Un concept modern de învăţământ universitar la Sighişoara

 

Un concept modern de învăţământ universitar la Sighişoara

„Dual Hochschule”

În spiritul deschiderii municipalităţii spre ridicarea nivelului calitativ al învăţământului sighişorean şi orientarea acestui spre perspectiva universitară, Primarul municipiului a agreat proiectul propus de Universitatea din Manheim şi Biserica Evanghelică, care are ca obiectiv dezvoltarea unei instituţii de învăţământ superior, cu predare în limba germană, în cadrul căreia să se aplice conceptul dual învăţământ, aplicat până în prezent doar într-o singură universitate din Germania.
Pentru a aduce la cunoştinţa celor potenţial interesaţi: absolvenţi, profesori, angajatori, vineri 8 iulie a.c. a avut loc în Sala Festivă a Primăriei o prezentare a acestui proiect, cu sublinirea avantajelor presupuse de sistemul de învăţământ superior dual - Dual Hochschule. Proiectul  a fost prezentat de prof. dr. Rainer Beedgen, decan al facultăţii din Mannheim şi prof. Horst Richard Jekel, preşedintele societăţii Carl Wolff.
Auditoriul numeros de care s-a bucurat prezentarea acestui proiect a fost de natură să confirme alegerea Sighişoarei ca centru al implementării acestui proiect în România. Cei prezenţi:profesori, absolvenţi ai Liceului „Joseph Haltrich”, patroni/directori ai principalelor societăţi comerciale sighişorene, reprezentanţi ai ONG-urilor din zonă, consilieri locali şi-au manifestat interesul pentru tema propusă, punând întrebări pe marginea expunerilor.
Primarul municipiului, Ioan Dorin DĂNEŞAN, şi-a exprimat satisfacţia cu privire la înfiinţarea acestei secţii a Univeristăţii din Manheim care va fi constitui un element important în completarea  profilului de oraş academic al Sighişoarei dar şi convingerea că, prin implementarea acestui proiect se va deschide o perspectivă modernă de educare superioară a tinerilor sighişoreni şi din întreaga zonă. Cu acest prilej, în calitate de reprezentant al autorităţilor locale, dl. primar a reafirmat sprijinul pe care îl va acorda şi în continuare atât acestui proiect cât şi altora similare care au ca obiectiv formarea academică.”Sunt bucuros că Sighişoara este căutată nu numai pentru desfăşurarea activităţilor culturale, seminarii şi conferinţe ci, iată, şi pentru crearea de extensii a unor instituţii de învăţământ superior de prestigiu: Univeristatea Bucureşti şi Universitatea din Manheim”.

 

        

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud