PROIECTUL RESTAURARE

">
">">">Duminică, 1 noiembrie la ora 17,10 va fi difuzat pe programul TVR1 episodul filmat la Sighişoara care va fi reluat pe TVR Cultural la ora 18,00.
">Este extrem de important ca toți cei care iubesc Sighişoara să participe direct la votul care se va derula din 1 noiembrie ora 17,10 până în 6 noiembrie ora 24,00, apelând numărul 0900160440 sau trimiţând un SMS la 1388 cu cifra 3. Costul apelului sau SMS-ului este de 0,95 Euro, suma ce se va strânge în toate cele 10 faze constituind premiul pentru câştigătoarea campaniei.

Televiziunea Română, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național și Oficiul Național al Monumentelor Istorice desfășoară, cu sprijinul autorităților locale din țară, începând cu luna septembrie, un amplu proiect național dedicat strângerii de fonduri pentru monumentele istorice aflate în  stare de degradare.

Proiectul constă într-o competiție între cele 30 de monumente istorice (palate sau conace boierești, biserici, castele sau situri arheologice de importanță națională) selectate, arbitrul fiind  publicul spectator  care va va decide, prin vot, care dintre ele va fi restaurat.
Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul "Restaurare" prezintă câte trei monumente dintr-o zonă a țării, urmând ca cel care va primi, până vinerea următoare, cele mai multe voturi de la telespectatori să intre în finala campaniei Restaurare.
Această finală va fi organizată în 1 decembrie când, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi  fondurile donate în toate fazele derulării proiectului.

Duminică, 1 noiembrie la ora 17,10 va fi difuzat pe programul TVR1 episodul filmat la Sighişoara care va fi reluat pe TVR Cultural la ora 18,00.
Este extrem de important ca toți cei care iubesc Sighişoara să participe direct la votul care se va derula din 1 noiembrie ora 17,10 până în 6 noiembrie ora 24,00, apelând numărul 0900160440 sau trimițând un SMS la 1388 cu cifra 3. Costul apelului sau SMS-ului este de 0,95 Euro, suma ce se va strânge în toate cele 10 faze constituind premiul pentru câştigătoarea campaniei.

Acesta va fi  unul din rarele prilejuri în care cu un minim efort putem să ajutăm consistent Cetatea Sighișoara, cea care, fie că suntem localnici sau trecători pe drumurile vacanțelor, ne încântă sufletele.
Cu ani în urmă printr-o campanie similară, intitulată "Dați un leu pentru Ateneu",  s-a construit, în vreme de criză economică un lăcaș de cultură care a supraviețuit vremurilor. Astăzi, prin eforturile noastre conjugate avem șansa de a dărui șanse Sighișoarei.
Sighișoara merită să câștige această competiție națională nu numai pentru că este "Bijuteria medievală a României" cum a fost recent desemnată de un prestigios organism de turism elevețian, ci și pentru că este o Cetate vie al cărei farmec unic atrage sute de mii de vizitatori anual și, de aceea, e firesc ca toți cei cărora le pasă de soarta zidurilor și monumentelor Cetății  sighișoreni sau nu să punem umăr de la umăr pentru a o salva.

Nu uitați, pe 1 noiembrie 2009 la Televiziunea Națională se joacă şansa Sighişoarei.
Să fim solidari şi să ne susţinem favorita, astfel încât
pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, să ne reîntâlnim în marea finală pe care avem tot dreptul să o câştigăm!
*Pot apărea modificări în program.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud