Comunicat de presă

 

Comunicat de presă

 

Miercuri, 15 noiembrie 2017, primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a avut, la sediul Municipiului Sighișoara, o întâlnire cu reprezentați ai CNCF ,,CFR” S.A. – dl. Chiper Marius, director dezvoltare; dl. Luca Macedon Irimes, director pregătire derulare investiții și dl. Coapsi Georgian, șef UPM Brașov și cu reprezentanți ai Comunei Albești și ai societăților comerciale Sefar și Monosouisse din Sighișoara, semnatari ai memoriului transmis, la începutul lunii octombrie a.c., de Municipiul Sighișoara către Guvernul României, Ministerului Transporturilor și CNCF ,,CFR” S.A. pe tema proiectului Reabilitarea liniei ferate Braşov – Simeria, componentă a coridorului IV Paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronson Brașov – Sighișoara.

În cadrul acestei întâlniri au fost discutate aspecte referitoare la trecerile la nivel de cale ferată din zona Cartierului Târnava II, iar după efectuarea unei vizite în teren,  s-a stabilit că, trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în cartierul Târnava II  - str. Mihai Viteazu, intersecție cu str. Trandafirilor – se menține, trecerea la nivel cu calea ferată de pe str. Stadionului - zona Kaufland - se desființează, iar pasajul subteran se va moderniza în cadrul proiectului, fiind prevăzută lărgirea acestuia la două sensuri de circulație, urmând a se analiza posibilitatea coborârii nivelului acestuia pentru a asigura accesul autoutilitarelor de intervenție.

De asemenea, în funcție de obținerea avizelor, se va realiza un drum de legătură între Cartierele Târnava I și Târnava II, pe sub podul de cale ferată.

Aceste soluții au fost propuse în memoriul transmis, în data de 5 octombrie 2017, de Municipiul Sighișoara Guvernului României, Ministerului Transportului și CNCF ,,CFR” S.A  cu privire la modificarea proiectului Reabilitarea liniei ferate Braşov – Simeria, componentă a coridorului IV Paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronson Brașov – Sighișoara.