Ziua Culturii Naţionale

Iniţiatorii susţin că există precedente pentru această sărbătoare şi în alte ţări europene. Astfel, în Spania ziua culturii a fost fixată ziua morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia ziua de naştere a lui Luis de Camoes. De asemenea autorităţile din Moldova au hotărât deja ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale.

"Ziua Culturii Naţionale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional. Menţionăm faptul că, în Italia, de ziua lui Dante în toate oraşele italiene au loc serbări publice, lecturi din opera lui, dezbateri publice, târguri de carte etc", se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor.

Municipiul Sighişoara va marca această zi vineri, 14 ianuarie a.c. de la ora 12,30, la Biblioteca municipală printr-un program artistic susţinut de elevii gimnaziilor sighişorene iar domnul Nicolae Teşculă, directorul Muzeului de Istorie va susţine o dizertaţie pe tema semnificaţiei acestei zile.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud