Oraşe partenere

Unul dintre oraşele cu care Sighişoara are relaţii de parteneriat este oraşul Tabor. În anul 2002 ambasadorul României la Praga a propus ca Sighişoara cu Tabor să înceapă o colaborare pe baza asemănărilor culturale şi istorice. Au avut loc vizite oficiale, dar în domeniul cultural s-au desfăşurat mai multe activităţi.
Festivalul Internaţional Tabor Meetings, organizat în luna septembrie este un exemplu pentru organizarea Festivalului Sighişoara Medievală. În cadrul acestei colaborări trupe de teatru, dans şi muzică a ambelor oraşe participă la evenimentele culturale organizate de către municipalităţi. Colaborarea este activă în domeniul cultural, urmând a se desfăşura în viitor pe alte domenii.

Relaţia cu oraşul german Neu Isenburg s-a început în anul 1970, când a venit în vizită la Sighişoara, „Kümme Chor” din Neu-Isenburg. La invitaţia oraşului Neu-Isenburg, corul de cameră şi turpa de dans din Sighişoara a vizitat, în anul 1973, oraşul german de lângă Frankfurt. Până în anul 1998 au mai avut loc vizite reciproce a celor două coruri, dar şi delegaţii oficiale.
În anul 1991 au fost reluate contactele. Cooperarea s-a concentrat mai mult pe schimbul de elevi, iar Sighişoara a primit sprijin financiar de la oraşul Neu-Isenburg pentru amenjarea unei noi bucătării şi mobilă pentru dormitorul casei de copii.
În luna mai a anului 2008, în cadrul Festivalului Europafest, o delegaţie oficială din Sighişoara şi Ansamblul folcloric „Cetatea”, alături de alte oraşe înfrăţite sau partenere cu Neu Isenburg, au fost invitaţi de a participa în cadrul programului festivalului   

Relaţia cu oraşul Baden, a început în anul 1990 odată cu vizita primarului oraşului Baden în Sighişoara. Oraşul Baden a sprijinit Sighişoara cu diferite donaţii. Au donat un minibus pentru asociaţia Şcoala din deal, o salvare şi un camion. Colaborarea nu a avut ca punct central doar donaţia, ci s-a oferit şi perfecţionarea funcţionarilor şi know how specializat pentru uzina de apă din Sighişoara, care s-a modernizat cu ajutorul donaţiilor oraşului Baden.
Au avut loc şi vizite oficiale a funcţionarilor administraţiei publice la invitaţia oraşului Sighişoara din diferite motive.
Relaţia cu oraş Castel Viscardo s-a întemeiat, printr-o vizită a delegaţiei din Castel Viscardo la fabrica de cărămidă din Sighişoara. Delegaţia italiană a fost atunci încântată de cetatea Sighişoarei şi s-a decis colaborarea în domeniul cultural.

Contactele între Sighişoara şi Ptuj s-au creat prin Ambasadorul României la Lublijana, în anul 2007. Legătura cu oraşul s-a întreţinut prin scrisori, a avut loc o vizită oficială din partea Sighişoarei.
În anul 2008, în urma primirii unei scrisori oficiale din partea Ambasadorului României la Lublijana s-a încercat stabilirea unei întâlniri pentru a demara discuţiile pentru o eventuală înfrăţire.

În cursul anului 2008, o delegaţie a Ambasadei Republicii Bulgaria la Bucureşti a vizitat Sighişoara, impresia făcută fiind deosebită. Ambasadorul de atunci a propus stabilirea unor relaţii de colaborare între Sighişoara şi oraşul Bulgar Samokov, un oraş despre care, Domnia sa aprecia că este foarte asemănător cu Sighişoara mai ales din punctul de vedere al potenţialului turistic.
Între timp, prin intermediul Ambasadei, care a mai avut o vizită la Sighisoara la inceputul lunii mai, am luat legatura cu municipalitatea Samokov şi suntem in stadiul tatonarilor in vederea initierii unor proiecte commune.