Şedinţă extrordinară a Consiliului Local Municipal

Şedinţă extrordinară a Consiliului Local Municipal

În data de 5 martie a.c. Primarul Municipiului a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sighişoara în vederea adoptării unei hotărîri privind structura reţelei şcolare a municipiului Sighişoara, care a constituit obiectul unei petiţii îndelung dezbătute în şedinţa ordinară din 23 februarie a.c.
Cu toate eforturile celor prezenţi –  executivul şi cei 11 consilieri din cei 19 în funcţie – nici în cadrul acestei şedinţe nu s-a putut ajunge la un consens, date fiind opiniile divergente pe marginea modificărilor propuse prin Avizul conform transmis de ISJ Mureş în data de 5 februarie a.c. dar şi a intervenirii unei propuneri din partea grupului de consilieri ai UDMR privind înfiinţarea unei unităţi de învăţământ cu personalitate juridică cu predare în limba maghiară.
 În urma discuţiilor s-a hotărît ca, în vederea analizării în detaliu a amendamentelor formulate de consilieri, precum şi a evaluării implicaţiilor fiecăruia dintre acestea, să se amâne adoptarea hotărîrii privind structura reţelei şcolare într-o nouă şedinţă extraordinară care va avea loc marţi, 13 martie a.c, ora 15,00.
În spiritul bunei colaborări şi în concordanţă cu prevederile legale referitoare la consultarea între autorităţile locale şi inspectoratele şcolare judeţene, la această şedinţă a fost invitat şi un reprezentant al ISJ Mureş - solicitare exprimată, în unanimitate de consilierii prezenţi la şedinţă - care să fie în măsură să dea explicaţii asupra modificărilor structurii şcolare propuse de ISJ Mureş precum şi asupra solicitării grupului UDMR, care a depus o adresă în acest sens la ISJ Mureş în luna martie 2011.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud