Ileana Iliescu la Sighișoara

              La sugestia domnului Alexandru Gavrilovici, inițiatorul și mentorul Academiei Muzicale de la Sighișoara Primarul Sighișoarei, Ioan-Dorin Dăneșan a adresat doamnei Ileana Iliescu invitația de a veni la Sighișoara. Domnia sa a acceptat cu amabilitate astfel încât va fi timp de două zile - 6-7 august 2009 - la Sighișoara. 

            La 72 de ani, Ileana Iliescu, decenii la rând prim balerină a celor mai prestigioase opere din lume, este o femeie frumoasă, cu o ținută princiară și o distincție aparte.
            În urma cu doi ani a fost  cu prilejul ultimului spectacol cu "Lacul lebedelor", marea noastra balerina Ileana Iliescu a fost sarbatorita pe scena Operei Nationale.
In "Lacul lebedelor" lui Ceaikovski,  a stralucit in mod absolut in peste patru sute de spectacole sustinute in tara sau pe multe dintre marile scene ale lumii. Un public impresionant a  venit pentru a fi alaturi de acest minunat artist care, de-a lungul deceniilor, a stiut sa se daruiasca artei si publicului său.
Secretul frumuseții sale constă în tinerețea spiritului, îi place să fie înconjurată de tineri, iubește muzica, predă baletul în scoli speciale pentru micuți.
Doamna Ileana Iliescu s-a născut la Sighișoara în anul 1937 și își dorește foarte mult să se reîntoarcă la rădăcini, pentru a-și regăsi locurile copilăriei, unde de fapt a început procesul de formare ca artist.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud