sociale pentru grădiniță, având valoarea nominală lunară de 50 lei, în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

Citește tot articolul »

Anunț de mediu

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Construire drum în zona cartierului Târnava II ”, propus a fi realizat în localitatea Sighişoara, str. Lalelelor.

Citește tot articolul »

Informații utile pentru cetățeni din partea Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Persoanelor Sighişoara

1. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

În atenția PERSOANELOR JURIDICE

Având în vedere prevederile Legii nr. 227/2015, privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare și a H.G. nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, vă aducem la cunoștință principalele modificări legislative începând cu 01.01.2016.

Citește tot articolul »

ANUNȚ DE MEDIU

S.C. LIDL ROMANIA S.C.S. prin DACIANA STREINER anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Construire supermarket LIDL

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 29.02.2016, respectiv 03.03.2016, concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale de execuție vacante:

Citește tot articolul »

Informații utile pentru cetățeni din partea Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Persoanelor Sighişoara

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 24.02.2016, respectiv 26.02.2016, concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuţie vacante de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Resurse umane

Citește tot articolul »

În atenţia agenţilor economici!

Autorizaţiile de funcţionare eliberate de către Municipiul Sighişoara pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale într-un anume loc se pot viza pentru anul 2016, la cerere, după data de 15 ianuarie 2016 si până cel târziu la data de 31 martie 2016.

Citește tot articolul »

Colindători la Primăria Sighișoara

În perioada 14-18 decembrie a.c. care coincide cu ultimele zile de şcoală înaintea vacanţei de iarnă, copiii de la școlile gimnaziale și grădinițele sighișorene sunt aşteptaţi la sediul Municipiului Sighişoara pentru a colinda în Sala festivă.

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 14.12.2015, respectiv 16.12.2015 concurs de recrutare pentru ocuparea unor posturi contractuale vacante în cadrul Compartimentului Asistență medicală comunitară - Serviciul Public Asistență Socială

Citește tot articolul »

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

La aniversarea a 97 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, viceprimarul Municipiului Sighişoara Ionel GAVRILĂ, vă invită să participaţi la manifestările închinate Zilei Naţionale a României, care se vor desfăşura după următorul program:

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, Piața Muzeului nr.7, dorește să achiziționeze lucrări de instalații electrice pentru montarea și demontarea ornamentelor luminoase pentru sărbătorile de iarnă pe raza Municipiului Sighișoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara organizează la data de 10.12.2015, respectiv 14.12.2015 examen sau concurs de promovare în gradul profesional imediat superior celui deținut după cum urmează:

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţa contribuabililor persoane fizice şi juridice, prevederile art. 495 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul oficial nr. 688/10.09.2015:

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Primăria Municipiului Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, judeţul Mureş, solicită depunerea de oferte de către evaluatorii autorizaţi, membrii A.N.E.V.A.R., pentru reevaluarea bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul Consiliului Local.

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 17.11.2015, respectiv 19.11.2015 concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale vacante:

Citește tot articolul »

ANUNT

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA , titular al proiectului “Lucrări tehnico – edilitare- Blocuri de locuinţe pentru tineret P+2+M, str.Panseluţelor, etapa II, Sighişoara,jud. Mureş“ , anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “Lucrări tehnico - edilitare - Blocuri de locuinţe pentru tineret P+2+M, str.Panseluţelor, etapa II, Sighişoara, jud. Mureş“ amplasat în Sighişoara, Aleea Panseluţelor, f.n., jud. Mureş. ”

Citește tot articolul »

În atenția cetățenilor sighișoreni care solicită acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

Reamintim cetățenilor sighișoreni că în perioada 28 septembrie 2015 – 23 octombrie 2015 – prima tranșă - persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, pot ridica formularele de cerere-declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, de la sediul Municipiului Sighişoara, cam. 18.

Citește tot articolul »

Anunț

Primăria Municipiului Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, judeţul Mureş, solicită depunerea de oferte de către evaluatorii autorizaţi, membrii A.N.E.V.A.R., pentru reevaluarea bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul Consiliului Local.

Citește tot articolul »

ANUNT

privind acordarea unor subvenţii în anul 2016, de la bugetul local, asociaţiilor şi fundaţiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială

Citește tot articolul »

Sighişoara, gazdă a seminarului naţional „Protejarea patrimoniului mondial: managementul situaţiilor de urgenţă şi planificarea turismului durabil‟ în România

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, Biroul Regional UNESCO Veneția împreună cu Ministerul Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sighişoara, al Consiliului Judeţean Mureş și al Institutului Național al Patrimoniului, vor organiza seminarul naţional „Protejarea patrimoniului mondial: managementul situaţiilor de urgenţă şi planificarea turismului durabil‟ în România.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Examen de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual al Municipiului Sighișoara

Citește tot articolul »

A N U N Ţ - privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016).

Citește tot articolul »

A N U N Ț

referitor la suspendarea concursului pentru pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Resurse umane, organizat în data de 6 octombrie 2015 – proba scrisă, respectiv 8 octombrie 2015 – interviul

Citește tot articolul »

Nunta de Aur a sighişorenilor 2015

Viceprimarul Municipiului Sighişoara, Ionel GAVRILĂ, invită sighişorenii care au împlinit sau care vor împlini în cursul acestui an 50 de ani de căsătorie să participe la tradiţionala sărbătoare „Nunta de aur a sighişorenilor”.

Citește tot articolul »

PORŢI DESCHISE LA MUZEUL DE ISTORIE SIGHIŞOARA

Data de 8 septembrie a fost stabilită ca Zi a Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial, fiind direct conectată cu înfiinţarea Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu. Având ca scop principal conservarea centrelor istorice din întreaga lume, organizaţia promovează proiecte de revitalizare urbană.

Citește tot articolul »

“Festivalul Fanfarelor Sighişoara – un succes”

Ediţia a XII-a a Festivalului Fanfarelor Sighişoara completează calendarul cultural sighişorean al acestui an, constituindu-se într-un punct de atracţie pentru turişti, luna septembrie fiind o lună de vacanţă în care Sighişoara este încă asaltată de turişti dornici să guste din farmecul locurilor.

Citește tot articolul »

A N U N Ț

Municipiul Sighișoara aduce la cunoştinţa deţinătorilor de terenuri agricole de pe raza municipiului Sighişoara, aflate pe tronsonul de reabilitare a liniei căii ferate componenetă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, faptul că:

Citește tot articolul »

Festivalul „ProEtnica 2015 - Festival Intercultural Sighișoara”

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 67 din 26 martie 2015, s-a aprobat participarea Municipiului Sighișoara la proiectul ”ProEtnica 2015 – Festival Intercultural Sighișoara” și de asemenea s-a aprobat Acordul de parteneriat pentru Programul PA 17/RO 13 – Promovarea diversității în artă și cultură în cadrul patrimoniului cultural european.

Citește tot articolul »

Anunț

Persoanele care au copii minori în îngrijire şi vor să plece la muncă în străinătate, au obligaţia, potrivit Legii 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de a notifica această intenţie Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Municipiului Sighişoara, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara şi să desemneze o persoană care se va ocupa de copii.

Citește tot articolul »

Târgul Meșteșugarilor, ediția a XI-a, 2-5 iulie 2015

Prin HCL nr.120/29.06.2015, în perioada 2-5 iulie a.c., Municipiul Sighișoara și Fundația Veritas vă invită la cea de a XI-a ediție a Târgului Meșteșugarilor. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Sighișoara, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș, prin Programul de finanțare nerambursabilă, domeniul Cultură pe anul 2015.

Citește tot articolul »

Congres Naţional de Rinologie la Sighișoara

Organizarea celui de-al III-lea Congres Naţional de Rinologie (ORL), a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 147 din 31 iulie 2014, în perioada 1-3 iulie 2015 la Sighişoara, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia „Societatea Română de Rinologie”.

Citește tot articolul »

Ziua Drapelului Naţional la Sighişoara

Municipiului Sighişoara cu sprijinul Unităţii Militare 01752 Sighişoara, organizează în data de 26 iunie de la orele 11.00, în faţa Catedralei Ortodoxe Sfânta Treime Sighişoara o ceremonie specială în cadrul căruia un drapel cu dimensiunea de 6/4 m va fi fi arborat pe esplanada din faţa Catedralei Ortodoxe.

Citește tot articolul »

Festivalul Local Interetnic „Ce mică-i vacanţa mare!”

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 52 din 26 martie 2015, s-a aprobat organizarea Festivalului Local Interetnic „Ce mică-i vacanţa mare!”, ce va avea loc în satul Hetiur, în data de 14 iunie 2015, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia de Promovare a Antreprenoriatului şi a Economiei Sociale.

Citește tot articolul »

Ziua Internaţională a Copilului

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Citește tot articolul »

Zilele Culturii Germane la Sighișoara

Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighişoara, organizează în perioada 04.06.2015 – 07.06.2015 „Zilele Culturii Germane”, conform Hotărârii Consiliului Local Sighişoara nr. 50. din 26 martie 2015.

Citește tot articolul »

Ziua Eroilor - 21 mai 2015

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. În această zi sunt pomeniţi eroii neamului, iar clopotele tuturor bisericilor bat la ora 12 întru cinstirea lor.

Citește tot articolul »

Cronică de eveniment - Festivalul Vocea Cetății 2015

Sâmbătă, 2 mai 2015, Vocea Cetății Sighișoara a răsunat din nou în Cetate. Sala Festivă a Primăriei a fost locația desfășurării acestui festival, apreciat de către președintele juriului, maestrul Horia Moculescu, ca fiind unul dintre cele mai valoroase ale acestui gen din țară, atât prin nivelul concurenților cât, mai ales, prin acela al organizării

Citește tot articolul »

Festivalul Naţional de Muzica Usoara "Vocea Cetăţii Sighişoara " - ediţia a II-a, 2 mai 2015

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 51/26.03.2015, în data de 2 mai a.c. se va desfășura Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara” 2015 eveniment organizat în parteneriat cu Fundația “Elan” Bucureşti. Spectacolul va avea loc în Sala Festivă a Primăriei și va fi transmis în direct pe ecranul amplasat în Piața Cetății. Intrarea în sală este liberă în limita locurilor disponibile.

Citește tot articolul »

Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara”, editia a doua – Sighișoara, 2 mai 2015

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 51/26.03.2015, în data de 2 mai a.c. se va desfăsura în Sala Festivă a Primăriei Sighișoara Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara” 2015, eveniment organizat în parteneriat cu Fundația “Elan” Bucureşti. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Festivalul se transmite în direct în Piața Cetății Sighișoara

Citește tot articolul »

Turnirul Scriitorilor – Scriitorii în Cetate, ediţia a doua - Sighişoara, 30 aprilie- 1 mai 2015 2015

Conform Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 53 din 26 martie 2015, in perioada 30 aprilie – 1 mai 2015 va avea loc în Sighişoara cea de-a doua ediţie a evenimentului “Turnirul Scriitorilor” – Scriitorii în Cetate. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Rotary Club Sighişoara”, iniţiator şi coordonator al proiectului fiind doamna dr. Mariana Gorczyca – membru al Uniunii Scriitorilor din România. Locul de desfășurare: Primăria Sighișoara

Citește tot articolul »

Mesaj de Pasti pentru sighisoreni

Vă doresc din inimă să regăsiți bucuria în fiecare zâmbet, fiecare lumânare să reaprindă speranța într-un viitor mai bun iar miracolul acestei Sărbători să vă găsească mereu alături de cei dragi, să aveți lumină în suflet, în gânduri și în simțiri! Paște Fericit! Dan Eugen BÂNDEA Viceprimarul municipiului Sighișoara

Citește tot articolul »

Mesaj de Paștele catolic pentru sighișoreni

Sărbătoarea Învierii aduce în suflete speranţă, armonie, toleranţă şi dragoste pentru tot ceea ce este frumos şi adevărat în viaţă. Alături de respectul meu şi cele mai bune sentimente, urez sighișorenilor care sărbătoresc în această duminică Învierea Domnului să petreacă Sfintele Sărbători de Paşti cu pace si bucurie în suflet. Hristos a înviat! Boldog Húsvéti Ünnepeket! Fröhliche Ostern!

Citește tot articolul »

ANUNȚ

În urma verificărilor efectuate în ultima perioadă, imediat după trecerea temperaturilor scăzute, la trecerile de nivel cu calea ferată, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui număr de dale degradate din cuprinsul trecerilor la nivel cu calea ferată. Lucrările de înlocuire a dalelor defecte sunt compuse din următoarele operații principale:

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, Piața Muzeului nr.7, solicită depunerea de oferte pentru “Servicii de întreținere lunară, verificare tehnică periodică și reparații defecțiuni accidentale apărute la centrale termice” Cod CPV: 50720000-8, în vederea efectuării achiziției directe.

Citește tot articolul »

Sighişoreanul Temesvari Iosif a fost felicitat la împlinirea vârstei de 100 de ani

Ziua de 19 martie este o zi specială pentru sighisoreanul Temesvari Iosif, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. În semn de respect şi preţuire pentru puterea cu care domnul Temesvari a trecut de-a lungul unui secol prin greutăţile vieţii, Viceprimarul Municipiului Sighişoara, Dan Eugen BÂNDEA, l-a vizitat şi l-a felicitate, urându-i sănătate şi LA MULTI ANI!

Citește tot articolul »

Earth Hour 2015 la Sighişoara

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Municipiul Sighişoara răspunde solidar eforturilor pentru un mediu mai sănătos, programând pentru 28 martie 2015 mai multe acţiuni care să marcheze Earth Hour 2015.

Citește tot articolul »

Înființarea unei Comisii de urbanism la Sighișoara

Viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea, în urma mai multor discuții cu arhitectul şef al judeţului Mureş domnul Răzvan Șipoș, a hotărât înființarea unei Comisii de urbanism la Sighișoara, în sprijinul viitorului architect șef. Rolul acestei comisii va fi acela de a facilita activităţile de avizare pentru amenajarea teritoriului şi urbanismului în Sighişoara, comisia urmând să susțină punctul de vedere întodeauna în direcția în care doctrina de restaurare trebuie pusă în aplicare.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara, organizează în perioada 06.03.2015 – 20.03.2015 consultarea opiniei publice cu privire la documentația de urbanism: “PUZ – reglementare urbanistică în zona cartierului Târnava II”

Citește tot articolul »
,

Rezultatele Campaniei de Mediu Mini colectare DEEE “Locul deşeurilor nu este în casă!”

Peste 1,5 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost colectate sâmbătă 7 martie 2015 în Sighişoara în cadrul Campaniei de Mediu Mini colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) - “Locul deşeurilor nu este în casă!” derulată de către Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Citește tot articolul »

Susţinerea proiectelor Fanfarei Sighişoara

La propunerea executivului local, printr-un proiect semnat de către viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea şi votat de către Consiliul Local Sighişoara, în anul în curs vor fi sprijinite activităţile şi proiectele derulate şi organizate de către Fanfara Sighişoara fiind alocată şi o sumă din bugetul local pentru finanţarea activităţii acesteia.

Citește tot articolul »

Concert premergător Academiei Sighişoara – Recital cameral VOX CUM CORDES

Premergător cursurilor tradiţionale de vară ale Academiei Sighişoara, Asociaţia Cultura Viva din Berna şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca cu sprijinul Municipiului Sighișoara, invită publicul în data de 9 martie 2015, începând cu ora 18.00 la un concert de muzică cultă susţinut în Sighişoara de către soprana Mihaela Maxim, pianistul Horea Haplea şi Cvartetul de coarde Arcadia: Ana Torok-vioară I, Răsvan Dumitru-vioară II, Traian Boală-violă şi Zsolt Torok-violoncel.

Citește tot articolul »

Mărţişoare în Sighişoara

Municipiul Sighișoara prin Direcția Administrarea Patrimoniului a atribuit 31 loturi pentru comercializarea de mărţişoare şi souveniruri în perioada 25 februarie-01 martie 2015, pe strada 1 Decembrie 1918, în cartierul Plopilor şi cartierul Târnava 2.

Citește tot articolul »

Lucrări la început de primăvară în Sighişoara

Miercuri 25 februarie a.c. viceprimarul municipiului Sighișoara, Dan Eugen BÂNDEA a verificat stadiul lucrărilor derulate în această perioadă de către S.C. Ecoserv Sig S.R.L. în municipiul Sighişoara în baza contractului de delegare a gestiunii prin atribuire directă a unor activități și servicii comunitare de utilități publice.

Citește tot articolul »

O nouă linie de transport în comun pentru sighişoreni

Societatea locală, S.C. A.T.T. Sighişoara, ce asigură transportul public local de persoane în municipiul Sighişoara răspunde solicitării acţionarului principal, Consiliul Local Sighişoara şi pune în funcţiune experimental o linie de transport în comun, pe traseul Ana Ipătescu-Corneşti-Ana Ipătescu.

Citește tot articolul »

Municipiului Sighişoara membru al Organizaţia Oraşelor din Patrimoniul Mondial

Municipiul Sighişoara este, începând din anul 2000 membru al Organizaţiei Oraşelor din Patrimoniul Mondial, statut aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 32/23.03.2000. Aceasta este o recunoaştere internaţională a valorii patrimoniului istoric, cultural al municipiului, a eforturilor administraţiei locale în sensul promovării valorilor locale autentice.

Citește tot articolul »

Exerciţiu de intervenţie şi alarmare în Cetatea Sighişoara

Marţi, 17 februarie 2015, între orele 11.00-13.00, în incinta monumentului UNESCO - Cetatea Medievală Sighişoara, se va desfăşura un exerciţiu complex de pregătire pentru situaţii de urgenţă, cu tema “Intervenţie pentru stingerea unui incendiu şi salvarea de vieţi omeneşti şi obiecte de patrimoniu din Muzeul de Istorie al oraşului.”

Citește tot articolul »

Carnavalul Lolelor Sighişoara 2015

Cea de-a șaptea ediție a Carnavalului Lolelor Sighişoara – proiect cultural ce conservă tradiţia săsească a Fasching – ului în forma sa medievală ca parte a patrimoniului cultural comun de pe Valea Târnavei Mari (Kokelgebiet) – va avea loc dumincă 22 februarie a.c. şi va consta într-o paradă în Cetate – între orele 12,00 - 14,00 - şi un concert de muzică de inspiraţie germană susţinut la Centrul de Informare și Promovare Turistică, începând cu ora 16,00.

Citește tot articolul »

Anunț concurs

Municipiul Sighișoara organizează în data de 17.03.2015, respectiv 19.03.2015 concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de referent, clasa III, grad profesional superior din cadrul Compartimentului Stare civilă,

Citește tot articolul »

Termen pentru comercianţii de mărţişoare şi suveniruri

Agenţii economici şi persoanele fizice care doresc să comercializeze mărţişoare şi suveniruri în Sighişoara, în perioada 25 februarie 2015 - 01 martie 201, sunt rugate să depună solicitarea însoţită de copie după actul de identitate la Registratura Municipiului Sighișoara, până cel târziu în data de 20 februarie 2015.

Citește tot articolul »

Burse pentru elevii sighişoreni

Viceprimarul municipiului Sighişoara, Dan Eugen Bândea, în calitate de primar interimar,a iniţiat Proiectul de hotârâre privind stabilirea cuantumului şi numărului burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sighişoara pentru anul 2015.

Citește tot articolul »

A N U N Ț - privind Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD 2014)

Persoanele care se încadrează în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 799 din 2014 privind implementarea Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, și care au primit cupon individual de la Ministerul Fondurilor Europene, sau notificare din partea Municipiului Sighișoara, dar din motive obiective nu au ridicat ajutoarele alimentare de care pot beneficia în cadrul POAD 2014, sunt rugate să se prezinte în data de 4 februarie 2015, între orele 10,00 – 11,00, la sediul depozitului local, situat în Sighișoara, str. Ecaterina Varga, nr. 23, în vederea ridicării ajutoarelor alimentare.

Citește tot articolul »

Anunț - Campania de vaccinare a animalelor de companie

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă cetăţenilor că în conformitate cu legislaţia în vigoare, în această perioadă are loc Campania de vaccinare a animalelor de companie, care se face doar pe animalele identificate prin microcip, cu termen de finalizare la sfârșitul lunii februarie 2015.

Citește tot articolul »

A N U N Ț - privind Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate

Persoanele care se încadrează în prevederile H.G. nr. 799/2014 privind implementarea Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate și care au primit cupon individual de la Ministerul Fondurilor Europene, dar, din motive obiective, nu au ridicat ajutoarele alimentare, sunt rugate să se prezinte în data de 22.01.2015, între orele 10,00 – 12,00, la sediul depozitului local, situat în Sighișoara, str. Ecaterina Varga, nr. 23 (fostele depozite Coca-Cola), în vederea ridicării ajutoarelor alimentare.

Citește tot articolul »

Anunț - în atenția conducătorilor auto

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere neplăcute datorate gropilor apărute în carosabil, în urma perioadelor cu temperaturi foarte scăzute și a procesului de îngheț-dezgheț, pe mai multe străzi din Sighișoara se desfășoară lucrări de refacere a suprafeței carosabile.

Citește tot articolul »

Anunţ dezbatere buget local pentru anul 2015

Conform prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 12 februarie 2015, ora 14.00 Consiliul Local Sighişoara se va întruni în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2015.

Citește tot articolul »

Anunț program încasări

Municipiul Sighișoara informează contribuabilii personae fizice și juridice că plata impozitelor și taxelor locale aferente anului 2015, precum și a debitelor, se face începand de luni 12.01.2015, atât la casieria din incinta Primăriei, Piața Muzeului, nr. 7, cât si la Casieria din str. Hermann Oberth, nr. 7.

Citește tot articolul »

Anunț - în atenția agenților economici

Autorizaţiile de funcţionare eliberate de către Municipiul Sighișoara pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale într-un anume loc se pot viza pentru anul 2015, la cerere, după data de 12 ianuarie 2015 si până cel târziu la data de 31 martie 2015.

Citește tot articolul »

ANUNȚ IMPOZITE ȘI TAXE

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că plata impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2015, se va efectua începând cu data de 12.01.2015, atât la Casieria de la sediul Municipiului Sighișoara, Piața Muzeului nr.7, cât şi la Casieria din str. Hermann Oberth nr.7.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara informează cetățenii că, prin hotărârea adoptată de Guvern, se stabilesc pentru salariații din sectorul public, ca zile libere 24 și 31 decembrie 2014. În zilele menționate Primăria Sighișoara nu va avea program de lucru.

Citește tot articolul »

A N U N Ț privind Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD 2014)

Persoanele care se încadrează în categoriile prevăzute de H.G. nr. 799/2014, care nu au primit cupon individual (fie din cauza faptului că din eroare nu au fost cuprinse în baza de date furnizată de Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fie din cauza faptului că se încadrează în categoriile beneficiare între data constituirii bazei de date și data distribuirii), sunt rugate să se prezinte la sediul Municipiului Sighișoara, cam. 18, Serviciul Public de Asistență Socială

Citește tot articolul »

FESTIVALUL NAȚIONAL DE FOLCLOR DATINI 2014

Conform Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 182/30.10.2014 s-a aprobat organizarea Festivalului Naţional de Folclor „Datini”, în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2014, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia L.C.S. - Speranţa.

Citește tot articolul »

ANUNŢ PUBLIC

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, titular al proiectului „Modernizarea străzilor Română şi Câmpului, din municipiul Sighişoara ”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi de evaluare adecvată, pentru proiectul „Modernizarea străzilor Română şi Câmpului, din municipiul Sighişoara”, în localitatea Sighişoara, judeţul Mureş.

Citește tot articolul »

Anunţ program Casierie

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţa cetăţenilor că, în perioada premergătoare alegerilor pentru Președintele României, programul de lucru al casieriei instituției, situată în strada Hermann Oberth, nr. 7, este următorul:

Citește tot articolul »

Mesajul Primarului municipiului Sighișoara, Ioan Dorin DĂNEȘAN

Cu prilejul Zilei Armatei Române a avut loc la Cimitirul Eroilor un ceremonial militar și religios, în cadrul căruia a fost citit mesajul Ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa. Au fost depuse coroane de flori de către instituțiile sighișorene, iar elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, conduși de profesor Floarea Alamă, au susținut un scurt program artistic.

Citește tot articolul »

Anunț

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi în Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul serviciului pentru eliberarea noilor cărţi de identitate, cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

Anunț concurs

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA ORGANIZEAZĂ LA DATA DE 18.11.2014 (proba scrisă) ora 10.00 şi 20.11.2014, interviul C O N C U R S pentru ocuparea postului temporar vacant Supraveghetor, în cadrul Muzeului de Istorie

Citește tot articolul »

Anunt

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA ORGANIZEAZĂ LA DATA DE 17.11.2014 (proba scrisă) ora 10.00 şi 19.11.2014, interviul C O N C U R S pentru ocuparea postului temporar vacant de asistent medical PL, în cadrul Serviciului Asistenţă Socială – Compartiment Asistenţă Medicală Comunitară

Citește tot articolul »

Anunț public

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizarea străzilor Română şi Câmpului, din municipiul Sighişoara ”, amplasat în localitatea Sighişoara, străzile Română şi Câmpului, jud. Mureş.

Citește tot articolul »

Anunț concurs

MUNICIPIUL S I G H I S O A R A Organizeaza la data de 10.11.2014, ora 10,00 – proba scrisă și 12.11.2014 - interviul C O N C U R S Pentru ocuparea postului de îngrijitor in cadrul Biroului Logistică și aprovizionare tehnico-materială

Citește tot articolul »

Anunț concurs

MUNICIPIUL SIGHISOARA ORGANIZEAZA LA DATA DE 11.11.2014 (proba scrisa) ora 10.00 si 13.11.2014, interviul C O N C U R S pentru ocuparea postului de medic specialist, in cadrul Serviciului Asistenta Sociala – Compartiment Asistenta Medicala Comunitara

Citește tot articolul »

A N U N Ț

Municipiului Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, în intervalul 03.11.2014 - 05.11.2014 concurs, în data de 03.11.2014 – fiind proba scrisă și în 05.11.2014 interviul pentru ocuparea următoarelor funcții publice vacante în cadrul Serviciului Public Poliția Locală:

Citește tot articolul »

A N U N Ţ - privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică şi lemne,cărbuni, combustibili petrolieri

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2014 – 31 martie 2015).

Citește tot articolul »

”CROSS BEATS – INTERSECŢIA CULTURALĂ, proiect care apropie tinerii de valorile culturii naţionale şi internaţionale” Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Dorin DĂNEŞAN

Municipiul Sighişoara găzduieşte joi, 25 septembrie 2014, cu începere de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de vocalista şi actriţa Ana Maria Galea, acompaniată la pian de Daniel Csikos. Invitat special: Pedro Negrescu. În dimineaţa zilei de 25 septembrie, va avea loc un atelier muzical organizat în sala festivă a Liceului Joseph Haltrich.

Citește tot articolul »

ANUNŢ DE MEDIU

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra luării deciziei de emitere a autorizaţiei integrate de mediu – revizuită, pentru MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, pe amplasamentul din vecinătatea DN 13 Sighişoara – Mediaş, zona Între Huli, jud. Mureş.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Primăria Municipiului Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, solicită depunerea de oferte auditor energetic pentru clădiri, în vederea întocmirii Certificatului de performanţă energetică pentru 140 apartamente, cu o suprafaţă utilă de 58 mp/apartament.

Citește tot articolul »

Cititorii Bibliotecii Municipale Zaharia Boiu beneficiarii unor donaţii de carte

Sâmbătă, 20 septembrie 2014, între orele 11:00 – 14:30, sucursala Volksbank din Str. Herman Oberth, nr. 32, Sighişoara, îşi vor deschide porţile pentru copiii însoţiţi de părinţi, în vederea unui schimb de cărţi şi o introducere în lumea financiară. Intitulat “Micii bancheri”, proiectul doreşte să se materializeze într-un schimb de cărţi şi informaţii.

Citește tot articolul »

Nunta de Aur a sighişorenilor 2014

Primarul Municipiului Sighişoara, Ioan Dorin DĂNEŞAN, invită sighişorenii care au împlinit sau care vor împlini în cursul acestui an 50 de ani de căsătorie să participe la tradiţionala sărbătoare „Nunta de aur a sighişorenilor”. Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei de 1 octombrie - Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

Praznicul Naşterii Maicii Domnului ne dă prilej, în fiecare an, să ne întoarcem cu gândul spre cea care ne-a dat viaţă, ne-a purtat de grijă şi ne-a ferit de rău de la primii paşi.

Citește tot articolul »

“Sighişoara – Cetatea Filmului Românesc” Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan 5 - 7 septembrie 2014

Vineri, 5 septembrie 2014, demarează cea de-a VI-a ediţie a Sighişoara Film Festival. Pentru a beneficia de cele mai bune condiţii de proiecţie a filmelor, organizatorii anunţă deschiderea oficială pentru ora 20.00. Aceasta va fi urmată de proiecţia filmului Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii, în regia lui Mircea Mureşan, moment omagial dedicat regretatului actor Şerban Ionescu.

Citește tot articolul »

PORŢI DESCHISE LA MUZEUL DE ISTORIE SIGHIŞOARA

Data de 8 septembrie a fost stabilită ca Zi a Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial, fiind direct conectată cu înfiinţarea Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu. Având ca scop principal conservarea centrelor istorice din întreaga lume, organizaţia promovează proiecte de revitalizare urbană.

Citește tot articolul »

Festivalul "Sighişoara Film Festival" 2014

În perioada 5 – 7 septembrie, pentru al şaselea an consecutiv, Sighişoara Film Festival organizează, în vestita cetate medievală, sărbătoarea filmelor româneşti premiate la cele mai importane festivaluri internaţionale. Pentru trei zile, Piaţa Cetăţii din Sighişoara va deveni decorul celor mai frumoase poveşti cinematografice, dar şi un spaţiu feeric de întâlnire între publicul iubitor de filme şi artiştii creatori. Vor fi prezenţi la eveniment regizori, actori, producători şi alte personalităţi marcante ale culturii româneşti.

Citește tot articolul »

Comunicat Festivalul Intercultural ProEtnica

La Sighișoara, s-a deschis, joi, 21 august 2014, cea de-a 12-a ediție, anuală, a Festivalului Intercultural ProEtnica organizat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret împreună cu Municipiul Sighișoara și finanțat de Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României. Misiunea ProEtnica este de a contribui la mentenanța şi crearea păcii interetnice într-o societate pluralistă şi democrată, la păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România prin prezentarea patrimoniului cultural al celor 20 de minorități etnice național, în cadrul a 30 de manifestări artistice pe scena principală, a celor 20 de standuri de prezentare precum și a expozițiilor de artă. În perioada 21-24 august, circa 15.000 de vizitatori vor urmări prestațiile celor 800 de participanți, 25 de manifestări interactive și 8 prelegeri pe teme etnoculturale.

Citește tot articolul »

Comunicat de presă

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Academia Sighişoara a luat sfârşit joi, 14 August, după ce ultimele trei zile au fost marcate de concertele oferit de studenţii care anul acesta au urmat cursurile de perfecţionare oferite de maeştrii prezenţi pe parcursul celor două săptămâni ale manifestării. Cele două săptămâni în care Sighișoara, unica cetate medievală locuită din Europa, a fost scena muzicii clasice, au fost pline de evenimente deosebite, oferind astfel participanţilor şi publicului posibilitatea de a audia partituri celebre aduse la viaţă de cei 17 profesori, de un număr record de 60 de studenţi, precum şi de alţi invitaţi de renume internaţional.

Citește tot articolul »

Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Urez tuturor celor care poartă numele Maria, să aibă parte de multă sănătate, împliniri şi linişte sufletească.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighișoara aduce la cunoștință cetățenilor că, din cauza filmărilor, ce se vor efectua în noaptea de 12 spre 13 august a.c., iluminatul arhitectural din Piaţa Cetăţii va fi oprit.

Citește tot articolul »
,

Anunţ - concurs

Municipiului Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr.7, în intervalul 04.09.2014- 08.09.2014 concurs

Citește tot articolul »

Noutăţi legislative - în atenţia producătorilor agricoli

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă producătorilor agricoli de pe raza municipiului că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 108/10 iunie 2014, privind transportul rutier de produse vegetale pe drumurile publice, au survenit noi prevederi legale în cea ce priveşte regimul de transport al produselor vegetale. Data intrării în vigoare a Legii nr. 108/10 iunie 2014 este data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României nr. 523 din 14 iulie 2014.

Citește tot articolul »

Cor din Franţa în la Sighişoara

Un cor de 30 de persoane, artişti amatori din localitatea franceză Bressuire, dirijat de maestrul Emanuel Boulanger, se află azi la Sighişoara. Corul este acompaniat de orchestra Casei Municipale de Cultură Eugen Nicoară din Reghin.

Citește tot articolul »

Anunţ vânzare A.N.L.

Având în vedere că procedura de vânzare pentru apartamentele situate în str. Rozelor nr.15, bl.401 şi nr.21, bl.404, respectiv str. Panseluţelor nr.23, bl.605 şi nr.25, bl.606, poate fi demarată,

Citește tot articolul »

Târgul Meșteșugarilor, ediția a X-a, 3-5 iulie 2014

În perioada 3-5 iulie 2014, Fundația Veritas vă invită la cea de a X-a ediție a Târgului Meșteșugarilor. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Sighișoara, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș, prin Programul de finanțare nerambursabilă, domeniul Cultură pe anul 2014.

Citește tot articolul »

Delegaţie oficială la Sighişoara

O delegaţie din partea oraşului Neu Isenburg – Germania se află în vizită la Sighişoara. Delegaţia, compusă din domnul Mrinal Kant Chabba – consilier local şi doamna Miruna Costa – director al Teatrului pentru copii, a prezentat primarului Municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, scrisoarea oficială din partea domnului Herbert Hunkel, primarului oraşului Neu Isenburg.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că, în data de 30.06.2014, casieriile vor funcţiona după următorul program:

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

În fiecare an, pe 24 iunie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbatoare cu multe conotaţii populare, în special legate de dragoste şi fertilitate. Este cunoscută în popor şi sub numele de Drăgaica sau Sânzienele.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

În fiecare an, pe 24 iunie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbatoare cu multe conotaţii populare, în special legate de dragoste şi fertilitate. Este cunoscută în popor şi sub numele de Drăgaica sau Sânzienele.

Citește tot articolul »

Un ultim omagiu

Dumnezeu îi cheamă la El mai întâi pe cei buni. Cu aceste gânduri mă alătur doamnelor Alina și Eugenia Vodă în aceste clipe de grea încercare, prilejuită de trecerea la cele veșnice a mamei lor, doamna Eugenia Vodă.

Citește tot articolul »

„Ce mică-i vacanţa mare!”

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 103 din 29.05.2014, s-a aprobat organizarea Festivalului Local Interetnic „Ce mică-i vacanţa mare!”, ce va avea loc în satul Hetiur, în data de 15 iunie 2014, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia de Promovare a Antreprenoriatului şi a Economiei Sociale.

Citește tot articolul »

„Zilele Tineretului” Sighişoara

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 98 din 29.05.2014, s-a aprobat organizarea Festivalului „Zilele Tineretului” Sighişoara, în perioada 13 – 15 iunie 2014, în Piața Octavian Goga, printr-un parteneriat încheiat între Asociaţia Culturală Viitorul Muzical din Sibiu şi Municipiul Sighişoara.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Pentru buna desfăşurare a activităţilor comerciale din cadrul evenimentului „Zilele Tineretului” Sighişoara 2014, casieria din incinta Primăriei, str. Muzeului nr. 7 va avea următorul program de funcţionare:

Citește tot articolul »

Ziua Eroilor - 29 mai 2014

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. În această zi sunt pomeniţi eroii neamului, iar clopotele tuturor bisericilor bat la ora 12 întru cinstirea lor.

Citește tot articolul »

Anunţ - evidenţă fântâni individuale

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 974/2004 modificată şi completată cu H.G. nr. 342/2013 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurii de autorizare sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile:

Citește tot articolul »

Anunt - concurs

Municipiul Sighişoara organizează în data de 02.07.2014, ora 10,00 concurs pentru ocuparea postului de bucătăreasă în cadrul Serviciului Public Asistenţă Socială - Birou Administrare Creşe

Citește tot articolul »

LA MULŢI ANI!

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cei întocmai cu Apostolii, ne este tuturor prilej de reflectare spre exemplul celor doi conducători de ţară. Constantin cel Mare şi mama sa, Împărăteasa Elena, ajutaţi de semnul biruitor al Crucii, au învins în lupta cu păgânismul. Sfatul cel bun şi vorba înţeleaptă a mamei i-au fost Împăratului sprijin în luarea celor mai bune decizii.

Citește tot articolul »

Anunţ program Casierie

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţa cetăţenilor, modificarea programului casieriei din Piaţa Hermann Oberth, nr.7, pentru perioada 17.05.2014 – 25.05.2014, după cum urmează:

Citește tot articolul »

Concert cameral susţinut de Mood Quartet

Continuând seria de evenimente pregătite în cadrul proiectului Academia Sighişoara, Academia de Muzică „Gh. Dima” şi Asociaţia Cultura Viva Sighişoara, cu sprijinul sprijinul Primăriei Municipiului Sighişoara, organizează pentru publicul sighişorean un concert cameral susţinut de Mood Quartet. Evenimentul, cu intrare liberă, va avea loc marţi, 6 mai 2014, ora 18, în Sala Festivă a Primărie Municipiului Sighişoara.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ne oferă prilejul de a ne întoarce cu gândul şi inima la faptele de o demnitate şi voinţă cutremurătoare în urmarea unui ţel nobil. Exemplul sacrificiului său în mărturisirea credinţei în Hristos este o pildă pentru noi toţi, care avem convingerea că binele şi adevărul vor triumfa întotdeauna.

Citește tot articolul »

SARBATORI FERICITE!

Sfintele Sărbători de Paşti ne îndeamnă la introspecţie: analizăm propriile noastre fapte, trăiri şi gânduri şi ne dorim ca acestea să fi adus bucurie, speranţă şi încredere celor din jur.

Citește tot articolul »

Turnirul Scriitorilor

La Sighişoara, în zilele de 30 aprilie şi 1 mai a.c., se va desfăşura TURNIRUL SCRIITORILOR, eveniment cultural la care şi-au confirmat participarea Norman Manea, Varujan Vosganian, Florina Ilis, Dan Lungu, Alexandru Matei, Stere Gulea, scriitori, editori, traducători din Ungaria şi Cehia şi alţii.

Citește tot articolul »