Sighişoara pe podiumul Premiului Europei!

Sighişoara pe podiumul Premiului Europei!
 

După ce în anii anteriori Consiliul Europei a răsplătit activitatea desfaşurată de Municipiul Sighisoara în slujba ideilor europene acordându-i Diploma de Onoare, Drapelul Consiliului Europei şi Placheta de Onoare, anul acesta Sighişoara a fost selectată în finala competiţiei Premiul Europei, alături de alte patru oraşe - din Franţa, Germania, Italia şi Polonia.

Decizia finală a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Subcomisiei Premiul Europei din care fac parte şi doi remarcabili europarlamentari români,  Gyorgy Frunda şi Adrian Năstase, amândoi cunoscători ai realităţilor sighişorene prezentate în aplicaţia din concurs, amândoi fiind mari prieteni ai Sighişoarei.

Comisia a hotărât ca Sighişoara, aflată la prima participare la concursul pentru Premiul Europei, cea mai înaltă distincţie acordată comunităţilor locale de către Consiliul Europei, să obţină locul al doilea. Acest rezultat ne onorează si ne arată că munca noastră nu a fost zadarnică şi ne dă imboldul de a continua sa facem lucrurile bune pentru care am ajuns printre cei mai buni din Europa.

Mulţumim sighişorenilor, cu care şi pentru care au fost derulate activitaţile  care, şi cu această ocazie au fost recunoscute a fi deosebite. Sighisoara, Perla medievală a Romaniei - distincţie acordată de Comitetul elveţian de turism la Lugano in 2009 - se află pe podiumul Premiilor Consiliului Europei, în semn de apreciere a modului in care autorităţile locale au trezit şi menţinut în rândul cetăţenilor oraşului sentimentul de apartenenţă la Europa!
 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud