Ziua Culturii Naţionale la Sighişoara

 15 ianuarie 2015 - Ziua Culturii Naţionale

 Municipiul Sighişoara, prin Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu” și cu sprijinul Serviciului Relații Publice, organizează în data de 15 ianuarie 2015:
Ziua Culturii Naționale la Sighișoara
"Românii văd în Eminescu, de aproape un secol și jumătate, un poet reprezentativ pentru spiritualitatea și forța lor de creație. (...) Este justificat în acest caz să legăm ziua culturii naționale de numele poetului în care vorbitorii de limba română de pretutindeni văd în el o expresie a spiritualității lor" extras din expunerea de motive a proiectului Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, potrivit căreia începând din anul 2011, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naționale. 

Municipiul Sighișoara, prin Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu” și cu sprijinul Serviciului Relații Publice organizează în data de 15 ianuarie 2015:

Ziua Culturii Naționale - Mihai Eminescu - poetul "nepereche"- evocarea operei eminesciene -   recital de poezie - expoziţie de carte - secţia pentru adulţi.

Ziua  Culturii Naționale va fi, astfel, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în general.

P. Primar,Viceprimar, Dan Eugen BÂNDEA

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud