Deszăpezirea municipiului Sighișoara în lunile decembrie 2017 – ianuarie 2018

Deszăpezirea municipiului Sighișoara în lunile decembrie 2017 – ianuarie 2018

           În intervalul  decembrie 2017 – ianuarie 2018, pentru deszăpezirea municipiului Sighișoara s-a acționat  cu un număr de 7 autoutilaje de deszăpezire și transport, au fost răspândite 600 tone material antiderapant. Activitatea s-a desfășurat ziua și noaptea, în funcție de necesitate.

           Pluguitul s-a executat pe străzi unde grosimea stratului de zăpadă depășea, în general, 5 cm.

           Arterele principale de circulație fiind gradul I de prioritate, au fost practicabile în termen de 2 ore de la încetarea ninsorii, iar majoritatea celorlalte artere secundare, din gradul II și III de prioritate au fost deszăpezite ulterior.

           Ridicarea zăpezii de la bordură s-a executat în perioadele de inactivitate iar curățarea gurilor de scurgere a apei, s-a executat permanent.

           Curățatul manual al zăpezii s-a executat în funcție de necesități, cu unelte specifice și având ca prioritate stațiile mijloacelor de transport în comun, căile de acces pietonal din zona podurilor, trecerile de pietoni și scările de acces.

           S-au aprovizionat și completat permanent cele 50 de lăzi cu material antiderapant dispuse în puncte fixe de pe raza municipiului.

           În această periodă s-au înregistrat un număr de 37 de sesizări privind desfășurarea activității de deszăpezire de pe străzile Lunca Poștei, Ceahlăului, Nicolae Iorga, Cătunul Viilor, Mărășești, Codrului, Dimitrie Cantemir, Axente Sever, Ștefan cel Mare, Vasile Lucaciu, Ana Ipătescu, Izvorului, Costache Negruzzi, Abatorului, Crișan, Andrei Mureșanu, Miron Neagu, Cartier Hetiur, Venchi și Rora.

Majoritatea problemelor sesizate s-au datorat operatorului de salubritate, S.C.Schuster Ecosal S.R.L care nu s-a încadrat în timp util în rezolvarea acestora, în principal din cauza gradului de pregătire profesională a personalului, a numărului insuficient al acestuia și dotarea precară a parcului auto.