Concursuri de artă internaţionale

Concursuri de artă internaţionale

 

Patrimoniul Mondial în viziunea tinerilor” ediţia 2012

 

Sighişoara, membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu – OVPM - de la includerea Cetăţii Medievale pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1999, a participat la ediţie 2011 a concursului internaţional de creaţie  pentru copiii de gimnaziu provenind din oraşele membre.

La această competiţie au trimis lucrări un număr de 59 de copii de la două gimnazii sighişorene, la care profesor de educaţie plastică este Dan Todea. În urma acestei participări, juriul a decis acordarea Diplomei de onoare Gimnaziului de Stat Miron Neagu.

Menţionăm că cele 1458 lucrări  trimis de copii cu vârste de până la 15 ani din 80 de şcoli 19 ţări au fost prezentate în cadrul unei expoziţii amenajate în Oraşul Banska Stiavnica din Slovacia, sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu.

Diploma a fost transmisă Primăriei, împreună cu felicitări din partea organizatorilor dar şi cu invitaţia de a participa la ediţia  din 2012 a competiţiei.

La începutul lunii februarie a sosit şi invitaţia oficială din partea Primarului oraşului Banska Stiavnika prin care municipalitatea a fost informată cu privire la detaliile organizatorice ale ediţie a optseprezecea a acestei competiţii care se va finaliza în 31 mai 2012 printr-o expoziţie itinerantă în cadrul căreia se va face jurizarea respectiv acordarea premiilor.

Ca şi în 2011, municipalitatea va sprijini gimnaziile sighişorene care îşi vor exprima dorinţa de a participa la concurs, oferindu-le cu asistenţa necesară şi asigurând expedierea centralizată a lucrărilor astfel încât, aşa cum se menţionează în încheierea scrisorii „această experienţă să contribuie la facilitarea unei profunde înţelegeri de către copii a celor mai importante valori ale umanităţii şi, în acelaşi timp, la o mai bună apropiere între naţiunile lumii”.

 

Dizabilitatea în ochii lumii

 

Poetul cu dizabilitate Don Kichotka a transmis municipalităţii un anunţ cu privire la concursul internaţional ,,Dizabilitateaîn ochii lumii”. Concursul este destinat înţelegerii opiniilor, evaluărilor, sentimentelor persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum se percep ele însele şi cum cred ele că sunt văzute de alte persoane – cine sunt eu pentru mine însumi şi pentru alţii.

Concursul este deschis pentru oricine, indiferent de starea de sănătate, vârstă, educaţie şi religie sau naţionalitate. Participanţii pot prezenta: poeme, scurte povestiri, memorii, aforisme, proverbe, cântece, scenarii de teatru de desene animate, etc.  Termenul limită pentru depunerea lucrărilor este 31 octombrie 2012.

Ele pot fi trimise la: Natalie Pietrzak-Krauss, ul. Jagiellonska 71, 05 – 120 Legionowo Poland sau la adresa de e-mail: natalia.pietrzak.krauss@gmail.com.

Juriul va fi compus din persoane din diferite medii şi cu diferite ocupaţii, dar sensibile la frumuseţea artei. Sponsorii premiilor vor fi Warszawski Nikifor şi Don Kichotka, care, la cererea câştigătorilor, vor picta sau vor scrie poezii despre subiectele indicate de câştigători. Patronul concursului este Ewa Kuczmar – proprietarul standului ,,Lămpi, candelabre şi oglinzi” în House of Commodity ”Jupiter Centrum în Varşovia.

Anunţarea rezultatelor va avea loc în Miejski Osrodek Kultury în Legionowo în noiembrie 2012. Toţi voluntarii sunt bineveniţi.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud