Focuri de primavara

">

text-indent: 36pt">Apărarea împotriva incendii­lor a vieții oamenilor și a bunurilor ">constituie o problemă de interes ">public, la care trebuie să participe, în condițiile legii pe lângă ">autoritățile publice locale și orga">nismele specializate și persoanele fizice și juridice care locuiesc și își desfășoară activitatea în Municipiul Sighișoara.

">

">">Focuri de primavară">

">

">Odată cu încălzirea vremii începe curățenia de primăvară în gospodăriile cetățenilor, în grădini și livezi, aflate până nu demult în stăpânirea frigului și a zăpezii.

">

">" lang="DE">Curățenia de primăvară, reprezintă o îndeletnicire prioritară pentru această perioadă " lang="DE">iar febra arderii resturilor vegetale de tot felul, pune stăpânire pe gospodari, generînd riscul izbucnirii unor incendii, care pot cu ușurință să se transforme în tragedii." lang="DE">

">Pentru prevenirea unor astfel  de situații nedorite, vă recomandăm:

">
    " type="disc">
  • ">Nu lăsați nesupravegheate focurile deschise, aprinse pentru distrugerea resturilor vegetale uscate din gospodării, curți, livezi.
  • ">Evitați aprinderea acestora pe timp de vânt
  • ">Respectați distanțele minime de siguranță la care puteți face focul (50 m față de materiale combustibile sau clădiri, 100 m față de lanuri de cereale și depozite furaje, 200 m față de liziera pădurii)
  • ">La apropierea nopții, stingeți focurile deschise cu apă, sau prin acoperire cu pământ și asigurați-vă  că nu mai există posibilitatea reaprinderii lor
  • ">Nu aruncați la întâmplare țigările și chibriturile nestinse
  • ">Depozitați cenușa rezultată din ardere în gropi speciale, după ce în prealabil aceasta a fost stinsă cu apă
  • ">Atenționați copiii și supravegheații, pentru a nu provoca incendii
  • ">Respectați regulile privind fumatul.
Pentru  preîntâmpinarea unor astfel de evenimente se recomandă în primul rând, a nu se folosi focul deschis pentru aceste activități. Așa cum probabil stiți primăria se ocupă de ridicarea resturilor vegetale din gospodariile dumneavoastră.
Programul de ridicare este în fiecare sâmbătă din luna aprilie pe întreg teritoriul Municipiului  Sighișoara.

">Atenție! Resturile vegetale se depozitează în fața imobilului numai în după amiaza zilei de vineri sau sâmbăta dimineața până la ora 7,00. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă 200 - 1000 lei conform  H.C.L. 140 / 2006.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud