Noaptea Muzeelor la Sighişoara

Noaptea Muzeelor la Sighişoara

Municipiul Sighişoara, Muzeul de Istorie Sighişoara şi unităţile de învăţământ sighişorene au organizat evenimentul NOAPTEA MUZEELOR în noaptea de 14/15 mai 2011. Prima ediţie a Nopţii Muzeelor a avut loc în 14 mai 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa. În 2008, 2009 şi 2010 şi Muzeul de Istorie Sighişoara a organizat acest eveniment care s-a dovedit a fi un succes datorită unei ample implicări a comunităţii locale şi a unui număr mare de vizitatori.

Tema ediţiei din acest an a fost ˝Noaptea Muzeului Vrăjit˝. În Noaptea Muzeelor vizitatorii nocturni care au urcat în cetatea Sighişoarei au fost surprinşi să descopere aici scene de viaţă mai puţin obişnuite. Au existat multe surprize, momente inedite pe care le-au descoperit cei care au răspuns invitaţiei organizatorilor de la  Muzeul de Istorie. Sighişorenii şi turiştii au venit în număr mare pentru a se bucura de programul oferit: dansuri, teatru, expoziţii tematice, muzică şi poezie.

Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas (iluminat feeric) a fost deschis GRATUIT pentru vizitare începând cu ora 8,00 si până după miezul nopţii timp în care în Turn au urcat 4000 de persoane. Mulţumim celor 25 de voluntari, elevi din clasele a IX-a si a X-a C de la Colegiul Naţional "Mircea Eliade", a căror activitate a fost ireproşabilă.

Principalele emisiuni de ştiri au difuzat atât sâmbătă noaptea cât şi în cursul zilei de duminică imagini de la acest eveniment însoţite de aprecieri, fapt care s-a constituit într-un beneficiu imens de imagine pentru Sighişoara care, desigur nu în mod întâmplător a apărut în deschiderea calupurilor de ştiri pe tema acestei nopţi  în care s-au desfăşurat acţiuni similare în principalele muzee din Europa.
 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud