Informare reducere termen legal de obtinere CI

 

INFORMARE
 
referitoare la termenul de eliberare a actelor de identitate si posibilitatea obtinerii acestora intr-un termen mai scurt
 
        TERMEN LEGAL:Potrivit art. 14 alin (8) din O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, republicata, termenul de solutionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identiate este de pana la 30 de zile, termen care poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de catre seful serviciului.
 
        TERMEN EFECTIV:La nivelul serviciului nostru, termenul pentru solutionarea unei cereri este de 10 zile lucratoare calculate de la data inregistrarii.
 
        POSIBILITATEA REDUCERII TERMENULUI:
Daca cetateanul se afla intr-o situatie deosebita ce poate justifica solicitarea eliberarii actului de identitate intr-un termen mai scurt decat cel stabilit (exemplu: motive medicale, deplasare urgentă în altă localitate sau în alt stat, susţinerea unor concursuri de admitere sau examene, efectuarea unor operaţiuni bancare/notariale, alte cazuri temeinic justificate din care rezultă caracterul urgent) la solicitarea acestuia, seful serviciului va analiza si va dispune, dupa caz, masuri pentru solutionarea in timp util a cererii acestuia.
 
 
                                                                                 
 
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud