Legături pentru realizarea de investiții și schimburi culturale între Sighișoara și orașe din Republica Populară Chineză

Legături pentru realizarea de investiții și schimburi culturale între Sighișoara și orașe din Republica Populară Chineză

 

La invitația Asociației de prietenie a Chinei cu Țările Externe,  o delegație a Municipiului Sighișoara, condusă de primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a efectuat în perioada 5-14 iunie a.c.,  o vizită de lucru în Republica Populară Chineză.

În perioada 7-9 iunie a.c., delegația sighișoreană a participat la Forumul Primarilor  China – CEEC care s-a desfășurat la Ningbo.

Ningbo este recunoscut ca fiind drumul antic al mătăsii și are privilegiul de a fi orașul- pilot Fabricat în China 2025.  

Pentru că anul 2018 a fost desemnat la cea de-a 6-a ediție a Summit-lui China -  CEEC ca fiind Anul Cooperării între instituțiile și întreprinderile locale, forumul a oferit participanților posibilitatea de a-și împărtăși experiențele și de a stabili legături pentru realizarea de investiții și schimburi culturale.

De asemenea, Ningbo găzduiește de 4 ani Târgul de Investiții China - CEEC, un târg ajuns în topul preferințelor pentru cooperarea dintre China – CEEC.

Ediția din acest an a Târgului de Investiții China - CEEC s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie, iar în cadrul acestuia a fost prezentată și Sighișoara ca fiind o zonă de oportunitate pentru potențiali investitori interesați să-și dezvolte afacerile.

În cadrul aceleiași vizite de lucru, delegația sighișoreană, la invitația primarului Li Ming,  a avut întâlniri în Districtul Wujiang, în cadrul cărora au fost discutate aspecte referitoare la stabilirea unei relații de parteneriat în vederea realizării unor schimburi în domeniul cultural, educațional și economic.