Congres FIJET 2011, Sighișoara promovată în presa internațională de turism

Congres FIJET 2011, Sighișoara promovată în presa internațională de turism

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) organizează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a 53-a ediție a Congresului Mondial FIJET. Această federaţie este nu numai cea mai veche, dar şi una dintre cele mai mari şi mai prestigioase organizaţii de jurnalişti şi scriitori de turism din lume. FIJET este afiliată la UNESCO şi la Organizația Mondială a Turismului. Scopul acestei federații este de a promova la nivel mondial turismul, pacea şi securitatea, prin schimbul de cultură, educaţie şi turism. Clubul Presei de Turism, Press Tour-FIJET, și-a asumat sarcina de a coordona din punct de vedere organizatoric evenimentul care se va desfășura pe parcursul a nouă zile, atât în București, cât și în celelalte locații din programul evenimentului, respectiv Nordul Moldovei, Sibiu, Bran, Sinaia și Delta Dunării.
Tema congresului este: “World Cultural Heritage in Travel Press” și va fi un eveniment cu vizibilitate internaţională căruia i se vor aloca spații ample în publicaţiile din întreaga lume, ceea ce va constitui o formă eficientă de promovare a destinațiilor vizate în program, ca și a intregii Românii.
După deschiderea oficială din 17 septembrie și lucrările în plen, care vor avea loc la Palatul Parlamentului, dată fiind tema congresului, 250 de jurnaliști din 30 de ţări, vor vizita în România monumente incluse în Patrimoniului UNESCO, din care face parte şi Sighişoara, ca singura cetate medievală din sud-estul Europei locuită în întregime. Având în vedere acest aspect, organizatorii au propus Municipalității Sighișoara încheierea unui parteneriat în vederea desfășurării unui program, pe parcursul a două zile, 21 și 22 septembrie, care să pună în valoare potențialul turistic al acestei destinații. Congresul Mondial FIJET este prevăzut în Planul de Promovare şi Marketing al României, aprobat prin HGR nr. 14 din 5 ianuarie 2011.
Programul pregătit pentru participanții la congres va cuprinde o vizită a obiectivelor de interes din Cetatea Sighișoara, precum și un spectacol medieval în Piața Cetății.
Primarul Sighișoarei a fost de acord cu implicarea Sighișoarei în acest eveniment și în ședința din luna august a prezentat Consiliului Local propunerea transmisă de organizatori, obținând acordul consilierilor în privința desfășurării activităților pe domeniul public.
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud