Săptămâna Mobilităţii Europene

Mobilitatii_EuropeneSăptămâna Mobilităţii Europene (16 – 22 septembrie) este un eveniment iniţiat de Comisia Europeană în anul 2002, pentru promovarea mijloacelor de transport durabil în oraşe. În anul 1998 a fost demarată în Franţa iniţiativa "În oraşe fără maşini".Sapt_Mobilitatii_Europene
Peste 2000 de oraşe europene şi peste 100 de milioane de cetăţeni s-au alăturat acestei iniţiative, ceea ce a făcut ca mişcarea să se transforme în "Săptămâna Mobilităţii Europene", săptămână ce va culmina cu "Ziua fără maşini", pe data de 22 septembrie.

Începând cu anul 2002 Municipiul Sighişoara s-a alăturat iniţiativei oraşelor europene, promovând la nivel de municipiu acţiunea „Ziua fără maşini” în data de 22 septembrie. Şi în anul 2010 această acţiune va fi promovată în rândul sighişorenilo, obiectivul fiind acela de a atrage atenţia asupra problemelor cauzate de intensificarea traficului urban, poluarea fonică şi atmosferică, precum şi asupra nevoii fiecăruia de a contribui la menţinerea unui mediu curat şi sănătos.
În Europa de astăzi, întrebuinţarea combustibililor fosili împreună cu creşterea dramatică a traficului au dus la poluarea aerului în oraşe, cauzând serioase probleme de sănătate locuitorilor. Tema principală a Săptamânii Mobilităţii este, în acest an, “Călătorind inteligent trăim mai bine!”, fapt ce a determinat autorităţile locale să demareze, pentru Ziua fără maşini, o serie de acţiuni menite să conştientizeze populaţia de importanţa pe care mediul înconjurător o deţine în viaţa de zi cu zi. Programul acţiunii, care se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie a.c., conţine o campanie de informare prin mijloacele mass-media a locuitorilor Sighişoarei şi promovarea folosirii transportului în comun, sighişorenii având în această zi posibilitatea de a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Ziua fără maşini va fi 22 septembrie 2010

Pentru reuşita acestei acţiuni municipalitatea face apel la conştiinţa civică a fiecărui sighişorean care doreşte să se implice personal în această acţiune, lăsând măcar pentru ziua de 22 septembrie autoturismul personal în garaj şi folosind ca alternativă transportul în comun, bicicleta sau mersul pe jos.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud