Campania de Mediu Mini colectare DEEE “Locul deşeurilor nu este în casă!”

Campania de Mediu Mini colectare DEEE “Locul deşeurilor nu este în casă!”

 
Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, va organiza sâmbătă, 6 septembrie 2014, între orele 9,00 – 17,00, Campania de Mediu Mini colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) - “Locul deşeurilor nu este în casă!”
Această acţiune de colectare face parte dintr-o amplă campanie de mediu derulată de Asociaţia RoRec la nivel naţional, în parteneriat cu primăriile locale şi în conformitate cu Normele Europene şi legislaţia în vigoare (OUG 78/2000, Legea 426/2001, OUG 61/2006, Directiva 2002/96/CE, HG 448/2005 si OM 1225/2005).
 Pe lângă obligaţiile legale care îi revin, municipalitatea face acest efort pentru protecţia locuitorilor Sighişoarei, DEEE având nocivitatea de 10 ori mai mare decât cea a deşeurilor menajere întrucât au în structura lor componente non biodegradabile, ce conţin substanţe nocive. Această nocivitate le dă un potenţial toxic pentru mediu cât şi pentru om (pot cauza alergii, sterilitate, boli de inimă, sau cancer), de aceea a păstra DEEE în casă sau a le arunca la gunoi, alături de deşeurile menajere, este o greşeală, ele trebuie duse la centrele de colectare pentru a fi reciclate.
Aceast proiect vine în sprijinul sighişorenilor prin amplasarea unui punct provizoriu de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronic la Şcoala Gimnazială “Zaharia Boiu”.
Cetăţenii care deţin echipamente grele sau voluminoase, pot folosi serviciul de preluare gratuită de la domiciliu prin programarea telefonică la numărul 0741-028787, între orele 9,00 – 17,00. 
Municipalitatea îndeamnă sighişorenii să participe în număr mare la această campanie de de mediu, mizând pe contribuţia voluntarilor şi presei care, în ediţiile anterioare au avut un rol important la succesul proiectului.
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud