Cor din Franţa în la Sighişoara

 

Cor din Franţa în la Sighişoara
  
Un cor de 30 de persoane, artişti amatori din localitatea franceză Bressuire, dirijat de  maestrul Emanuel Boulanger, se află azi la Sighişoara. Corul este acompaniat de orchestra Casei Municipale de Cultură Eugen Nicoară din Reghin.
Este primul spectacol dintr-o serie de patru programate a se desfăşura în judeţul Mureş, la Sighişoara, Tîrnăveni, Tîrgu-Mureş şi Reghin.
Membrii corului se află într-o vizită privată în România. În zilele următoare se vor afla într-un periplu în Moldova şi Maramureş. Ideea susţinerii unor spectacole în comun cu orchestra reghineană, precum şi dorinţa de a vizita România s-au născut în urma asistării la câteva concerte de muzică populară românească susţinute de instrumentiştii reghineni în Franţa.
”Folclorul românesc i-a convins că o muzică atât de frumoasă trebuie să provină  dintr-o ţară pe măsură” a declarat directorul Casei Municipale de Cultură Eugen Nicoară din Reghin, domnul Ioan Conţiu.
Din repertoriu: un ciclu de 8 cantate aparţinând compozitorului contemporan Karl Jenkins din Anglia - muzică clasică modernă, iar adaptarea textului, în limba latină, după Eneida de Vergilius, aparţine lui Thierry Lamy.
Ddin cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, concertul, care era programat în Piaţa Cetăţii, a fost găzduit de sala barocă a primăriei.
 
Purtătorul de cuvânt al Municipiului Sighişoara,
Alina Aurora Aldea
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud