Bugetul Sighişoarei pentru anul 2015 - proiecte pentru oraş

 

   Bugetul Sighişoarei pentru anul 2015 - proiecte pentru oraş

Joi, 12 februarie 2015, în şedinţă extraordinară va fi supus dezbaterii şi votului Consiliului Local Sighişoara Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului general al unității administrativ-teritoriale pentru anul 2015.
Proiectul de buget a fost pus la dispoziţia cetăţenilor pentru consultare, fiind organizată, în baza Legii nr 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, o dezbatere publică la care au participat: viceprimarul municipiului Dan Bândea, şefi de  Direcţii şi Servicii din cadrul  Primăriei Sighişoara, consilieri locali, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi cetăţeni ai municipiului.
Mare parte din propunerile şi recomandările făcute de cei prezenţi în timpul dezbaterii se regăseau în Proiectul de hotărâre al Bugetului Local pe anul 2015, toate cele fezabile fiind incluse în buget.
 Potrivit viceprimarului Sighişoarei, Dan Bândea: „Proiectul Bugetului Local pe anul 2015 este centrat pe investiţii pentru oraş. Bugetul pe anul în curs cuprinde capitole de investiţii ce prevăd modernizări de străzi, alocându-se fonduri pentru modernizarea străzilor Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Română, Câmpului,  pentru S.F. strada Inului şi pentru reparaţii curente ce vor fi necesare în acest an. Referitor la propunerile ce au venit în timpul dezbaterii publice, am inclus în buget și sume pentru reabilitarea monumentului de la Chip şi pentru mutarea monumentului generalului Skariatin. Am dat curs solicitării Clubului Copiilor de a sprijini deplasarea a două trupe de dans modern în acest an la Concursul european de dans din Ungaria, am inclus în buget şi finanţare pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la grădiniţa din Hetiur. Pentru învăţământul sighişorean, pentru bunuri şi servicii alocăm anul acesta 4,3 milioane de lei. Finanţări au fost prevăzute şi pentru DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenție) reabilitare la Maternitatea Sighişoara şi la Pediatrie.
Unele recomandări făcute în timpul dezbaterii erau incluse în proiectul de buget, iar altele au fost incluse ulterior, ţinând cont de tot ce au însemnat propuneri pertinente ale cetăţenilor. S-a vorbit spre exemplu în timpul dezbaterii şi despre viabilizarea Poliţiei Locale iar pentru acest serviciu în buget a fost inclusă suma de 970.000 lei.  Nu este neglijat nici sprijinul social, având incluse  în buget subvenţii pentru pensionarii sighişoreni, cărora le asigurăm şi anul acesta transport gratuit în municipiu, sprijin pentru diverse categorii defavorizate şi pentru ONG-uri şi instituţii ce desfăşoară activităţi caritabile în Sighişoara. Bugetul Sighişoarei pe anul 2015 este centrat pe sighişoreni şi nevoile comunităţii” viceprimar Dan Bândea.
Bugetul Municipiului Sighişoara pe anul 2015, în forma aprobată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 12 februarie 2015 va fi postat pe site-ul www.sighisoara.org.ro
   Serviciul Relații Publice

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud