Campania Shoebox la Sighişoara: un succes neaşteptat

Campania Shoebox la Sighişoara: un succes neaşteptat

Apropierea Crăciunului a făcut ca sighişorenii să îşi reverse preaplinul sufletesc într-o participare peste aşteptări la campania de solidaritate „Shoebox – fă şi tu o bucurie unui copil de Crăciun” coordonată de municipalitate.

Astfel, din mult puţinul lor sighişorenii au adus la centrul de colectare 520 de cutii cu cadouri de Crăciun pentru acei copii cu care, din păcate, soarta nu a fost atât de darnică... Primii carea au venit cu emoţie cu cadouri au fost copiii de la Grădiniţa „Pinocchio” care au învăţat astfel că bucuria de a dărui este mai adâncă decât aceea de a primi, au învăţat că în viaţă te împlineşti atunci când împarţi ceea ce ai cu cei mai puţin norocoşi. Au răspuns de asemenea chemării noastre la a pune umărul la acest efort de a lumina zilele de sărbătoare semenilor noştri copiii şi dascălii de la gimnaziile de stat Radu Popa, Aurel Mosora, Zaharia Boiu şi Liceul teoretic Joseph Haltrich. Lor dar şi celorlalţi oameni cu suflet mare care au găsit răgazul de a pregăti şi aduce la Sala  Mihai Eminescu darurile lor le mulţumim pentru efort şi pentru generozitate.

Un gând de mulţumire se îndreapta spre angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş care au găsit pe Facebook chemarea noastră la campanie şi ne-au făcut cunoscută dorinţa lor de a se implica. Cele 60 de cutii adunate de ei au ajuns la Sighişoara şi îşi vor găsi locul în inimile celor care le vor primi.

Astfel, prin grija municipalităţii, până la Crăciun cadourilor vor ajunge la copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Viilor, Grădiniţa Veritas, Valea Albeştiului – prin intermediul părintelui Avram – Spitalul de pediatrie – unde se află 28 de copii între 0 şi 10 ani – dar şi în alte locuri unde Moş Crăciun ştie că nu are cine să le bucure sufletele de sărbători.

Crăciun fericit tuturor şi gânduri de speranţă de mai bine pentru cei aflaţi în nevoie ca şi pentru toţi ceilalţi!

 

N.B. Sighişoara a depăşit, din punctul de vedere, al participării oraşe mari aflate în campania naţională Shoebox. Un motiv în plus de bucurie pentru noi să ne convingem că sighişorenii sunt oameni buni şi iubitori şi ştiu să fie solidari cu cei sărmani.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud