Mesajul Primarului municipiului Sighișoara, Ioan Dorin DĂNEȘAN

Mesajul Primarului municipiului Sighișoara,

Ioan Dorin DĂNEȘAN

 

Cu prilejul Zilei Armatei Române a avut loc la Cimitirul Eroilor un ceremonial militar și religios, în cadrul căruia a fost citit mesajul Ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa. Au fost depuse coroane de flori de către instituțiile sighișorene, iar elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, conduși de profesor Floarea Alamă, au susținut un scurt program artistic.  

Mesajul Primarului municipiului Sighișoara, Ioan Dorin DĂNEȘAN, cu prilejul Zilei Armatei Române:

”Ziua de 25 octombrie este aniversată an de an, pentru cinstirea apărătorilor neamului românesc și ai pământului strămoșesc. ... Cinstim memoria acelora care și-au dat viața pe câmpurile de bătălie, pentru eliberarea ultimei brazde din pământul Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă, la 25 octombrie 1944.

Se împlinesc șaptezeci de ani de când, în memoria colectivă a acestui popor, se sălășluiește gândul pioșeniei față de oastea eliberatoare, eroii care s-au jertfit pentru independența patriei și libertatea poporului român. Bravii ostași ai acelor vremuri sunt exemple de neconstestat pentru colegii lor de arme ai vremurilor prezente.

...Patriotismul și conștiința apartenenței la meleagurile străbune au fost și continuă să fie imbolduri pentru implicarea în misiunile cele mai grele în care România a fost chemată să fie parte. Datorită fiecărui ostaș în parte și tuturor ca întreg, România își respectă calitatea de membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice. Misiunile internaționale încredințate sunt îndeplinite cu devotament și abnegație de dumneavoastră, apărătorii tuturor valorilor naționale, dar și ai păcii, democrației, securității din zonele unde trupele românești sunt dislocate.

...Se cuvine să amintim și împlinirea a 155 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Iată încă un model de bărbăție și curaj, un exemplu de conducător de care poporul român are atâta nevoie. Să îndreptăm un gând de recunoștință și pentru marele domn care i-a unit pentru întâia dată pe români. Îi datorăm înfăptuirea unui deziderat de veacuri și începutul creării statului modern român. Îi suntem datori să ducem mai departe flacăra românismului, pentru ca țara așezată pe baze solide să își câștige locul pe care îl merită între statele Uniunii Europene și ale lumii.       

...La ceas aniversar, vă doresc dumneavoastră și familiilor dumneavoastră liniște, pace și gânduri bune.

La mulți ani bravei Armate Române!”, Ioan Dorin DĂNEȘAN, primarul municipiului Sighișoara

 

Purtătorul de cuvânt al Municipiului Sighișoara,

Alina Aurora ALDEA

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud