13 iunie 2013 - Ziua Eroilor

13 iunie 2013 - Ziua Eroilor  

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. În Biserica Ortodoxă Română, sărbatoarea Înălţării Domnului este şi ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului. Prin hotărârile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Inălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi Sărbătoare Naţională Bisericească. În această zi sunt pomeniţi Eroii Neamului, iar clopotele tuturor bisericilor au bătut la ora 12 în cinstea celor morţi pentru credinţă, dreptate şi patrie.
Cu acest prilej, şi în Sighişoara va avea loc, ca de obicei la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime” o manifestare de cinstire a eroilor organizată de municipalitate în colaborare cu Unitatea Militară 01752. La ceremonie au fost invitaţi oamnei de cultură, agenţi economici şi toţi sighişorenii care doresc să aducă un prinos de recunoştinţă înaintaşilor pentru jertfa lor.
Programul va cuprinde:
Ora 11.45:       Intrarea Gărzii de onoare
Ora 12.00:       Primirea oficialităţilor
            Slujbă religioasă
            Alocuţiuni
            Depunere de coroane
            Recital Fanfara Sighişoara
 
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud