Campania Spune NU cerșetoriei!

Campania Spune NU cerșetoriei!

 

Prin Ordinul Prefectului județului Mureș nr. 191/12.05.2017 a fost constituit Grupul de lucru pentru diminuarea fenomenului cerșetoriei din zona municipiului Sighișoara și a localităților limitrofe format din reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Mureș, Gruparea Mobilă de Jandarmi "Regele Ferdinand I”, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul de Jandarmi Mureș, DGASPC Mureș, CAS Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăriile comunelor învecinate și școli gimnaziale.

Scopul constituirii grupului de lucru este acela de a asigura cadrul de cooperare între instituțiile implicate, prin punerea la dispoziție a serviciilor, a cooperării și informării reciproce cu privire la activitățile pe care le întreprind în vederea prevenirii și diminuării fenomenului cerșetoriei.

Municipiul Sighișoara derulează Campania Spune NU cerșetoriei! în cadrul căreia sunt distribuite cetățenilor și turiștilor materiale informative conținând mesaje care să contribuie la diminuarea fenomenului cerșetoriei.

De asemenea, mesajul campaniei este transmis prin intermediul unei campanii audio-vizuale derulată la postul local de radio în perioada mai - septembrie 2018.