Informare privind exercițiul cu tema “Incendiu în tunel”

Informare privind exercițiul cu tema “Incendiu în tunel”

 

Astăzi, 9 martie 2020, în Sala Festivă a Municipiului Sighișoara s-a desfășurat o ședință de lucru a exercițiului de intervenție cu forțe și mijloace, la incidente cu victime multiple, din cadrul Stagiului de pregătire COS-DSM, coordonat de către o echipă de experți francezi, sub patronajul Departamentului Pentru Situații de Urgență.

Delegația formată din experți ai Societății Franceze de Medicină a Catastrofelor, în colaborare cu D.S.U., I.G.S.U., lectori români, medici și pompieri, desfășoară un stagiu de 3 săptămâni de pregătire a personalului structurii de intervenție U.P.U. Smurd și I.S.U. în vederea coordonării operațiunilor de salvare la evenimentele cu victime multiple.

În cadrul acestui stagiu astăzi, la Sighișoara, are loc un exercițiu cu tema “Incendiu în tunel”. Acest scenariu are ca obiectiv exersarea soluțiilor optime în cazul unui eveniment deosebit de complex. Aplicația se desfășoara la calea ferată și tunelul dezafectat din zona Șercheș, de către formațiile de intervenție.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud