Programul „EURO 200” – ajutor financiar pentru studenți în vederea achiziționării de calculatoare

Programul „EURO 200” – ajutor financiar pentru studenți în vederea achiziționării de calculatoare

Programul “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se derulează şi în anul 2020.
Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 250 lei/membru de familie, conform prevederile Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobată prin HG nr. 1294/2004 și completată de Hotărârea Guvernului nr. 225/2020.
Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Pentru obținerea ajutorului aferent achiziționării unui calculator în baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii întocmesc o cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la Hotărârea de Guvern nr. 1294/2004, pe care o depun la unitatea/instițutia de învătământ la care este înscris elevul/studentul.
Pentru transmiterea cererilor și a documentelor doveditoare în vederea eligibilității solicitantului, nu este obligatorie deplasarea acestuia la unitatea școlară, cererea fiind acceptată și dacă este transmisă prin poștă sau alt mijloc de comunicare.
Transmiterea cererilor se va face pana la data de 17.04.2020. Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinație în bugetul Ministerului Educației şi Cercetării, conform legislației în vigoare.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud