Întâlnire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Mureş la Sighişoara

Întâlnire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Mureş la Sighişoara

 

Joi, 18.10.2018, Municipiului Sighişoara a găzduit, în Sala Mică de Şedinţe, o întâlnire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Mureş cu reprezentanţi ai instituţiilor din domeniul  asigurării ordinii şi liniştii publice şi directori ai unităţilor de învăţământ din Sighişoara, organizată cu scopul de a identifica soluţii şi măsuri în urma unor discuţii strategice.

În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate rapoartele responsabililor pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, care au evidenţiat  modul de îndeplinire a obiectivelor prioritare şi gradul de realizare a indicatorilor minimali din Planul strategic în slujba comunităţii şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost discutate şi problemele cu care se confrunta comunitatea. Furturile din proprietăţi private, cerşetoria, furturile de lemne din pădure şi creşterea gradului de violenţă fizică şi verbală între anumiţi membri ai unor comunităţi, reprezintă principalele probleme întâlnite în special în comunele din zona Sighişoarei.

Ca o prima propunere de soluţii şi măsuri a fost instalarea de sisteme de supraveghere şi înfiinţarea unor structuri de tip Poliţie Locală şi în mediul rural.

Pentru municipiul Sighisoara, date fiind sesizările privind creşterea gradului de violenţă în rândul tinerilor, s-a propus înfiinţarea unor patrule mixte, formate din angajaţi ai instituţiilor cu sarcini pe linie de pază şi control şi angajarea unor structuri specializate pentru asigurarea pazei permanente, precum şi monitorizarea video, acolo unde se impune.

La întâlnirea organizată de ATOP au fost prezenţi primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, viceprimarul municipiului Sighişoara, Toth Tivadar, Comisar șef Bâltag Dumitru, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Colonel Handrea Călin, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Horea Mureş, preşedintele ATOP Mureş, consilier judeţean Bardosi Dragoş şi consilierii judeţeni, Bartha Mihaly şi Szabo Arpad.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud