Campania de Mediu Mini colectare DEEE “Locul deşeurilor nu este în casă!”

 

Această acţiune de colectare face parte dintr-o amplă campanie de mediu derulată de Asociaţia RoRec la nivel naţional, în parteneriat cu primăriile locale şi în conformitate cu Normele Europene şi legislaţia în vigoare (OUG 78/2000, Legea 426/2001, OUG 61/2006, Directiva 2002/96/CE, HG 448/2005 si OM 1225/2005).
 Pe lângă obligaţiile legale care îi revin, municipalitatea face acest efort pentru protecţia locuitorilor Sighişoarei, DEEE având nocivitatea de 10 ori mai mare decât cea a deşeurilor menajere întrucât au în structura lor componente non biodegradabile, ce conţin substanţe nocive. Această nocivitate le dă un potenţial toxic pentru mediu cât şi pentru om (pot cauza alergii, sterilitate, boli de inimă, sau cancer), de aceea a păstra DEEE în casă sau a le arunca la gunoi, alături de deşeurile menajere, este o greşeală, ele trebuie duse la centrele de colectare pentru a fi reciclate.
Aceast proiect vine în sprijinul sighişorenilor prin:
-          amplasarea a patru puncte provizorii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice: Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu” – pentru zona Mihai Viteazul - cartierul Târnava 2;  Gimnaziul de Stat “Aurel Mosora” – pentru zona centrală;  Gimnaziul de Stat “Victor Jinga”– pentru cartierul Corneşti; -  Gimnaziul de Stat “Octavian Goga” – pentru cartierul Ana Ipătescu.
-           componenta de colectare DEEE de la domiciliu, pentru aparate mari, greu transportabile – cetăţenii care deţin echipamente grele sau voluminoase, pot folosi serviciul de preluare gratuită de la domiciliu prin programarea telefonică la numărul 0741028787, între 22 – 28 aprilie, între orele 9,00 – 17,00.
La finalul acţiunii de colectare se va organiza la sediul Municipiului Sighişoara din str. Muzeului nr. 7 tombolă cu premii constând în produse electronice şi electrocasnice. Extragerea taloanelor câştigătoare va avea loc la sediul Primăriei, la ora 18.00.
 
Municipalitatea îndeamnă sighişorenii să participe în număr mare la această campanie de de mediu, mizând pe contribuţia voluntarilor şi presei care, în ediţiile anterioare au avut un rol important la succesul proiectului.
 
O campanie realizată de  Primăria Sighişoara şi RoRec cu sprijinul Albatros, Skill şi Indesit!
 
 

 

 

 

 

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud