Concert în Piața Cetății

Marți, 7 iulie a.c., ora 18,00 va avea loc în Piaţa Cetății un un concert susținut de Orchestra de suflători "Bergen Embonchure" din Norvegia cu sprijinul Municipiului Sighișoara. Menționăm faptul că grupul de turiști norvegieni este compus din membrii fondatori și sponsori ai Fundației Adina Stiftelsen-Craiova, înființată în luna iulie 2004 ca "fiica" organizației Adina Stiftelsen-Norvegia.

           Scopul fundației este acela de ajutorare a copiilor infectați HIV-SIDA, a copiilor care provin din focare TBC, a copiilor ce provin din familii cu mijloace precare de existență, de furnizare de programe de asistență și dezvoltare, de implementare în viața comunității a standardelor europene de viață. În baza contractului de asociere nr. 84/14.01.2005 cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Victor Babeș", Fundația Adina Stiftelelsen a oferit de-a lungul anilor suport material și financiar unui număr de peste 150 de copii și tineri sertopozitivi, care provin din focare TBC sau din familii defavorizate din județul Dolj.
         Începând cu luna septembrie 2007, Fundației Adina Stiftelsen a inițiat un nou proiect "Programul Educațional", program ce are ca scop susținerea participării la activități sociale și educaționale a tinerilor seropozitivi și a celor ce provin din familii defavorizate. Până în prezent de acest program beneficiază 42 copii și tineri. Beneficiarii Programului de Sponsorizare care și-au continuat studiile și au fost admiși la licee, școli profesionale și facultăți au fost acceptați în Programul Educațional.
         Din anul 2008 Fundației Adina Stiftelsen a început desfășurarea unor activități de tip "after school" în comunele Goiești, Unirea, Dioști și Farcas în baza Convențiilor de Parteneriat semnate cu școlile din aceste comunități.
        În baza contrctelor de colaborare semnate cu Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală-Craiova, Centrul de Prevenire, Educație a Consumului Antidrog-Craiova, Grupul de Coordonare Locală-Craiova, Fundației Adina Stiftelsen desfășoară activități comune în vederea promovării unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud