Ziua Drapelului Naţional la Sighișoara - 26 iunie 2016

Ziua Drapelului Național - 26 iunie 2016

                        Prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998  ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional. În Sighişoara, pentru a marca această zi, autorităţile şi instituţiile publice vor arbora drapelul României pe edificiile în care îşi au sediul.
                       Municipiului Sighişoara cu sprijinul Unităţii Militare 01752 Sighişoara organizează în data de 26 iunie 2016, de la orele 12.00, ceremonialul dedicat Zilei Drapelului Național, activitatea se va desfășura în faţa Catedralei Ortodoxe Sfânta Treime, un drapel cu dimensiunea de 6/4 m fiind arborat  pe esplanada din faţa Catedralei Ortodoxe.
          Ceremonia  include:
     ►Serviciul religios de sfinţire a Drapelului Naţional    
     ►Intonarea Imnului Naţional
     ►Arborarea Drapelului Naţional
     ►Alocuțiuni oficialități
     ►Defilarea Gărzii de Onoare.

                    Cinstind tricolorul, ne cinstim înaintași și compatrioții care s-au sacrificat pentru țară și pentru ca noi să fim liberi. Drapelul este simbolul indentității noastre, este legământul nostru de credință, față de țară și popor, iar acest legământ trebuie să-l transmitem urmașilor noștri.

  Viceprimarul Municipiului Sighişoara
            Ionel GAVRILĂ

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud