Mesajul Primarului Municipiului Sighişoara – Noaptea Muzeului Vrăjit!

Mesajul Primarului Municipiului Sighişoara – Noaptea Muzeului Vrăjit!


Vă spun cu drag bine aţi venit la Noaptea Muzeului Vrăjit! Cetatea Sighişoarei îşi sărbătoreşte azi, ca în fiecare mijloc al lunii mai simbolul său: Turnul cu Ceas cel care găzduieşte, de mai bine de un secol Muzeul oraşului.

Această noapte albă ce stă să înceapă, marchează în mod tradiţional începutul sezonului turistic... E noaptea în care  Muzeul de Istorie îşi deschide larg porţile pentru ca toţi cei care doresc să se bucure de priveliştea Cetăţii feeric luminată.... E noaptea în care, în peste  60 de locaţii din lume, iubitorii de istorie sărbătoresc pe cei care muncesc în aceste lăcaşuri de cultură....

Parte a Patrimoniului Univesral UNESCO de mai bine de 10 ani, Sighişoara  îşi consolidează poziţia sa de centru multicultural prin astfel de evenimente care au rezonanţă  nu numai la noi în ţară ci şi în afara graniţelor României. Muzeul de Istorie din Sighişoara, cu o vechime de peste 110 ani are o valoare care este amplificată prin programele de educaţie muzeală pe care le organizează cu şi pentru membrii comunităţii.

Implicarea în nod  special a tinerilor în proiectele derulate de Muzeu face ca aceştia să crească şi să se dezvolte cunoscându-şi istoria şi trăgând învăţăminte din ea.
Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment: colectivul Muzeului de istorie, copiii din grădiniţele şi şcolile sighişorene, Clubul Copiilor, Asociaţia Turistică, ca şi celor care a asigurat partea tehnică.

Îi felicit pe toţi pentru munca depusă şi pentru entuziasmul lor.

În continuare, să ne bucurăm cu toţii, mari şi mici de această noapte vrăjită!

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud