ANUNȚ PUBLIC

 

ANUNȚ PUBLIC
PRIVIND INTENȚIA DE ÎNTOCMIRE A UNUI PLAN URBANISTIC ZONAL (PUZ) PENTRU PIAȚA OCTAVIAN GOGA – ZONA „SIGMA”
 
          Conform Regulamentului local referitor la implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului, adoptat prin HCL nr. 79/29.05.2013, Municipiul Sighișoara inițiază procesul de informare și consultare a publicului pentru elaborarea PUZ - Piața Octavian Goga (așa numita „zona Sigma”).
          Terenul pentru care se va întocmi PUZ se află în centrul istoric al municipiului Sighișoara, la limita zonei protejate cu valoare mondială.
          Având în vedere amplasamentul zonei studiate în imediata vecinătate a zonei înscrise în Lista patrimoniului mondial (UNESCO), precum și impactul asupra integrității vizuale a Cetății Medievale, se propune crearea unui spațiu public multifuncțional care va fi utilat atât ca un loc pentru desfășurerea unor evenimente cât și ca un spațiu public reprezentativ cu funcționalități permanente.
          De asemenea, pentru zona studiată se intenționează construirea unei parcări subterane care va putea degaja în mare parte zona Orașului de Jos înclusă în Lista patrimoniului mondial.
          Proprietarii terenurilor pentru care se va efectua PUZ, precum și toate persoanele interesate sunt invitate ca pînă cel mai târziu la data de 05 martie 2014 să transmită observații, comentarii și propuneri în scris pe adresa Municipiului Sighișoara, Piața Muzeului nr. 7, prin fax la nr. 0265/771264 sau prin e-mail la adresa primaria@sighisoara.org.ro
          După această etapă, în ziua de 06.03.2014, ora 12.00, în Sala Mică a Primăriei Sighișoara va avea loc o dezbatere publică privind propunerile făcute pe această temă.
 
         
                      PRIMAR                                                           ARHITECT ȘEF
                Ioan Dorin Dăneșan                                                  Ioan Velicu
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud