Săptămâna Mobilităţii Europene

Săptămâna Mobilităţii Europene

În perioada 16 – 22 septembrie 2011 se va derula la nivel european cea mai cunoscută campanie de imagine în vederea sensibilizării cetăţenilor în a folosi preponderent transportul public local. Această campanie poartă numele de Săptămâna Mobilităţii Europene.
Pentru anul 2011, s-au înscris peste 1300 de oraşe din majoritatea ţărilor Europei precum şi oraşe din Taiwan sau Argentina care au fost acceptate în această campanie europeană, datorită interesului arătat. Tema propusă pentru anul 2011 este „Mobilitate alternativă”.
Obiectivul general al campaniei este de a sensibiliza publicul cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului prin folosirea frecventă a autovehiculelor personale în mediul urban. În fapt, această campanie nu este doar o acţiune civică la nivel de administraţie locală de combatere a poluării atmosferice sau de zgomot, ci şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban, oferind o alternativă viabilă pentru mobilitatea totală a cetăţenilor.
Municipiul Sighişoara s-a alăturat iniţiativei oraşelor europene din anul 2002, marcând la nivel local Săptămâna Mobilităţii Europene şi Ziua fără Maşini.
Pentru a marca în mod simbolic Ziua fără Maşini, Municipiul Sighişoara a stabilit închiderea circulaţiei auto în Cetatea Medievală în 21 şi 22 septembrie 2011, între orele 8,00 – 20,00.
Programul acţiunii, conţine o campanie de informare a locuitorilor Sighişoarei şi promovarea folosirii transportului în comun, sighişorenii având în această zi posibilitatea de a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun.
Municipalitatea face apel la conştiinţa civică a sighişorenilor care doresc să se implice în reuşita acestei acţiuni, propunându-le ca, în data de 22 septembrie, Ziua europeană fără maşini, să lase autoturismele în garaj şi şi să folosească transportul în comun, bicicleta sau să pur şi simplu să circule pe jos.     
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud