Municipiul Sighișoara a transmis la începutul acestei luni un nou memoriu pentru “Varianta de ocolire Sighișoara”. Documentația există, s-a solicitat urgentarea implementării.

Municipiul Sighișoara a transmis la începutul acestei luni un nou memoriu pentru “Varianta de ocolire Sighișoara”. Documentația există, s-a solicitat urgentarea implementării.

 

Marți, 05.05.2020, primarul municipiului Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a transmis un nou memoriu la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în atenția ministrului Lucian Nicolae Bode și a directorului CNAIR Mariana Ioniță, fiind solicitată urgentarea demersurilor pentru finanțarea și implementarea obiectivului de interes local și național Varianta de Ocolire Sighișoara.

Ulterior transmiterii acestui memoriu, la sfârșitul săptămânii, mai precis la data de 09.05.2020 premierul României, Ludovic Orban, a anunţat la Târgu Mureș, că autoritățile de la București au în agenda investițiilor viitoare de infrastructură finanțarea acestui proiect de interes național.

“Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor iar săptămâna trecută am revenit cu această solicitare pentru urgentarea implementării acestui proiect de interes național. Municipiul Sighișoara nu are competență legală pentru finanțarea unui proiect de interes național, nu putem depune noi cereri de finanțare, titularul proiectului fiind CNAIR. Am prezentat din nou urgența proiectului, vital pentru protejarea sit-ului UNESCO, pentru separarea traficului greu și de tranzit, pentru sporirea siguranței, evitarea aglomerației în traficul local și reducerea poluării. Documentația există, așa cum a confirmat și premierul României dar este urgentă licitația pentru începerea lucrărilor. În declarația de sâmbătă, domnul premier a prezentat că se află  în curs de contractare un credit BERD pentru construcția variantei. Construcția se poate finanța din fonduri structurale, fonduri  europene de dezvoltare și reconstrucție și fonduri din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. “  Primar Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean

 

Varianta de ocolire Sighișoara, proiect situat în Master Planul General de Transport al României este vital pentru salvgardarea, protejarea și conservarea sit-ului UNESCO și pentru sporirea condițiilor de siguranță a traficului.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud