Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara a adoptat noi măsuri pentru combaterea infecției cu Covid-19

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara a adoptat noi măsuri pentru combaterea infecției cu Covid-19

 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara convocat joi 19.03.2020, a analizat situația și a stabilit noi măsuri la nivel local, referitoare la gestionarea situațiilor de urgență în contextul riscului de răspândire a infecției cu Covid-19, în urma instituirii Stării de urgență pe teritoriul României.

În cadrul ședinței s-a stabilit impunerea unor măsuri privind intensificarea acțiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a domeniului public din municipiul Sighișoara, în zona farmaciilor, instituțiilor publice, lăcașurilor de cult (în fiecare zi de duminică, dimineața), de către operatorii de salubrizare și de utilități publice.

Pentru persoanele izolate la domiciliu pe raza municipiului Sighișoara, care se află în evidență și monitorizare de Direcția de Sănătate Publică Mureș, au fost alocate sume necesare în vederea asigurării hranei zilnice.

S-a luat măsura închiderii parcului și a locului de joacă de pe strada Crizantemelor, pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, operatorii privați de transport care asigură transportul persoanelor la locul de muncă, respectiv la agenții economici de pe raza municipiului Sighișoara au obligația de a dezinfecta autovehiculele de transport.

Operațiunile de dezinfecție a autovehiculelor de transport se vor efectua de 3 ori pe zi sau de fiecare dată când se impun aceste măsuri. Se vor utiliza exclusiv substanțele dezinfectante care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, aprobat de Ministerul Sănătății. Șoferii sunt obligați să dețină și să completeze graficul care va cuprinde numele, prenumele și semnătura  persoanei care a realiat dezinfecția, data, ora, tipul de dezinfectant folosit și concentrația acestuia.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud