Sighişoara, din nou în finala Premiului Europei!

Sighişoara, din nou  în finala Premiului Europei!

 

După ce în anii anteriori Consiliul Europei a răsplătit activitatea desfăşurată de Municipiul Sighişoara în slujba ideilor europene, acordându-i Diploma de Onoare, Drapelul Consiliului Europei şi Placheta de Onoare, iar în 2011 Sighişoara s-a clasat a doua în competiţia pentru Premiul Europei – cea mai înaltă distincţie acordată unei comunităţi locale de acest înalt for european – iată că, din nou ne aflăm în finală unde Sighişoara a fost selectată alături de alte patru oraşe –Altötting şi Wetzlar din Germania, Corciano din din Italia şi Poznan din Polonia.

            Preşedintele Subcomisiei Premiul Europei, Sir Alan Meale, ne-a adresat o scrisoare prin care felicită Sighişoara pentru calitatea şi complexitatea documentaţiei depuse la sfârşitul anului trecut, în baza căreia s-a luat decizia selectării noastre printre finaliştii ediţiei 2012 a competiţiei.

            De altfel, rezultatul obţinut anul trecut, la prima noastră participare în cursa pentru Premiul Europei, a fost extrem de încurajator, arătându-ne că munca Primăriei nu a fost zadarnică şi dându-ne, în acelaşi timp, imboldul de a continua să facem lucrurile bune pentru care am ajuns printre cei mai buni din Europa.

            Având în vedere faptul că Sighişoara este singura localitate din România ajunsă în această etapă a competiţiei, mizăm pe susţinerea eficientă a tuturor europarlamentarilor noştri, la luarea deciziei finale de la sfârşitul lunii martie.

            Le mulţumim încă o dată sighişorenilor, cu care şi pentru care au fost derulate activităţile descrise în aplicaţia trimisă la Strasbourg, apreciate, şi de această dată, ca fiind deosebite. Suntem încrezători că Sighişoara, Perla medievală a României - distincţie acordată de Comitetul elveţian de turism la Lugano în anul 2009 - se va afla pe podiumul Premiului Consiliului Europei 2012, în semn de apreciere a modului in care autorităţile locale au trezit şi menţinut în rândul cetăţenilor oraşului sentimentul de apartenenţă la Europa!

P.S.  Dezavuăm tentativa repetată de confiscare a eforturilor municipalităţii  pentru obţinerea recunoaşterii europene. Demersul aparţine unui parlamentar  care nu a avut nicio contribuţie la participarea, respectiv calificarea Sighişoarei în fazele finale din anii 2011 şi 2012 ale competiţiei Premiul Europei, motiv pentru care îl rugăm pe această cale să manifeste decenţă pe acest subiect în comunicările publice pentru a nu compromite şansa Sighişoarei şi a nu irosi munca susţinută depusă în această direcţie.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud