Artişti sighişoreni premiaţi pentru a doua oară consecutiv în Slovacia

Artişti sighişoreni premiaţi din nou în Slovacia

Sighişoara, membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu – OVPM - de la includerea Cetăţii Medievale pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1999, a participat pentru cea de-a doua oară la concursul internaţional de creaţie pentru copii „Patrimoniul Mondial în viziunea copiilor”.
Copiii din gimnaziile sighişorene au trimis  prin intermediul Primăriei, în termenul prevăzut de regulament, respectiv 30 aprilie 2012,  72 lucrări care surprindeau imagini inedite ale patrimoniului Sighişoarei văzut prin ochii lor.
Menţionăm că cele 693 lucrări  trimise de copii cu vârste de până la 15 ani din 50 de şcoli 13 ţări (Albania, Azerbaijan, Cuba, Cehia, Letonia, Lituania, Malaiezia, Muntenegru, Polonia, România, Ucraina, Ungaria şi Solvacia) au fost prezentate în cadrul unei expoziţii amenajate în Oraşul Banska Stiavnica din Slovacia, sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu.
Juriul a apreciat, şi la ediţia din 2012, lucrarile micilor artişti sighişoreni şi a decis acordarea Diplomei de onoare Liceului „Joseph Hatrich”, unitate de învăţământ la care, la ciclul gimnazial, profesor de educaţie plastică în anul şcolar 2011-2012 era artistul plastic Daniel Romeo Todea.
Se cuvine a face menţiunea că, la editia din 2011 a competiţiei, când o distincţie similară  a fost primită de Gimnaziul de Stat "Miron Neagu", acelaşi cadru didactic a îndrumat copiii în realizarea lucrărilor trimise în Slovacia, ceea ce înseamnă, în mod evident, că o parte din succesul obţinut de Sighişoara la acest concurs internaţional de creaţie i se datorează domnului profesor susmenţionat.
Ca şi în anul precedent diploma a fost transmisă Primăriei împreună cu felicitări din partea organizatorilor dar şi cu invitaţia de a participa şi la ediţia din 2013 a competiţiei.
 
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud