Voucher în valoare de 15.000 de euro din partea Comisiei Europene, în cadrul programului WiFi4EU, pentru Municipiul Sighișoara

 

Voucher în valoare de 15.000 de euro din partea Comisiei Europene, în cadrul programului WiFi4EU, pentru Municipiul Sighișoara

 

Primarul municipiului Sighișoara va participa în data de 14 iunie 2019 la Adunarea Digitală 2019 (DA 2019) găzduită de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Rețelele de Comunicații, Conținut și Tehnologie și Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, care se va desfășura la Centrul Expozițional ROMEXPO, București. 

La sfârșitul sesiunii plenare a Digital4Communities, din data de 14 iunie, va avea loc Ceremonia de decernare a voucherelor oferite in cadrul inițiativei WIFI4EU, de către directorul general al Direcției Generale pentru Tehnologia Comunicațiilor, Rețele și Conținut, din cadrul Comisiei Europene, domnul Roberto Viola.

            Municipiul Sighișoara se numără printre cele 8 localități din județul Mureș, finanțate cu câte 15.000 de euro pentru instituirea unor puncte de acces gratuit la internet wireless, în cel de-al 2-lea apel pentru obținerea voucher-ului din partea Comisiei Europene privind programul WiFi4EU.

“Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase a normelor UE din domeniul telecomunicațiilor, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.

Prin inițiativa WiFi4EU, mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în spații publice în întreaga UE. Datorită programului WiFi4EU, comunitățile locale vor putea aduce conectivitatea mai aproape de cetățeni, permițându-le acestora să beneficieze pe deplin de nenumăratele oportunități oferite de digitalizare. Acesta reprezintă un pas concret către realizarea pieței unice digitale.”

În condițiile unui flux anual de sute de mii de turiști, Cetatea Sighișoarei are neapărat nevoie de instalarea unor rutere wifi pentru acces gratuit la internet. Municipiul Sighișoara intenționează să creeze trei puncte de internet wireless gratuit, în Piața Cetății, Piața Muzeului și în zona centrală a municipiului, în Parcul Unirii. Prin crearea acestor puncte se va aduce un plus zonelor selectate, acestea fiind mai atractive, atât pentru turiști cât și pentru oameni de afaceri sau sighișoreni.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud