S-au finalizat lucrările de refacere a porțiunii de zid prăbușit, din Cetatea Sighișoara

S-au finalizat  lucrările de refacere a porțiunii de zid prăbușit, din Cetatea Sighișoara.

Proiectul ,,Ambulanța pentru Monumente” s-a implementat  în baza unui protocol de colaborare între Asociația Monumentum și Primăria Sighișoara, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului.

,,Mulțumim echipei Asociației Monumentum, oameni dedicați alături de care am derulat acest proiect. În timpul lucrărilor de salvare a segmentului de zid prăbușit, întreaga comunitate din Cetate a fost alături, așa cum s-a întâmplat și în momentul construirii ei și în momentele dificile din istorie. ”primar Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean.

Potrivit protocolului, Municipiul Sighișoara a pus la dispoziție Asociației Monumentum materialele necesare realizării intervenției, utilaje, transport, a sprijinit Asociația Monumentum cu logistica necesară pentru buna desfășurare a proiectului și  a  asigurat cazarea membrilor implicați în proiect.

Începând din februarie 2018 și până la momentul începerii  execuției lucrărilor efectiv, mai precis începutul lunii iulie a anului curent, Municipiul Sighișoara a parcurs etapele procedurale prevăzute de lege pentru avizare și autorizare, în vederea refacerii segmentului prăbușit din zidul Cetății- Tronsonul 11.

Lucrările de intervenții au fost  finalizate vineri, 17 iulie 2020.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud