Noutăţi legislative - în atenţia producătorilor agricoli

Noutăţi legislative

în atenţia producătorilor agricoli

            Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă producătorilor agricoli de pe raza municipiului că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 108/10 iunie 2014, privind transportul rutier de produse vegetale pe drumurile publice, au survenit noi prevederi legale în cea ce priveşte regimul de transport al produselor vegetale. Data intrării în vigoare a Legii nr. 108/10 iunie 2014 este data publicării acesteia  în Monitorul Oficial al României nr. 523 din 14 iulie 2014.
 
 
Purtătorul de cuvânt al Municipiului Sighişoara
Alina Aurora ALDEA
 
 
ANUNŢ
ÎN ATENŢIA PRODUCĂTORILOR AGRICOLI
 
            Potrivit Legii nr. 108 din 10 iulie 2014 privind transportul rutier de produse vegetale pe drumurile publice, Art. 3:
 
 (1) Produsele agricole vegetale obţinute după recoltare, provenite din exploataţiile agricole, se transportă de la punctele de recoltare la spaţiile de depozitare proprii ale exploataţiilor agricole în cauză cu avizul de însoţire a mărfii, fără ca vehiculele folosite în acest scop să deţină tichet de cântar.
    (2) Produsele agricole vegetale obţinute după recoltare de pe teritoriul exploataţiilor agricole se transportă direct de la punctele de recoltare la bazele de recepţie/depozitare ale unităţilor de procesare, fără tichetul de cântar, cu condiţia însoţirii vehiculului cu o copie a contractului încheiat între producătorul agricol şi procesatorul în cauză şi cu avizul de însoţire a mărfii.
    (3) Produsele agricole vegetale obţinute după recoltare pe teritoriul exploataţiilor agricole se transportă de la punctele de recoltare la alte spaţii de depozitare decât cele proprii exploataţiei agricole sau la alte puncte de descărcare autorizate în vederea depozitării sau comercializării, în limita unei distanţe de maximum 70 km de la locul de încărcare, cu avizul de însoţire a mărfii, fără ca vehiculele să deţină tichetul de cântar.
            Potrivit Art. 4:
 
            Transportul produselor agricole vegetale obţinute după recoltare pe teritoriul exploataţiilor agricole, de la punctele de recoltare la alte spaţii de depozitare decât cele proprii exploataţiei agricole sau la alte puncte de descărcare autorizate în vederea depozitării sau comercializării, pe distanţe mai mari de 70 km de la locul de încărcare, va fi însoţit de documentele legale specifice transportului, de avizul de însoţire a mărfii şi de tichetul de cântar.
 
            Legea prevede faptul că nerespectarea prevederilor art. 3 şi art. 4 se sancţionează cu amendă aplicată atât persoanelor fizice cât şi juridice în cauză pe parcursul transportului, precum şi conducătorilor auto care efectuează transportul.
         
  Şef Birou Cadastru şi Agricultură   
                                                                 Adrian Bădău                                                                     
                      
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud