Proiect româno-elveţian

Proiect româno-elveţian 

În anul 1999, o dată cu includerea Cetăţii Medievale în Patrimoniul mondial UNESCO, la Sighişoara a început un proiect de schimburi de elevi în care au fost implicaţi copii de la Liceul „Joseph Haltrich”.
Proiectul a fost iniţiat de doamna Manuela Piagagnelli profesoară la Liceul „Katonschule” Schaffhausen din Elveţia, o persoană extrem de ataşată de Sighişoara care a devenit alături de soţul ei Kurt Bruckner, cetăţeni de onoare, în semn de preţuire pentru activitatea desfăşurată de aceştia în cadrul proiectelor de colaborare între cele două comunităţi. Nu este lipsit de importanţă faptul că, cei doi au ales să îşi unească destinele în faţa Primarului Sighişoarei, pecetluind astfel, o legătură sufletească cu aceste locuri.
Proiectul derulat de atunci a constat în vizite reciproce ale elevilor celor două licee, cu o ritmicitate de doi ani. De fiecare dată, copiii au avut ocazia să participe la activităţi de cunoaştere a oraşului partener şi a şcolii în care învaţă colegii lor, rezultatele proiectului concretizându-se în lărgirea orizontului participanţilor şi la stabilirea unor relaţii de prietenie între aceştia.
În săptămâna 23-29 aprilie, elevii de la Liceul Kantonschule din Schaffhausen vor fi oaspeţii celor 20 elevi ai Liceului „Joseph Haltrich” – 15 de la Secţia germană şi 5 de la Secţia română – implicaţi în actuala etapă a proiectului. Ca de fiecare dată, programul cuprinde o vizită la Primărie unde vor fi primiţi în Sala Festivă de Primarul municipiului. În următoarele zile s evor desfăşurat activităţi diverse de cunoaştere – participare la cursuri, excursii în Mălâncrav sau Viscri, vizitarea Cetăţii medievale şi a Muzeului de Istorie – pentru ca vineri, 27 aprilie să revină la Primărie unde va avea loc tradiţionala prezentare a şcolii urmată de concursul cu premii oferite de oaspeţi câştigătorilor.
De menţionat că acest proiect este cel mai longeviv proiect educaţional sighişorean.
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud