Târg Lugano

În perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2009 s-a desfășurat la Lugano cea de-a patra ediție a Târgului Internațional de Turism, manifestare de profil cu rezonanță atât în Țara Cantoanelor cât și în Nordul Italiei.

     Sighișoara s-a aflat printre premianții acestui prestigios târg alături de alte destinații turistice importante din toată lumea, fiindu-i decernat premiul "Bijuteria medievală a României". 
     Standul Sighișoarei s-a bucurat de succes atât în rândul presei de specialitate cât și al numeroșilor vizitatori, agenții de turism sau turoperatori. Aceștia s-au arătat interesați atât de modul de valorificare al legendei Dracula cât și de oferta turistică și culturală a Sighișoarei respectiv a împrejurimilor.
     Materialele de prezentare distribuite vizitatorilor standului în cele patru zile de târg  pliante, fluturași, cd-uri etc  precum și interviurile solicitate de jurnaliștii prezenți la târg Primarului Sighișoarei, au fost tot atâtea modalități de promovare a Sighișoarei ca destinație turistică atractivă.
     Delegația municipiului Sighișoara a primit aprecierile organizatorilor acestui târg precum și ale Primăriei orașului Lugano, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor care a avut loc vineri, 30 octombrie, la care au partcipat toți laureații ediției 2009 a târgului.
     "Sunt mulțumit de rezultatele participării noastre la Târgul de la Lugano și apreciez ca pozitiv impactul pe care prezența noastră în topul destinațiilor turistice ale lumii îl va avea asupra dezvoltării turismului sighișorean." a declarat emoționat domnul Ioan Dorin Dăneșan, imediat după intrarea în posesia plachetei oferite de Comitetul științific al premiilor elvețiene, adăugând: "Deschiderea și vizibilitatea internațională sunt principalele câștiguri imediate ale acestei recunoașteri, pe termen mediu și lung acestea reflectându-se în creșterea gradului de interes pentru obiectivele turistice ale Sighișoarei."
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud