Drept la replică

Drept la replică

 

Ca urmare a apariţiei, în data de 29 noiembrie 2019, pe rețeaua de socializare Facebook a materialului ”Copiii Sighișoarei merită mai mult respect!” fac următoarele precizări, pentru corecta informare a cetățenilor:

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 70/25.04.2019 a fost stabilit cuantumul si numărul burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat pentru anul 2019.

În acest sens, din bugetul local a fost alocată suma de 280.000 lei din care, până la data de 28 noiembrie 2019, au fost efectuate plăți în cuantum de 199.528 lei, urmând ca, până la finalul anului, unitățile de învățământ să plătească și diferența sumei de 80.472 lei.

Având în vedere solicitările primite de la unitățile de învățământ sighișorene pentru suplimentarea sumei alocate inițial, la următoarea rectificare a bugetului local am în vedere alocarea sumei de 44.000 lei, reprezentând diferențele necesare pentru plata burselor elevilor.

Menționez că, atât stabilirea listei beneficiarilor burselor școlare, cât și plata acestora se efectuează direct de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în calitate de ordonatori terțiari de credite.

Acordarea burselor reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură.

Asigur semnatarul materialului că, ”executivul Primăriei” își îndeplinește obligațiile legale și că, dacă Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 43/28.03.2019 nu ar fi fost notificată de prefectul Județului Mureș, în urma exercitării controlului de legalitate, cu privire la amendamentul propus de UIPS cu privire la ”Premierea elevilor olimpici și a celor care au obținut rezultate deosebite”, prevederile acestei hotărâri erau puse în aplicare și cu privire la organizarea unei astfel de manifestări.

Remarc cu tristețe că, deși Notificarea prefectului Județului Mureș, înregistrată la Municipiul Sighișoara cu nr. 23.843/27.08.2019, a fost prezentată în ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din luna august 2019, atât semnatarul materialului care are și calitatea de consilier local, continuă, alături de colegii săi din UIPS să dezinformeze opinia publică.

Vă asigur, dragi cetățeni, părinți și elevi, de tot respectul meu pentru viitorul Sighișoarei, cu atât mai mult cu cât, ani la rândul am avut menirea și onoarea de a îndruma destinele a mii de tineri.

 

 

       Primarul municipiului Sighișoara,        

Prof. Ovidiu-Dumitru MĂLĂNCRĂVEAN

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud