Ceremonia de decernare a titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” domnului dr. Karl Scheerer

Ceremonia de decernare a titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” domnului dr. Karl Scheerer

 

Joi, 2 august 2018, ora 11.00, la Biserica Mănăstirii, a avut loc Ceremonia de decernare a Titlului de   ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara”, în cadrul căreia primarul municipiului Sighișoara Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean i-a înmânat domnului dr. Karl Scheerer, Titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara”, conferit pentru contribuția adusă la promovarea culturii sighișorene, pentru activitatea desfășurată în domeniul cultural și pentru aportul adus la restaurarea patrimoniului istorico-cultural al municipiului Sighișoara prin atragerea de fonduri.

Domnul dr. Karl Scheerer s-a născut în data de 27 august 1943, în Batoș, județul Mureș. Este membru în Consiliul de Conducere al Forumului Democrat al Germanilor din România, vicepreședinte în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, fost președinte al Asociației Școala din Deal și al Forumului Democrat al Germanilor din Sighișoara, în prezent având funcția de membru în Consiliul de conducere al acestora.

Prin intermediul Fundației Niermann, domnul dr. Karl Scheerer a atras fonduri de circa 6 milioane de EURO care au fost folosite și în Sighișoara, pentru reparațiile capitale ale clădirilor Liceului Teoretic ”Joseph Haltrich” și ale Gradiniței cu Program Normal nr. 6, cu predare în limba germană. A contribuit la publicarea și traducerea în limba germană a Monografiei ”Sighișoara” scrisă de domnul dr. Gheoghe Baltag, precum și la apariția/traducerea altor publicații despre Sighișoara, făcând ca istoria Sighișoarei să fie cunoscută și peste granițele țării.

Ceremonia a fost urmată de Concertul ”Întâlnire cu orga restaurată”, susținut în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Academiei Sighișoara 2018.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud