Noaptea Muzeelor la Sighişoara

Noaptea Muzeelor la Sighişoara – ediţia 2012 - „Noapte de poveste”

 

Municipiul Sighişoara şi Muzeul de Istorie Sighişoara cu sprijinul unităţilor de învăţământ sighişorene au organizat în noaptea de 19/20 mai 2012 Noaptea Muzeelor. Tema ediţiei din acest an a fost „Noapte de poveste”.

Astfel, în noaptea de 19 mai., vizitatorii Cettăţii Sighişoarei au fost surprinşi să descopere  personaje şi scene de viaţă mai puţin obişnuite. Ca la fiecare ediţie, Noaptea Muzeelor a început cu parada participanţilor pe traseul Parcul Central – Biserica Mănăstirii – Muzeul de Istorie, iar apoi programul a continuat pe scena din Piaţa Muzeului cu momente artistice susţinute de Fanfara Sighişoara, Trupa Cameleon a Clubului Copiilor şi copii din grădiniţele şi şcolile sighişorene.

O furtună ivită ca din senin a întrerupt desfăşurarea programului artistic spre dezamăgirea micilor artişti, a părinţilor acestora dar şi a turiştilor, deosebit de încântaţi de ceea ce apucaseră să vadă până atunci.

 

Organizatorii au decis ca partea a doua a spectacolului pregătit cu râvnă de copii şi profesori, să fie susţinut pe secena ce va fi amplasată în Piaţa Octavian Goga cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 1 iunie, începând cu ora 14,00.

 

Participanţii la acest eveniment au avut ocazia de a vizita, pe lângă cele trei obiective ale Muzeului de Istorie –  Turnul cu Ceas (iluminat feeric special pentru a marca momentul) Colecţia de Arme Medievale şi Camera de Tortură – două expoziţii: una de pictură cu tema personaje de poveste, în Sala de la parterul Turnului cu Ceas, şi cealaltă în „Coridorul doamnelor bătrâne”, cu lucrări din materiale reciclabile, coordonată de prof. Dorin Stanciu.

În această noapte de poveste şi furtună Muzeul de Istorie a fost vizitat de 3.600 de persoane faţă de 4.400 de vizitatori câţi au fost anul trecut.

Un aport deosebit la organizare l-au avut voluntarii, majoritatea participanţi la programele de educaţie muzeală. Aceştia sunt: de la Colegiul Naţional “Mircea Eliade: Andrei Gliga, Angelo Mihai Bardaş, Loredana Ludu, Ionela Pop, Olivia Dumitriu, Andrada Tudoran, Amalia Mate, Daniela Miron, Ana Maria Marian, Larisa Andriescu, Laur Schiau şi Imola Gall de la Şcoala Generală “Radu Popa”: Cristina Bucur – Beatrice Arhire, Cătălina Elena Todea, Ştefania Andreea Munteanu, Sebastian Felegean, Denisa Iulia Remeş, Gabriella Caroli, Cristina Ioana Neamţu, Alexandru Cezar, Bianca Chiş, Betina Mihai, Teodor Bodiu, Răzvan Bota, Paula Hulea, Adela Silvia Felecan, Radu Călugar  şi Raul Cezar.

Tuturor celor care au contribuit la realizarea evenimentului municipalitatea le mulţumeşte. pentru entuziasmul cu care au răspuns şi de această dată chemării organizatorilor precum şi pentru seriozitatea cu care şi-au îndeplinit atribuţiile primite.

 

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud