Sighişoara promovată în presa internaţională de turism

Sighişoara promovată în presa internaţională de turism 

Ministerul Economiei prin Autoritatea Naţională pentru Turism a organizat în perioada 3-5 iulie 2013 la Bucureşti şi în Delta Dunării o conferinţă internaţională sub înaltul patronaj al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). Evenimentul a evidenţiat importanţa pe care o acordă România deţinerii, pentru prima dată, a funcţiei de Preşedinte al Consiliului Executiv al OMT (până în toamna acestui an), precum şi faptul că suntem pregătiţi să ne asumăm un nou mandat în cadrul acesteio structuri pentru perioada 2013-2017.
Conferinţa şi-a propus să sublinieze necesitatea identificării avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, în contextul dezvoltării durabile a turismului. Între subiectele de interes care au fost incluse pe agendă menţionăm, de asemenea, ecoturismul, turismul cultural şi cel de sănătate.
După încheierea conferinţei, în perioada 5-7 iulie 2013 s-a organizat un infotrip cu jurnalişti de la o serie de publicaţii şi posturi de televiziune din străinătate şi din România, delegaţia vizitând şi Sighişoara sâmbătă, 6 iulie a.c.
Jurnaliştii au vizitat Cetatea şi Muzeul de Istorie după care au făcut o vizită la sediul Primăriei, prilej cu care domnul primar Ioan Dorin Dăneşan le-a adresat invitaţia de a participa la ediţia 2013 a Festivalului Sighişoara Medievală.
Acest eveniment internaţional a constituit o oportunitate deosebită pentru promovarea obiectivelor turistice ale Sighişoarei, precum şi a gamei variate de evenimente culturale organizate în municipiul nostru.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud