EXPOZIȚIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ TURNUL FIERARILOR – “THE REBELS”, TARA VON NEUDORF și LILIAN THEIL

EXPOZIȚIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ TURNUL FIERARILOR – “THE REBELS”,

TARA VON NEUDORF și LILIAN THEIL

În data de 11 aprilie 2019, ora 18.00, la Turnul Fierarilor din Sighișoara, va avea loc vernisajul Expoziției de artă contemporană ”The Rebels” organizată de artiștii Tara Von Neudorf și Lilian Theil.

Artiștii, între care există o diferență de vârstă de aproape jumatate de secol, ambii transilvăneni, aparținând unui spațiu cu o încărcătură culturală bogată si misterioasă, comunică într-un dialog vizual eclectic, dar în acelasi timp armonios, abordând teme majore ale civilizației noastre, precum războiul, criminalitatea, moartea, sexualitatea, într-un limbaj plastic în care se pot desluși anumite elemente comune.

Titlul expozitiei, “The Rebels!” (mulțumiri doamnei Ruxandra Balaci!), pleacă de la maniera foarte liberă si personală de expresie artistică  a celor doi , neîngradită de vreun sistem academic.

Lilian Theil, atingând tangențial expresionismul, abordează în tapiserie tehnici moderne ale colajului,  pentru a examina metodic posibilițăți de juxtapunere a ideilor într-un mozaic textil.

Tara von Neudorf folosește ca suport al lucrărilor sale hărți sau afișe din perioada comunistă, intervenind peste acestea cu marker negru și culori violente de cele mai multe ori, cu scopul de a intriga, a provoca si a ridica întrebări, atragând atenția asupra temelor sale.

Expoziția inedită de artă contemporană a artiștilor Tara Von Neudorf și Lilian Theil, ”The Rebels” va putea  fi vizitată la Turnul Fierarilor din Sighișoara, în perioada 11-30 aprilie 2019.