Expoziţie de publicitate „Auziţi, Vedeţi, Miraţi-vă!”

Expoziţie de publicitate „Auziţi, Vedeţi, Miraţi-vă!”

 Muzeul de Istorie, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Municipiul Sighişoara, găzduieşte în perioada 28 iunie - 15 august în Sala de expoziţii temporare de la parterul Turnului cu Ceas ‎Expoziţia de publicitate „Auziţi, vedeţi, miraţi-vă!”.
Vernisajul va avea loc azi, 28 iunie 2011, ora 13,00
Expoziţia este realizată de Muzeul „Casa mureşenilor” din Braşov care şi-a propus prin acest proiect să-şi aducă contribuţia la cercetarea publicităţii transilvănen. Noutatea acestei expoziţii constă în identificarea primelor anunţuri publicitare în limba română din Transilvania în Gazeta de Transilvania/Gazeta Transilvaniei din perioada 1838-1858. Titlul expoziţiei a fost inspirat de un slogan ce prefaţa un anunţ publicitar apărut  într-una din publicaţiile secolului al XIX-lea.
Pe lângă pitorescul de limbaj şi ingeniozitatea reclamelor, expoziţia se constituie într-o veritabilă radiografie a epocii: anunţurile publicitare conţin date interesante cu privire la tipografii, activităţi de producţie şi prestări de servicii, comerţ,  locuri de petrecere a timpului liber etc.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud