Noaptea Muzeelor la Sighişoara – ediţia 2012

Noaptea Muzeelor la Sighişoara – ediţia 2012

 

Municipiul Sighişoara, Muzeul de Istorie Sighişoara şi unităţile de învăţământ sighişorene organizează evenimentul NOAPTEA MUZEELOR în noaptea de 19/20 mai 2012. Prima ediţie a Nopţii Muzeelor a avut loc în 14 mai 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa. Ediţiile organizate în perioada 2008-2011 s-au dovedit a fi tot atâtea succese datorită unei ample implicări a comunităţii locale şi a unui număr mare de vizitatori.

Tema ediţiei din acest an este ˝Noapte de poveste˝. Astfel, în noaptea de 19 mai a.c., vizitatorii nocturni care vor urca în Cetatea Sighişoarei vor fi surprinşi să descopere aici personaje şi scene de viaţă mai puţin obişnuite. Noaptea Muzeelor va începe cu parada participanţilor pe traseul Parcul Central – Biserica Mănăstirii – Muzeul de Istorie, iar apoi programul va continua pe scena din Piaţa Muzeului cu momente artistice susţinute de Fanfara Sighişoara, Trupa Cameleon a Clubului copiiilor şi copii din grădinițele și școlile sighișorene.

Pe perioada desfăşurării evenimentului vor fi organizate două expoziţii: una de pictură cu tema personaje de poveste, în Sala de la parterul Turnului cu Ceas  şi cealaltă în Coridorul Doamnelor bătrâne, cu lucrări din materiale reciclabile, coordonată de prof. Dorin Stanciu.

Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas (iluminat feeric special pentru a marca momentul) va fi deschis Gratuit pentru vizitare în tot acest timp.

 

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud